zoekt een

IC verpleegkundige in opleiding

Ben jij klaar voor een uitdagende reis naar de Intensive Care (IC)? Wij bieden een unieke kans om als IC verpleegkundige in opleiding te groeien en je specialisatie te behalen. Word een waardevol lid van ons team, waar passie, samenwerking en verbetering van de zorg centraal staan!

Jij zorgt voor
 • Jouw groei naar de functie van IC verpleegkundige. Tijdens lesdagen en met name in de praktijk ontwikkel jij jezelf als IC verpleegkundige. Eerst kijk je mee, daarna ga je onder begeleiding taken oppakken met als doel om als gediplomeerd IC verpleegkundige onderstaande werkzaamheden zelfstandig uit te kunnen voeren.
 • Bewaking en monitoring van de vitale functies van patiënten op de Intensive Care (IC). Je hebt een (ziekenhuisbrede) rol in het reanimatieteam.
 • Dagelijkse deelname aan het multidisciplinair overleg (MDO). In dit MDO zitten onder andere een intensivist, longarts, chirurg, fysiotherapeut en diëtist.
 • Een consultfunctie voor andere verpleegafdelingen. Zij kunnen je laagdrempelig benaderen met hulpvragen, zoals een moeilijk in te brengen infuus of tracheostoma verzorging.
 • Vernieuwingen en verbeteringen in de intensieve zorg. Je kunt als IC verpleegkundige deelnemen aan taakgroepen, bijvoorbeeld ‘apparatuur’, ‘beademing’ of ‘infectiepreventie’. intensieve zorg.

Meer informatie over de opleiding:
De opleiding tot IC verpleegkundige bestaat uit drie delen, te weten: BAZ, kern EPA’s en specifieke EPA’s (Entrusted Professional Activities). Dit is een CZO erkende opleiding. Het theoretisch deel van opleiding volg je bij MUMC Maastricht. De opleiding is een op maat gemaakt traject afhankelijk van onder andere de voortgang en grootte van je contract. Gemiddeld genomen duurt de volledige opleiding 1½ tot 2 jaar. Tijdens de opleiding word je gekoppeld aan een IC verpleegkundige, zowel in je leer- als werkproces.

Dit doe je samen met
60 ambitieuze, innovatieve en flexibele IC verpleegkundigen, uitgerust met een flinke dosis daadkracht en humor. Met een baan op onze afdeling ben je verzekerd van een leerzame, dynamische functie. Als lid van ons team werk je onder andere nauw samen met de overige verpleegkundigen, intensivisten, arts-assistenten en physician assistants.

We werken met een buddysysteem. We bespreken en dragen patiënten aan elkaar over en evalueren aan het einde van de dag of er verbeterpunten zijn. Bij ons overlappen de vroege en late dienst een uur. Afhankelijk van je ervaring maken we een inwerkplan op maat.

Onze IC verpleegkundige vertelt:
“Er is op onze afdeling weinig afstand tussen de artsen en verpleegkundigen. We hebben vaak aan één woord genoeg. We zijn betrokken bij elkaars werk en leren veel van elkaar. Op momenten dat het wat minder druk is op de afdeling, praten we bij en drinken we samen een kop koffie!”

Neem ook eens een kijkje op onze instagrampagina: Intensive Care Máxima MC (@intensivecaremaximamc) • Instagram-foto's en -video's

Dit past bij je als
 • Je een gediplomeerde en BIG-geregistreerde verpleegkundige bent met in ieder geval enkele jaren ziekenhuiservaring.
 • Je in staat bent om zelfstandig en deskundig de planning en uitvoering van de zorg op je te nemen. In drukke situaties houd jij je hoofd koel.
 • Je rust uitstraalt en communiceert op een duidelijke en plezierige manier, waardoor patiënten en hun naasten zich op hun gemak voelen en goed geïnformeerd worden.
 • De kwaliteit van de patiëntenzorg bij jou voorop staat. Je bent actief bezig met kwaliteitsverbeteringen van de zorg.

Je kiest voor Máxima MC omdat
 • Bij ons de gezondheid van onze patiënten in goede handen is. Om ons werk optimaal te kunnen doen, zorgen we goed voor onszelf en voor elkaar. Bekijk ons jaardocument van 2022 om een beeld te krijgen van de ontwikkelingen in MMC.
 • Onze 3400 medewerkers iedere dag werken aan de beste zorg. We innoveren en ontwikkelen. We bedenken nieuwe technieken en organiseren de zorg slim.
 • We als topklinisch opleidingsziekenhuis veel opleidingsmogelijkheden bieden.
 • Wij een mooi arbeidsvoorwaardenpakket aanbieden. Deze functie is ingeschaald in FWG 45 (maximaal € 3.824,00 bruto per maand op fulltime basis) conform functie verpleegkundige. De inschaling als gediplomeerd IC verpleegkundige is in FWG 55 (max. € 4842,00 bruto per maand op fulltime basis). In verband met CAO verhogingen, wordt je salaris in juni 2024 met 5% verhoogd.

Nieuwsgierig geworden?
Heb je interesse in deze functie? We gaan graag met je in gesprek!

Inhoudelijke vragen? Neem contact op met de coördinator ic via 040 – 888 4283 / CoordinatorIC@mmc.nl.

Wil je liever eerst een dagje meelopen om de sfeer te proeven? Stuur ons een e-mail of bel en je bent van harte welkom!

Kom jij ook naar onze Meet & Greet voor (bijna) gediplomeerd verpleegkundigen op 11 april? Loop tussen 15.30 en 17.30 bij ons binnen en ontmoet diverse afdelingshoofden, verpleegkundigen, talentmanagers, collega’s van de academie, recruiters en onze loopbaanadviseur. Dé kans om al je vragen te stellen, meer te weten komen over verschillende afdelingen en wie weet plan je ook gelijk een of meerdere meeloopdagen in. Ben je van plan te komen? Meld je aan via onze website: Meet & Greet voor verpleegkundigen - Werken bij MMC.

Voor iedere medewerker die wij aan willen nemen gaan we referenties na, vragen we een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) op en controleren we (indien van toepassing) het beroepsregister.

Deze vacature verdwijnt na de sluitingsdatum van onze website. Je kunt de vacature naar jezelf mailen via onderstaand e-mailicoon.

Contact

Rachel Koningstein
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Pantein

Anesthesiemedewerker

Beugen
In overleg
Reinier van Arkel

GGZ agoog/Begeleider/Verpleegkundige - WIJK – Den Bosch Zuidoost

's-Hertogenbosch
24 - 28 uur
Vivent

Verpleegkundige HBO somatiek

Rosmalen
32 - 36 uur