zoekt een

Woonbegeleider, Roost 8-10

Roost 8-10 is een geschakeld woonhuis met voornamelijk ouder wordende bewoners, die vaak al hun hele leven bij Severinus wonen. Ook wonen er twee jongere cliënten waaronder een tiener. Er is sprake van bijkomende problematieken, zoals lichamelijke aandoeningen en gedragsproblematiek.

Woonbegeleider gehandicaptenzorg
Roost 8-10 is een geschakeld woonhuis met voornamelijk ouder wordende bewoners, die vaak al hun hele leven bij Severinus wonen. Ook wonen er twee jongere cliënten waaronder een tiener. Alle bewoners hebben een ernstige verstandelijke beperking en er is sprake van bijkomende problematieken, zoals lichamelijke aandoeningen en gedragsproblematiek. Hierdoor heb je de volledige zorg voor de cliënt, zowel verzorging als begeleiding. Een mooie dag voor de 14 bewoners regel jij met kleine dingen, bijvoorbeeld door de geur van zeep tijdens het wassen of een schouderklopje waardoor de bewoner zich echt gezien voelt. Jij weet hoe je een rustige en sfeervolle omgeving in het woonhuis creëert en :

 • biedt laagdrempelige activiteiten aan op het juiste niveau.
 • probeert de bewoners zoveel mogelijk hun zelfstandigheid en eigen regie te laten behouden.
 • stemt de zorg af op de behoefte van iedere individuele bewoner en speelt in op veranderingen, hoe klein ook.
 • Je ziet de bewoner. Dat laat je merken met een schouderklopje of gewoon met een dikke knuffel.
 • overlegt, rapporteert en informeert met collega’s en wettelijke vertegenwoordigers van de client.
 • coördineert de dagelijkse zorg voor een aantal cliënten en stelt hier zorgplannen voor op.

 “Zelfs warme chocomelk met slagroom kan belangrijk zijn.” – Sander de Rooy, arts verstandelijk gehandicapten. Meer horen over je nieuwe baan? Luister hier naar de podcast.

Samen met je team
Het team Roost 8-10 vindt een planning maken nuttig, maar vaak loopt het toch anders. Samen beweeg je mee met wat de dag brengt en iedereen stelt zich daarin flexibel op. Je collega’s zijn stuk voor stuk doorzetters en aanpakkers. Met humor en de nodige zelfreflectie doet het team zijn stinkende best voor de cliënten. En dat verwachten ze ook van jou. Zo heb je plezier in het werk en met elkaar.

Salaris en meer
Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers vitaal en gelukkig zijn, naast leuke activiteiten bieden wij diverse trainingen en tools aan die bijdrage aan jouw werkgeluk. Maar ook als er soms iets gebeurt wat je niet alleen kan en wil oplossen, helpen we je daarbij. Omdat jij 24-36 uur met enthousiasme op de werkvloer staat, kun je rekenen op:

 • een bruto maandsalaris van maximaal € 3.861,00 op basis van een fulltime werkweek (cao gehandicaptenzorg FWG 45). Als persoonlijk begeleider word je ingeschaald in FWG 40 met een maximum van € 3.535,-. In juni en december 2024 komt er nog eens 2% bovenop!
 • een eindejaarsuitkering van 8,33% van je bruto jaarsalaris;
 • 8% vakantiegeld;
 • 144 vakantie-uren als je 36 uur per week werkt;
 • 57 uur Balansverlof per kalenderjaar als je 36 uur per week werkt;
 • een rooster afgestemd op je wensen met ochtend-, middag of avonddiensten;
 • wij bieden een groot aantal vacatures een vast contract aan. We hebben namelijk vertrouwen in een langdurige samenwerking;
 • toeslagen voor onregelmatige en weekenddiensten;
 • een reiskostenvergoeding van € 0,16 cent per kilometer;
 • oneindig veel mogelijkheden om je te specialiseren via de Severinus Academie en het online leerplein;
 • een pensioenregeling bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn, waarbij Severinus 12,9% van de premie betaalt;
 • Een fiscaal interessante regeling, waarbij je brutoloon of vakantiedagen kunt inzetten voor deelname aan het fiets-, pc, telefoon- of fitnessplan. 

  Wil je meer lezen over je arbeidsvoorwaarden? Kijk dan hier.  

Je talent en de rest
Dé stabiele kracht in het team. Iemand die emoties tijdelijk op de tweede plaats kan zetten, dat ben jij. En je bent graag jezelf. Ook omdat de bewoners dat van je verlangen. Hoe echter, hoe beter. Je bent oplettend, ook op kleine dingen en onderneemt direct actie of kijkt naar een structurele oplossing. Daarbij heb je de juiste balans tussen nadenken en doen, luisteren naar jezelf of een ander. Verder heb je:

 • minimaal een mbo-diploma op niveau 3, bijvoorbeeld in de pedagogiek of zorg.  
 • geen ervaring of veel jaar ervaring in de gehandicaptenzorg, je bent altijd welkom.

 Niet het juiste opleidingsniveau, wél de juiste richting? Met een intern leer-werktraject helpt Severinus je graag met de volgende stap in je carrière. Maak je droom waar en kijk hier.

Werken bij Severinus
Elke dag leren we van en met elkaar. Tel daar 60 jaar ervaring bij op in het begeleiden van ‘het gewone leven’ voor mensen met een verstandelijke beperking. Dan krijg je de veilige omgeving van Severinus, waar je écht contact maakt tijdens een zinvolle invulling van de dag. We zijn letterlijk dichtbij, in de wijk of in het winkelcentrum. En ook figuurlijk, omdat we jou en alle cliënten écht goed leren kennen. Zo weten we wat er nodig is en vertrouwen we blindelings op elkaar. Met een frisse blik en positieve instelling denken we altijd in mogelijkheden en oplossingen. Problemen en beperkingen zijn er namelijk al genoeg. Maak samen met Severinus van elke dag iets moois.

Solliciteer naar je droombaan
Solliciteer uiterlijk 2 mei naar je nieuwe baan als woonbegeleider gehandicaptenzorg in Veldhoven. Jouw kans om je in te zetten voor deze bijzondere, pure doelgroep.

Liever eerst iets vragen? Bel of app Chris van Alst, teammanager via: 0629126915. 

Severinus werft deze nieuwe collega zelf. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Recente vacatures

Leger des Heils W&G Zuidoost

Begeleider Flexpool | Hbo / mbo 3-4 | Zuid-Limburg

Heerlen en Maastricht
8 - 32 uur
SDW

Begeleider Woonlocatie Lindenberg

Roosendaal
24 - 28 uur