Verzorgende IG met Expertrol Leren & Ontwikkelen

Zorggroep Elde Maasduinen is voor locatie Antoniushof per direct op zoek naar een verzorgende IG met Expertrol Leren & Ontwikkelen voor 24 uur per week (19 uur Verzorgende IG op een PG of Somatiek afdeling – 5 uur expertrol). 

In het hart van Waalwijk ligt Antoniushof; een zorglocatie die een fijne woonomgeving biedt voor bewoners met een somatische aandoeningen of dementie. De sfeer is er gemoedelijk, hier kent men elkaar nog van vroeger, de plaatselijke verenigingen, werk en sport. Er worden regelmatig uiteenlopende activiteiten georganiseerd, wat bijdraagt aan een mooie invulling voor een fijne dag. Dat is wat wij belangrijk vinden! Jouw werkplek is niet anders, men is betrokken en er is aandacht voor elkaar. 

In onze visie is iedere cliënt, medewerker en vrijwilliger uniek. We geloven in een persoonlijke benadering met ruimte voor eigen keuzes. Onze medewerkers nemen de tijd om cliënten te ontmoeten en te leren kennen. Onze missie is helder; we bieden intensieve zorg en ondersteuning aan ouderen die thuis wonen of tijdelijk zorg en ondersteuning nodig hebben. Ouderen kunnen op ons rekenen voor een fijne en beschutte plek om te leven. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers en vrijwilligers plezier, voldoening en zingeving uit hun werk halen. Ten grondslag hieraan liggen onze kernwaarden; liefdevol, zelfbewust, deskundig, veerkrachtig en vooruitstrevend. Iedere professional geeft hieraan zijn eigen kleur en door samenwerking kunnen we meer, wij zijn ZGEM.
 
De functie in hoofdlijnen
In jouw dagelijkse werk staat onze cliënt altijd centraal, hierin lever jij, in je functie van verzorgende IG, in de eerste plaats een actieve bijdrage door het bieden van optimale zorg aan onze cliënten. Als Expert Leren & Ontwikkelen draag je naast je eigen functie een additionele verantwoordelijkheid op het gebied van studentbegeleiding. Naast je kerntaken; het verplegen, verzorgen, begeleiden en bevorderen van de zelfredzaamheid van cliënten, treed je op Expert Leren & Ontwikkelen op de werkvloer. Je begeleidt hierin leerlingen en medewerkers tot niv. 3, actief in het werkveld. Hierdoor kan er beter en sneller ingespeeld worden op het leerproces van de leerling, wat bijdraagt aan een verbetering van het leerklimaat. De rol van expert geeft jou de mogelijkheid om te verdiepen en ontwikkelen in je functie, door leerlingen en medewerkers te coachen en begeleiden. Je kent de leerlingen goed en weet zodoende hoe “jouw” leerlingen tot de beste resultaten komen, hierop pas jij jouw benadering richting hen aan. Op maandelijkse basis voer jij voortgangsgesprekken met jouw leerlingen/stagiaires, maar ook werkbegeleiders. Hierdoor houd je “vinger aan de pols” en informeert, indien nodig tijdig de praktijkopleiders over de voortgang van het leerproces. Je volgt de leerlingen nauwlettend d.m.v. objectieve observatie en beoordeelt hun deskundigheid in relatie tot examenopdrachten/proeve van bekwaamheid. Je bent actief betrokken bij de gespreksvoering rondom de voortgang van het leertraject van leerlingen/medewerkers en kan hierbij, indien wenselijk, een beroep doen op de kennis en opinie van de praktijkopleider. Aan dit alles ligt ten grondslag een gedegen kennis van het beleid rondom de beroepspraktijkvorming, het is daarom van belang dat je hierover beschikt én daarnaast ook in staat bent om processen uit het beleidsstuk uitvoeren. Met jouw enthousiasme, kennis en coachende houding zet je leerlingen in hun kracht en bied je ruimte en openheid voor reflectie en feedback. Voor het uitvoeren van de Expertrol Leren & Ontwikkelen sta je in deze 5 uur niet direct op de werkvloer.

Wij vragen
•    Je bent in het bezit van een diploma verzorgende IG en werkt graag met ouderen;
•    Je bent bereid om in eigen tijd een intern leertraject en/of een landelijk erkend MBO certificaat te behalen afgestemd op de inhoud van de expertrol; Deze mag je op een later moment volgen als de scholing wordt aangeboden.
•    Je blijft graag op de hoogte van vakliteratuur en kent de recente ontwikkelingen van het vak, de expertrol en past deze toe;
•    Het op peil houden van je eigen kennis en kennis van collega’s, vind je belangrijk;
•    Het instrueren en uitdragen van jouw expertise gaat je goed af, je deelt jouw kennis dan ook graag met anderen zodat de expertise van het team vergroot wordt;
•    Je kunt motiveren, stimuleren om nieuw gedrag/nieuwe vaardigheden toe te passen;  
•    Je staat open voor feedback en kunt goed reflecteren op je eigen handelen;
•    Je bent je bewust van je eigen voorbeeldfunctie en stelt jezelf daarna op; 
•    Je staat stevig in je schoenen en weet feedback goed te onderbouwen;
•    Je omarmt onze kernwaarden; liefdevol, zelfbewust, deskundig, veerkrachtig en vooruitstrevend en weet hier op jouw eigen wijze invulling aan te geven. 

Wij bieden
Een contract voor onbepaalde tijd met een proeftijd van twee maanden. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO VVT. De functie Expert Leren & Ontwikkelen is ingedeeld in FWG 40 (minimaal € 2.695,33 en maximaal € 3.502,58 bruto fulltime per maand) na het behalen van het leertraject. De CAO kent een eindejaarsuitkering van 8,33%. Zorggroep Elde Maasduinen heeft een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden en diverse collectiviteitsafspraken. Je werkt in een dynamische omgeving, waar geen dag hetzelfde is en ook jij je bijdrage kunt leveren aan de prettige werksfeer die kenmerkend is voor Zorggroep Elde Maasduinen. We ondersteunen je op verschillende gebieden om fit en gezond te blijven, zodat je zo lang mogelijk met plezier je werk kunt blijven doen.

Samen houden wij onze sector zorg & welzijn veilig en integer! Daarom is de volgende zaak onderdeel van onze procedure:
- Bij aanname voor deze functie dien je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in te leveren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer informatie over de functie wordt graag verstrekt door Lieke Heuvelmans via telefoonnummer 06-51406160.
Wij ontvangen graag je sollicitatiebrief én cv bij voorkeur via volgende link: Vacature 103-352 Verzorgende IG met expertrol Leren & Ontwikkelen - Verzorgende IG met expertrol Leren & Ontwikkelen - Werken bij Zorggroep Elde Maasduinen (werkenbijzgem.nl)
Alle correspondentie onder vermelding van vacaturenummer: 103-352.

Recente vacatures

Meeting Care Thuiszorg

Verzorgende IG

Tilburg
In overleg
Cura Excellent B.V.

Verzorgende IG Thuiszorg

Vught
12 - 32 uur
Joris Zorg

Verzorgende IG voor de nacht

Vessem
0 - 16 uur