zoekt een

Longarts

De vakgroep longgeneeskunde is vanaf 1 augustus 2024 op zoek naar een

Longarts 0,89 fte
Wegens vertrek van één van de longartsen is de organisatorische eenheid (vakgroep) longgeneeskunde van de Coöperatie Medisch Specialistisch Bedrijf (MSB) Matrix U.A. op zoek naar een longarts.

Werkomgeving
De vakgroep longgeneeskunde levert medisch specialistische zorg in het Beatrixziekenhuis, onderdeel van de ketenorganisatie Rivas Zorggroep bestaande uit o.a. verpleeghuizen en thuiszorg. Het Beatrixziekenhuis is gevestigd in Gorinchem en heeft een polikliniek in Leerdam. Met een groot aantal gedreven professionals staat het Beatrixziekenhuis garant voor hoogwaardige medisch specialistische zorg, met moderne medische voorzieningen en een breed aanbod van specialismen. Het Beatrixziekenhuis is vijfmaal op rij uitgeroepen tot het beste ziekenhuis van Nederland. Mensgerichte zorg volgens de JCI-normen staat voorop.

Werken bij ons kenmerkt zich door korte lijnen en een plezierige werksfeer, met ruimte voor inspirerende en ondernemende medisch specialisten.

Vakgroep
De huidige vakgroep bestaat uit vijf longartsen. Er bestaan goede collegiale werkverhoudingen met de medische staf. De longafdeling heeft 14 bedden, met in de winterperiode uitbreiding. Er is een physician assistant werkzaam op de longafdeling. NIV wordt op de afdeling gedaan. Wekelijks is er met betrokken disciplines een klinisch MDO. Alle gangbare longfunctie onderzoeken kunnen 'in huis' worden gedaan, evenals EBUS en EUS. Op de polikliniek is er ondersteuning van gespecialiseerde longverpleegkundigen en oncologieverpleegkundigen. Er is een aparte slaappoli met OSAS-verpleegkundige. Thorax-chirurgische ingrepen worden gedaan in nauwe samenwerking met het Albert Schweitzer ziekenhuis (ASz) in Dordrecht. Met het ASz vindt wekelijks een longoncologisch MDO plaats en er is een wekelijks oncologisch immunotherapie overleg met het EMC Rotterdam en Amphia Breda. Tevens is er periodiek een ILD MDO met het St. Antonius Nieuwegein en een ernstig astma MDO met SFG Rotterdam.

Wij vragen
Een enthousiaste longarts die het vak in de volle breedte uitoefent. Je beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden, waarbij werken in teamverband en samenwerking met andere disciplines essentieel is. Aandachtsgebied astma/ allergie en ILD strekt tot aanbeveling. Ook aanstaande collegae in de afrondende fase van hun specialisatie nodigen wij uit om mee te solliciteren.

Wij bieden
  • Een werkplek in een toekomstgericht ziekenhuis met ambities.
  • Een prettige intercollegiale sfeer.
  • Korte lijnen met andere medisch specialisten en huisartsen.

Arbeidsvoorwaarden
Je wordt lid van het MSB en heeft een kennismakingsperiode van 6 maanden. Toetreding tot het MSB geschiedt bij gebleken geschiktheid conform de regels van het MSB, op basis van een in- en uitverdienregeling. Daarnaast word je lid van de Vereniging Medische Staf.

Meer informatie en solliciteren
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met:
  • mevrouw G. Vleeshouwers, longarts en vakgroepvoorzitter: 0183-644 336
  • de heer M. Jans, longarts: 0183-644 336
  • mevrouw dr. S. de Jong, chirurg en voorzitter VMS/MSB: 0183-644 205

Meer informatie over het Beatrixziekenhuis en de vakgroep kun je vinden op www.rivas.nl/beatrixziekenhuis

Onderstaande procedure is niet van toepassing.

Contact

Francina Zonneveld Piek - Baks
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

GGD Hart voor Brabant

Arts Tuberculose

's-Hertogenbosch
24 - 28 uur
Laverhof

Specialist Ouderengeneeskunde

Schijndel
28 - 32 uur
Fonkelzorg

Vaste Huisarts Oss

's-Hertogenbosch
Parttime / Fulltime