zoekt een

Begeleider, Hulst 24-Laar 2

Het is een ouder wordende groep cliënten in de leeftijd van 46 en 69 jaar. Het sociaal-emotionele ontwikkelingsniveau van de cliënten zit tussen de socialisatiefase (dreumes) en identificatiefase (kleuter). Bij de meeste cliënten is sprake van een wisselende draagkracht en energie.

Voor ons woonhuis Hulst 24-Laar 2 zijn wij op zoek naar een Begeleider voor 16 uur per week. 

Maak kennis met Severinus
Severinus is dé zorgorganisatie in Veldhoven en omgeving voor mensen van jong tot oud met een verstandelijke beperking, autisme of dementie. Liefdevolle en menselijke zorg voor onze cliënten door bevlogen medewerkers, in een veilige omgeving. Dat doen we samen, met ongeveer 1200 medewerkers, die op welke manier dan ook, bij de cliënten betrokken is. 

Maak kennis met het woonhuis Hulst 24-Laar 2
Binnen Hulst 24 wonen 3 mannen en 4 vrouwen met een ernstig tot matig verstandelijke beperking. Het is een ouder wordende groep cliënten in de leeftijd van 46 en 69 jaar. Binnen Laar 2 wonen 6 mannen en 1 vrouw met een ernstig, matig tot licht verstandelijke beperking. Het is een gemêleerde groep bewoners die aan het verjongen is met uiteenlopende leeftijden tussen de 19 en 77 jaar.

Het sociaal-emotionele ontwikkelingsniveau van de cliënten zit tussen de socialisatiefase (dreumes) en identificatiefase (kleuter). Bij de meeste cliënten is sprake van een wisselende draagkracht en energie. De meest voorkomende bijkomende problematieken en ziektebeelden zijn: ASS en autistiform gedrag, downsyndroom, epilepsie, huidproblematieken, mobiliteitsproblemen, prikkelverwerkingsproblemen, slechtziendheid, slechthorendheid en stofwisselingsstoornissen.

Hulst 24 en Laar 2 zijn een geschakeld woonhuis. Het team werkt nauw samen en is werkzaam binnen beide woonhuizen.

Wat ga je doen?
Binnen Hulst 24 staan rust, sfeer en warmte centraal. De cliënten zijn ouder wordend en de begeleiding beweegt hierin met de cliënten mee en sluit aan bij hun veranderende behoeftes. De cliënten wordt een fijne oude dag geboden, waarbij de wensen en behoeften van de cliënten het uitgangspunt is. Hierbij is er aandacht voor de balans tussen activiteit en rust en het behouden van de zelfstandigheid en vaardigheden van de cliënten.

Binnen Laar 2 staan sfeer, eigen regie en ontwikkelen centraal. De begeleiding draagt zorg voor een warme en veilige sfeer, waarbinnen de (jongere) cliënten zichzelf verder kunnen ontwikkelen. De cliënten hebben in meer of mindere mate behoefte aan structuur en duidelijke kaders, waarbinnen zij zichzelf mogen zijn. De eigen regie en zelfstandigheid van de cliënten wordt gestimuleerd en ondersteund. Hierbij is er aandacht voor de balans tussen activiteit en rust van de cliënten. De behoeftes van de cliënten om individueel activiteiten te ondernemen wordt gerespecteerd, waarbij gezamenlijkheid wordt gestimuleerd.

Je draagt samen met het team zorg voor het levensgeluk van de bewoners en hun dagelijkse ondersteuning en begeleiding. Hiernaast draag je met het team zorg voor de kwaliteit en ontwikkeling van het woonhuis.

Jouw functieprofiel
Voor onze bewoners en het team zijn we op zoek naar een begeleider die aansluit bij het volgende profiel:

 • Je hebt affiniteit en bij voorkeur ervaring met ASS en prikkelverwerkingsproblemen
 • Je bent enthousiast en geduldig
 • Je draagt graag verantwoordelijkheden in bijkomende taken voor de cliënten en bent resultaatgericht
 • Je bent communicatief vaardig, hebt de nodige humor en bent een echte teamplayer
 • Je beschikt over een minimaal afgeronde MBO-niveau 3 opleiding in de zorg.

Salaris en meer 
Severinus zet volle bak in op jouw welzijn en vitaliteit met de Severinusdagen en ons leerplein. Omdat er soms iets gebeurt wat je niet alleen kan en wil oplossen, is er een gestructureerd vangnet. Omdat jij 16 uur per week met enthousiasme op de werkvloer staat, kun je rekenen op:  

 • uren in overleg;
 • een brutomaandsalaris van maximaal € 3.360,- op basis van een fulltime werkweek (cao gehandicaptenzorg FWG35). In december 2024 komt er nog eens 2% bovenop!
 • een eindejaarsuitkering van 8,33% van je brutojaarsalaris. 
 • 8% vakantiegeld 144 vakantie-uren als je 36 uur per week werkt.  
 • 57 uur Balansverlof per kalenderjaar als je 36 uur per week werkt.  
 • een rooster afgestemd op je leven met ochtend-, middag-, avonddiensten.  
 • een vast contract bij een groot aantal vacatures omdat we vertrouwen hebben in een langdurige samenwerking.
 • toeslagen voor onregelmatige en weekenddiensten. 
 • een reiskostenvergoeding van € 0,16 cent per kilometer. 
 • onbeperkt toegang tot het online leerplatform met onder andere e-learnings over de Wet Zorg en Dwang, medicatie of fysieke trainingen zoals weerbaarheid. 
 • oneindig veel mogelijkheden om je te specialiseren in de doelgroep via de Severinus Academie. 
 • een pensioenregeling bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn, waarbij Severinus 12,9% van de premie betaalt. 
 • een fietsplan, pc-plan en een bijdrage voor je sportabonnement. 

Wil je meer lezen over je arbeidsvoorwaarden? Kijk dan hier.  

Interesse?
Word jij onze nieuwe collega en begeleider van onze bewoners? Voor meer informatie kun je contact opnemen met het woonhuis. Dit kan via het telefoonnummer 040 258 62 48. We ontvangen je reactie graag.

Past deze vacature niet precies bij jou, maar ken je iemand die zou passen bij deze vacature? Stuur hem of haar dan deze vacature door.

Goed om te weten

 • Kom je bij ons werken? Dan is het overleggen van een Verklaring Omtrent gedrag (VOG) verplicht en checken we het IGJ register.
 • We werven zowel intern als extern. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang in de procedure.
 • Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Recente vacatures

Leger des Heils W&G Zuidoost

Begeleider Flexpool | Hbo / mbo 3-4 | Zuid-Limburg

Heerlen en Maastricht
8 - 32 uur
Severinus

Coördinerend begeleider, Stulp 6-8

Veldhoven
32 - 36 uur
SDW

Persoonlijk Begeleider SDWerkt

Roosendaal
20 - 24 uur