zoekt een

Persoonlijk begeleider LVB

Severinus is op zoek naar een persoonlijk begeleider LVB (fulltime/parttime) op ons woonhuis in Veldhoven, de Wilgeman. De bewoners hebben een matige tot lichtverstandelijke beperking (LVB).

Wat doe je als persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg (LVB)?

Als persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg (LVB) op de Wilgenman ben jij verantwoordelijk voor het bieden van structuur aan de bewoners. Je draagt er zorg voor dat zij meedraaien in de maatschappij en voorzie jij hen van de juiste begeleiding.

Er wonen momenteel 12 jong volwassenen op locatie de Wilgeman. Een woonhuis, waar iedereen zijn of haar eigen woonomgeving met een eigen tuin heeft. De bewoners hebben een matige tot licht verstandelijke beperking (LVB) en een intensieve ondersteuningsvraag. Sommige van hen hebben een bijkomende psychiatrische stoornis zoals autisme, ADHD of hechtingsproblematiek.

Hoe ziet een dag van een persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg (LVB) eruit?

Vroege dienst: 07.30u - 15.00u

07.30 uur - 08.00 uur: Inlezen rapportage en planning van de bewoners en afstemming met collega’s
08.00 uur - 10.00 uur: Bewoners begeleiden met opstarten van hun dag (ontbijt, ochtendzorg en begeleiden met de overgang naar hun werk.
10.00 uur - 14.30 uur: Begeleiden van bewoners die thuis zijn. Soms ga je samen fietsen of begeleid je de bewoner in zijn bezoek aan een arts van Severinus. Om 12.00 uur vindt er een gezamenlijke lunch plaats met de bewoners die thuis zijn. Tussendoor werk je aan het zorgplan van de bewoner of voer je andere administratieve taken uit.
14.30 uur - 15.00 uur: Overdracht werkzaamheden van de vroege naar de late dienst.

Late dienst: 15.00 uur - 22.30 uur

15.00 uur - 17.00 uur: Het begeleiden van bewoners die weer terugkomen het werk en helpen met de omschakeling naar het programma van het woonhuis.
17.00 uur - 18.00 uur: Gezamenlijk avondeten met de bewoners.
18.00 uur - 22.00 uur: De bewoners hebben tijd om hun vrije tijd in te vullen. Vaak is dit in de vorm van sport, hobby’s of gezamenlijk spelletjes spelen.
22.00 uur - 22.30 uur: Je sluit de dag af, begeleidt de bewoners naar hun eigen woonruimte en rapporteert vervolgens voor de ochtenddienst en informeert de nachtdienst indien er bijzonderheden zijn.

Gedurende jouw werkdag word je regelmatig vrij geroosterd voor een teamoverleg, een wijkoverleg of een leuke scholing waarvoor jij jezelf in kunt schrijven in ons Learning Management Systeem.

Wat onze bewoners nodig hebben
Samen leven valt niet altijd mee, daar hebben onze bewoners hulp bij nodig. De meeste van de bewoners zijn nog jong en willen veel leren. Ze hebben veel wensen en kunnen je dat ook goed vertellen. Daarmee overschatten zij zichzelf regelmatig, of worden ze overschat door anderen.

De bewoners zijn druk bezig met relaties, seksualiteit, social media en gamen. Ook zijn de ouders, familieleden en vrienden belangrijk voor ze, hiermee hebben ze veel contact. Om dit allemaal goed te regelen werken de begeleiders intensief samen met de ouders van de bewoners en hebben zij veel intern overleg met een multidisciplinair team van professionals, zoals bijvoorbeeld de gedragsdeskundige en seksuoloog  Het is voor onze bewoners erg belangrijk dat er een stevig team staat, wat goed samen kan werken.

Werken als persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg (LVB)

Als professional in de intensieve zorg weet jij als geen ander dat elke bewoner uniek is. In zijn kunnen, in emoties, in zijn grillen en in kwaliteiten. Het gaat erom hoe je daarop weet in te spelen. Misschien doe je dat met humor, met creativiteit, met oog voor de juiste ingang of juist zoeken naar de juiste snaar.

Aftasten, meebewegen, grenzen stellen, trial & error en weer opnieuw proberen. Met jouw inbreng en ideeën maak jij net het verschil. Zo behaal je samen met je team (kleine) successen. Dat maakt dit vak zo mooi en uitdagend. Daarom krijg je bij ons vrijheid en ruimte om bewoners te helpen op jouw manier, vanuit de zorgvraag van de bewoners.

Jouw functieprofiel

Voor onze bewoners zijn we op zoek naar iemand die aansluit bij het volgende profiel:

 • Je moet stevig in je schoenen staan.
 • Je moet beslissingen durven te nemen.
 • Je hebt een nuchtere persoonlijkheid en schiet niet snel hoog in je emotie.
 • Je beschikt over een gezonde dosis overtuigingskracht en een hoog relativeringsvermogen.
 • Je bent communicatief vaardig, hebt de nodige humor en bent een echte teamplayer.
 • Je bent in de mogelijkheid flexibel inzetbaar te zijn in noodgevallen.

Je beschikt over een afgeronde maatschappelijke zorg opleiding (minimaal niveau 4), pedagogiek, SPH of verpleegkundige.

Kun jij jezelf vinden in het bovenstaande profiel, dan zijn wij op zoek naar jou!

Solliciteer direct of plan een meeloopdag

Salaris en meer 
Severinus zet volle bak in op jouw welzijn en vitaliteit met de Severinusdagen en ons leerplein. Omdat er soms iets gebeurt wat je niet alleen kan en wil oplossen, is er een gestructureerd vangnet. Omdat jij tussen de 16-36 uur per week met enthousiasme op de werkvloer staat, kun je rekenen op:  

 • een brutomaandsalaris van maximaal € 3.861,- op basis van een fulltime werkweek (cao gehandicaptenzorg FWG40 als begeleider en FWG45 als persoonlijk begeleider). In juni en december 2024 komt er nog eens 2% bovenop!
 • een eindejaarsuitkering van 8,33% van je brutojaarsalaris. 
 • 8% vakantiegeld 144 vakantie-uren als je 36 uur per week werkt.  
 • 57 uur Balansverlof per kalenderjaar als je 36 uur per week werkt.  
 • een rooster afgestemd op je leven met ochtend-, middag-, en avonddiensten.  
 • Wij bieden een groot aantal vacatures een vast contract aan. We hebben namelijk vertrouwen in een langdurige samenwerking.
 • toeslagen voor onregelmatige en weekenddiensten. 
 • een reiskostenvergoeding van € 0,16 cent per kilometer. 
 • onbeperkt toegang tot het online leerplatform met onder andere e-learnings over de Wet Zorg en Dwang, medicatie of fysieke trainingen zoals weerbaarheid. 
 • oneindig veel mogelijkheden om je te specialiseren in de doelgroep via de Severinus Academie. 
 • een pensioenregeling bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn, waarbij Severinus 12,9% van de premie betaalt. 
 • een fietsplan, pc-plan en een bijdrage voor je sportabonnement. 

Wil je meer lezen over je arbeidsvoorwaarden? Kijk dan hier.  

Interesse?

Wij snappen heel goed dat je enthousiast bent geworden na het lezen van deze vacaturetekst en je heel graag wat meer wil weten over de mannen en meiden van de Wilgeman.

Voor meer informatie of het plannen van een meeloopdag kun je contact opnemen met: Patrick Alvares, teammanager via telefoonnummer: 0627206817. We ontvangen jouw reactie graag uiterlijk 23 mei a.s. via onderstaande sollicitatieknop.

Goed om te weten

 • Kom je bij ons werken? Dan is het overleggen van een Verklaring Omtrent gedrag (VOG) verplicht en checken we het IGJ register.
 • We werven zowel intern als extern. Interne kandidaten hebben bij gelijke geschiktheid voorrang in de procedure;
 • Acquisitie wordt niet op prijs gesteld

Recente vacatures

Leger des Heils W&G Zuidoost

Begeleider Flexpool | Hbo / mbo 3-4 | Zuid-Limburg

Heerlen en Maastricht
8 - 32 uur
Severinus

Coördinerend begeleider, Platanenlaan 7-9

Veldhoven
32 - 36 uur