zoekt een

(Persoonlijk) begeleider intensieve zorg, Nieuwe Kerkstraat 39-41

Aanvoelen, meebewegen, out of the box, grenzen stellen, trial & error en opnieuw proberen. Met jouw inbreng en ideeën maak jij net het verschil. Zo behaal je samen met je team (kleine) successen. Dat maakt dit vak zo mooi en uitdagend. Daarom krijg je bij ons vrijheid en ruimte om bewoners te helpen op jouw manier, vanuit de zorgvraag van de bewoners.

Voor ons woonhuis Nieuwe Kerkstraat 41 zijn wij op zoek naar een Persoonlijk begeleider intensieve zorg voor 28-36 uur per week. 

Wat doe je als persoonlijk begeleider intensieve zorg ? 
Binnen het woonhuis van Nieuwe Kerkstraat 41 wonen zes bewoners met een ernstige tot zeer ernstige verstandelijke beperking in de leeftijd van 30 t/m 73 jaar. Naast hun verstandelijke beperking zijn alle bewoners uniek en specifiek in wie ze zijn, wat maakt dat elke dag anders is. Je moet goed (klein) kunnen kijken en mee kunnen bewegen op wat de bewoner op dat moment vraagt. Hierop inspelen doe je misschien met humor, met creativiteit of een andere manier die goed aansluit bij onze bewoners en het moment. 

De bewoners van Nieuwe Kerkstraat 41 hebben behoefte aan een positieve sfeer om in te wonen en zich veilig te voelen. Een plek waar iedereen zichzelf mag en kan zijn. 

Als persoonlijk begeleider intensieve zorg op de Nieuwe Kerkstraat 41 bied jij veiligheid, structuur en duidelijkheid aan de bewoners. Het lukt steeds beter om de bewoners meer zichzelf te laten zijn en patronen los te laten. 

Aftasten, aanvoelen, meebewegen, out of the box, grenzen stellen, trial & error en opnieuw proberen. Met jouw inbreng en ideeën maak jij net het verschil. Zo behaal je samen met je team (kleine) successen. Dat maakt dit vak zo mooi en uitdagend. Daarom krijg je bij ons vrijheid en ruimte om bewoners te helpen op jouw manier, vanuit de zorgvraag van de bewoners. 

Hoe ziet een dag van een persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg (EVB) eruit? 

Vroege dienst: 07.30 uur - 15.00 uur 
07.30 uur - 08.00 uur: Inlezen rapportage, agenda en klaarzetten medicatie. 

08.00 uur - 10.00 uur: Bewoners helpen met de verzorging en begeleiden met het opstarten van hun dag (ochtendzorg, ontbijt en begeleiden met de overgang naar dagbesteding) 

10.00 uur 12.00 uur: Begeleiden van bewoners die thuis zijn. Tijd voor activiteiten met de bewoners, koffie drinken, huishoudelijke en organisatorische werkzaamheden. 

12.00 uur – 13.00 uur: Lunch 

13.00 uur – 14.00 uur: Bewoners verzorgen en begeleiden naar dagbesteding. 

14.00 uur - 15.00 uur: Rapportage schrijven en overdracht werkzaamheden van de vroege naar de late dienst. 

Late dienst: 14.30 uur - 22.30 uur 
15.00 uur - 17.00 uur: Begeleiden van bewoners die thuis zijn. Tijd voor activiteiten met de bewoners, koffie drinken, huishoudelijke en organisatorische werkzaamheden. Bewoners ophalen van de dagbesteding. 

17.00 uur - 18.00 uur: Gezamenlijk avondeten met de bewoners. 

18.00 uur - 21.00 uur: Samen met bewoners een leuke avond maken met tijd voor activiteiten en samen koffie drinken. 

21.00 uur - 22.00 uur: Bewoners helpen met de verzorging en begeleiden met het afsluiten van de dag. 

22.00 uur - 22.30 uur: Rapportage schrijven en zo nodig de nachtdienst informeren indien er bijzonderheden zijn. 

Maak kennis met het team
We zijn een enthousiast team dat vanuit een grote betrokkenheid en energie, warme en lieve zorg biedt aan onze bewoners. Gevarieerd met jong en oud, ervaren en minder ervaren geven we elkaar de ruimte om te zijn wie je bent en om te mogen ontwikkelen. 

We werken nauw samen met de andere woonhelft Nieuwe Kerkstraat 39 en zijn daar ook ingewerkt om basiszorg te kunnen verlenen. 

Jouw functieprofiel 

Voor onze bewoners zijn we op zoek naar iemand die aansluit bij het volgende profiel: 

 • Je kunt klein kijken 
 • Je kunt out of the box denken 
 • Je weet van aanpakken 
 • Je hebt een nuchtere persoonlijkheid en schiet niet snel hoog in je emotie
 • Je bent communicatief vaardig, hebt de nodige humor en bent een echte teamplayer
 • Je bent in de mogelijkheid flexibel inzetbaar te zijn in noodgevallen
 • Je durft te kijken naar mogelijkheden binnen de zorg  
 • Je beschikt over een afgeronde opleiding verpleegkunde, maatschappelijke zorg (niveau 3 of 4), HBO-V of Social work.

Kun jij jezelf vinden in het bovenstaande profiel, dan zijn wij op zoek naar jou! Solliciteer direct of plan een meeloopdag.

Wat bieden wij? 

 • Een team waarin je jouw eigen professionele bijdrage kunt leveren om samen met het team en andere professionals onze bewoners gaat ondersteunen. 
 • Arbeidsvoorwaarden conform de CAO Gehandicaptenzorg. Een persoonlijke begeleider binnen de intensieve zorg wordt FWG 45 ingeschaald. 
 • Leuke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals o.a. bedrijfsfitness, een pc plan, fietsenplan, zwemmen bij de Kempervennen en collectieve zorgverzekering. 
 • Wij bieden een groot aantal vacatures een vast contract aan. We hebben namelijk vertrouwen in een langdurige samenwerking.
 • Startdatum: zsm.

Kom jij ons team versterken? Voor meer informatie kun je contact opnemen met het Martijn Timmermans (regiebegeleider) via 040 258 62 82. We ontvangen jouw reactie graag uiterlijk 2 mei a.s. via onderstaande sollicitatieknop.

Sfeer proeven op afstand? Luister onze podcast!

Ben je benieuwd naar verhalen van de werkvloer? Of zou je graag eens sfeerproeven? In onze podcast-serie ‘Werken bij Severinus’ vertellen enkele medewerkers over hun baan. Zo krijg je de mogelijkheid om Severinus te leren kennen. En als extra bonus maak je vast eens kennis met enkele cliënten. Je luistert de podcast hier: https://anchor.fm/severinus

Goed om te weten 

 • Kom je bij ons werken? Dan is het overleggen van een Verklaring Omtrent gedrag (VOG) verplicht en checken we het IGJ register;
 • We werven zowel intern als extern. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang in de procedure; 
 • Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Contact

Martijn Timmermans
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Leger des Heils W&G Zuidoost

Begeleider Flexpool | Hbo / mbo 3-4 | Zuid-Limburg

Heerlen en Maastricht
8 - 32 uur
SDW

Begeleider Woonlocatie Lindenberg

Roosendaal
24 - 28 uur