zoekt een

Begeleider, Roost 4-6

Onze dag draait niet altijd en alleen om zorg, maar juist samen dingen doen, “meehelpen” in het huishouden, van het kleinste contactmoment tot de gekste activiteit. Er is altijd wel iemand voor te porren.

Voor ons woonhuis Roost 4 zijn wij per direct op zoek naar een: Begeleider wonen bij voorkeur 24 uur, uren kunnen in overleg worden afgesproken.

Maak kennis met Severinus  
Severinus is dé zorgorganisatie in Veldhoven en omgeving voor mensen van jong tot oud met een verstandelijke beperking, autisme of dementie. Liefdevolle en menselijke zorg voor onze cliënten door bevlogen medewerkers, in een veilige omgeving. Dat doen we samen, met ongeveer 1200 medewerkers, die op welke manier dan ook, bij de cliënten betrokken zijn. 

Maak kennis met Roost 4-6
Binnen Roost 4 wonen wij met vier mannen en drie vrouwen in de leeftijd van 26 tot 75 jaar. Wij hebben allen een ernstig verstandelijke beperking en zijn zorgafhankelijk. Sommige van ons hebben een motorische beperking waardoor ze in een rolstoel zitten en hebben epilepsie, zijn slechtziend en/of slechthorend. De meeste van ons kunnen verbaal niet spreken of een paar terugkerende woordjes, daarentegen kunnen wij non-verbaal goed duidelijk maken wat we nodig hebben door het bijvoorbeeld aan te wijzen.

Wij voelen ons vooral prettig bij warme zorg met een tikkeltje humor en veel sfeer. Rust en voorspelbaarheid is fijn, maar af en toe eens wat actie en drukte is geen probleem. Hierbij moet wel rekening worden gehouden met onze verwerkingstijd en belevingswereld.

Onze dag draait niet altijd en alleen om zorg, maar juist samen dingen doen, “meehelpen” in het huishouden, van het kleinste contactmoment tot de gekste activiteit. Er is altijd wel iemand voor te porren.

Bij de buren op Roost 6 wonen ze met twee vrouwen en vier mannen, zij zijn iets jonger dan ons namelijk tussen 21 en 40 jaar. Onze buren komen regelmatig gezellig bij ons op bezoek (of andersom), samen koffiedrinken, muziek maken, een feestdag vieren of om een activiteit te doen die er regelmatig georganiseerd worden. Op Roost 6 wordt er gestreefd naar een omgeving die de ontwikkeling stimuleert en vaardigheden behoudt, waarin de cliënten hun energie kwijt kunnen en die hen uitdaging biedt. Daarnaast houden ze ook van een gezellige sfeer.

Wie zoeken wij?
Wij zoeken iemand die affiniteit heeft met de doelgroep of deze doelgroep graag wil leren kennen. Iemand die enthousiast, energiek en gedreven is. Maar ook iemand die een verantwoordelijkheid neemt in taken uitvoeren die gekoppeld zijn aan het proces van organisatie en hiermee kwaliteit naar een hoger niveau kan tillen.

Om een goede continuïteit van zorg te bieden aan de cliënten is het van belang om klein te kunnen kijken, prioriteiten te kunnen stellen, duidelijkheid en structuur te kunnen bieden aan de cliënten en creatief om te kunnen gaan met veranderingen.

Familieleden zijn zeer betrokken of worden gestimuleerd tot betrokkenheid. Van de begeleider wordt er open communicatie naar familieleden verwacht en een optimale samenwerking binnen de driehoek. Binnen Roost 4-6 wordt er nauw met elkaar samengewerkt, om elkaar goed te kunnen ondersteunen word je als begeleider binnen beide woonhuizen ingewerkt.

Wat neem je mee?
Heb jij een afgeronde opleiding medewerker maatschappelijke zorg niveau 3, verzorgende IG of hoger? Heb jij interesse en/of ervaring met de doelgroep en beschik je over de juiste communicatieve vaardigheden? Bied jij de warme en liefdevolle zorg die onze cliënten nodig hebben? Je bent van harte welkom in ons gezellige team!

Wat bieden wij?

  • Een dynamische werkomgeving waar je uitgedaagd wordt je kennis direct praktisch te maken en het beste uit jezelf en je collega’s te halen.
  • Severinus vindt je loopbaanontwikkeling belangrijk, dus aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling is zeker aanwezig.
  • De arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO Gehandicaptenzorg. Afhankelijk van diplomering en ervaring word je ingedeeld binnen functieschaal 40.
  • Je kunt deelnemen aan bedrijfsfitness, PC en fietsplan.
  • Wij bieden een groot aantal vacatures een vast contract aan. We hebben namelijk vertrouwen in een langdurige samenwerking.

Word jij onze nieuwe collega? Voor meer informatie kun je contact opnemen met Kristel Braam. Dit kan via het telefoonnummer 06-21928206.

We ontvangen jouw reactie graag via onderstaande sollicitatieknop.

Past deze vacature niet precies bij jou, maar ken je iemand die zou passen bij deze vacature? Stuur hem of haar dan deze vacature door.
Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Recente vacatures

Severinus

(persoonlijk) begeleider, Margrietstraat 31-33

Veldhoven
32 - 36 uur
Leger des Heils W&G Zuidoost

Begeleider Flexpool | Hbo / mbo 3-4 | Zuid-Limburg

Heerlen en Maastricht
8 - 32 uur