Gespecialiseerd regieverpleegkundige dialyse - parttime of fulltime

Werken op onze grote en moderne dialyseafdeling die voorruit wil én gaat. Waarbij hoteldialyse en BVM sturing voor onze machines tot de norm behoort. In een regiefunctie waar jij zowel zorgt voor dialysebehandelingen, verpleegtechnische handelingen én deelneemt in verschillende innovatieve projecten. Als hbo verpleegkundige ben jij onze kartrekker. Jij denkt, werkt en coördineert overstijgend mee. Daar ligt jouw kracht. En dit werk voer je allemaal uit in een heel leuk warm team met een fijne werksfeer. Benieuwd of onze afdeling ook bij jou past? Bel gerust laagdrempelig met onze teamleider Josine. Meteen solliciteren of meelopen kan ook! Wij gaan graag met jou in gesprek. Zo maak jij beter nóg beter.

Jij zorgt ervoor
Zorgen voor het continue verpleegproces van onze patiënten met chronisch of acuut nierfalen is jouw verantwoordelijkheid. Hierbij bieden we alle vormen van dialyse aan. Dat zijn peritoneaal dialyse, centrum hemodialyse en thuis hemodialyse. Je hebt veel en intensief contact met patiënten. Naast het ondergaan van de nierfunctie vervangende therapie, hebben onze patiënten vaak meerdere aandoeningen. Dit maakt dat je ook in acute situaties terecht komt en jouw klinische blik en klinisch redeneren erg belangrijk is. Aanvullend ben jij een echte kartrekker en heb je een voorbeeldfunctie op de afdeling. Als gespecialiseerd regieverpleegkundige dialyse ga je elke uitdaging aan, zoals:
 • zorgen voor de behandeling van onze dialysepatiënten. Onze chronische patiënten zie je gemiddeld 3 keer per week, vaak meerdere jaren achter elkaar. Hierdoor ontstaat er een intensieve band met onze patiënten.
 • uitvoeren van diverse dialysebehandelingen op andere afdelingen zoals: de Intensive Care, Medium Care en Cardiac Care Unit.
 • uitvoeren van verpleegtechnische handelingen. Denk hierbij aan het aanprikken van een shunt al dan niet met behulp van een echo of het verzorgen van centraal veneuze catheters.
 • initiëren en zorgdragen voor de verbetering van processen op de afdeling en het leiden van onze werkgroepen. Bijvoorbeeld de werkgroep BVM sturing en Evidence Based Practice. Of denk aan projecten rondom kwaliteitszorg en procesverbeteringen, nieuwe (innovatieve) programma’s en inrichting van de afdeling. Er is bij ons écht ruimte voor jouw ideeën. Dit wordt zelfs erg op prijs gesteld!
 • hebben van een voorbeeldfunctie t.a.v. het klinisch redeneren, EBP handelen en tonen van eigen leiderschap. Op termijn ontwikkel en geef je klinische lessen. Ook coach en begeleid je studenten en nieuwe medewerkers.

Diensten
Op onze afdeling draai je verschillende diensten van maandag t/m zaterdag. In de avonden en nachten, als onze afdeling gesloten is, zijn er bereikbaarheidsdiensten. Jij draait ongeveer 1 keer per week een bereikbaarheidsdienst. Op zondag is onze afdeling gesloten en werk je alleen de bereikbaarheidsdienst.

Leren & ontwikkelen
Voor regie dialyseverpleegkundigen met ambitie is er de mogelijkheid om meerdere projecten te leiden en onderzoek te doen. Mocht je plasmafiltratie niet in je opleiding gevolgd hebben, kun je bij ons de theorie en praktijk volgen voor de basisopleiding plasmafiltratie. Of je verder te specialiseren met een specialistische vervolgopleiding zoals Vaattoegang. Mogelijkheden genoeg! Bespreek je ambities met teamleider Josine.

Wist je dat?
En wist je dat wij patiënten een VR bril aanbieden tijdens dialyse én ook een Hoteldialyse en HUB op locatie hebben? Als afdeling zijn we continu bezig met innovatie en professionalisering van de afdeling.

Wij staan voor elkaar klaar
Binnen ons topklinisch opleidingsziekenhuis staan we voor elkaar klaar. Hier leer je van jouw collega’s en heb je begrip voor elkaars werk. Je praat met elkaar over de beste zorgverlening voor onze patiënten en ondersteunen elkaar wanneer het wat lastiger wordt. De focus ligt op innoveren en gedreven je vak uitoefenen. Samen maken jullie het verschil en gaan jullie tot het uiterste.

“Het leuke aan mijn regierol vind ik het overstijgende en coördinerende aspect. Zo neem ik bijvoorbeeld de rol van dagcoördinator op me. In deze rol denk ik mee hoe we onze patiënten het beste kunnen plannen. Of juist patiënten tegemoet kan komen door te wisselen in planning. Aangezien wij onze chronische patiënten zo’n 3 keer per week zien, wil je elkaar graag helpen. Met mate natuurlijk, maar die puzzel maak ik graag. Naast deze taken leid ik ook leuke projecten. Momenteel doe ik onderzoek naar de kunstnier. Inmiddels weet ik steeds beter hoe ik zo’n project moet aanpakken. Mijn manager Ivonne heeft me destijds gewezen op de interne cursus ‘projectmatig werken’, 3 dagen later startte ik al! Dit geeft wel weer dat er ruimte is om verder te groeien en jezelf te blijven ontwikkelen. Iedereen denkt met je mee en is bezig om de afdeling en onze zorg naar een nóg hoger niveau te tillen. Dat maakt dat ik, 8 jaar later, nog steeds met plezier en nieuwe energie naar mijn werk ga.” – Jennifer, gespecialiseerd regieverpleegkundige dialyse

Afdeling Nierziekten
De afdeling Nierziekten is een van de grootste landelijke centra waar zorg voor nierziekten wordt geboden. Want wij behandelen momenteel meer dan 200 patiënten op de multidisciplinaire nierfalen poli, 19 peritoneaal dialyse patiënten en 120 hemodialyse patiënten. Wij werken samen met andere ziekenhuizen in de regio en binnen het Santeon samenwerkingsverband. De afdeling Nierziekten bestaat uit ongeveer 60 collega’s, waaronder ongeveer 40 verpleegkundigen en 8 dialyseassistenten. Ons team kent een goede mix van ervaren krachten, recent gediplomeerden en collega’s in opleiding. We organiseren op de afdeling jaarlijks 2 scholingsdagen voor kennis en vaardigheden, inspirerende teamdagen en natuurlijk onze leuke en gezellige teamfeesten. Van een kerstborrel tot etentjes. Niet alleen met collega’s, maar ook patiënten kunnen meegenieten van ons kerstkoor en ontvangen bezoek van de honden Duuk en Ties.

Ook is er multidiscplinair een nauwe samenwerking met medisch specialisten, apothekers, maatschappelijk werkers, technici, diëtisten en verpleegkundig specialisten. Naast de dialysebehandelingen binnen het ziekenhuis, verzorgen we trainingen aan de patiënt voor thuisdialyse. Dit past bij onze afdelingsvisie: “De patiënt heeft zelf de touwtjes in handen. Wij ondersteunen waar nodig en nemen over wat moet.”

Bekijk voor meer informatie onze afdeling Nierziekten en onze Nierfalen Polikliniek.
Wil jij een kijkje nemen op onze afdeling? Bekijk dan hier onze vlog.

Jij hebt het
Onze ruim 4.000 collega’s zijn allemaal anders. Iedereen heeft een eigen verhaal over het werken in de zorg. We zijn benieuwd naar jouw verhaal, zeker als jij beschikt over:
 • een afgeronde hbo opleiding verpleegkunde én dialyseverpleegkundige specialisatie.
 • BIG-registratie.
 • bereidheid om je in te schrijven bij het kwaliteitsregister van V&VN. Dit is een vereiste om je functie bij de dialyseafdeling uit te mogen voeren.
 • beschikbaarheid voor bereikbaarheidsdiensten in de avond en nacht. Ongeveer 1x per week. Je bent dan ook woonachtig op maximaal 30 minuten reisafstand van het ziekenhuis.
 • ervaring is mooi meegenomen, maar geen harde eis! Neem bij vragen of twijfels gerust telefonisch contact op met teamleider Josine.

Ook ben je een persoon die een geduldige en brede blik heeft. Onze patiëntengroep is een weerspiegeling van onze maatschappij en is vaak expert in zijn of haar ziektebeeld. Onze patiënt beslist mee. Jij speelt hier goed op in en geeft de patiënt de juiste begeleiding. Daarnaast ben je een teamspeler die goed kan samenwerken met verschillende disciplines. Coördineren en plannen ligt jou goed. Tot slot ben je gewoon een fijne open collega die graag ons team komt versterken.

Wij zorgen ervoor
Terwijl jij beter nóg beter maakt, zorgen wij als werkgever ook goed voor jou. Als gespecialiseerd regieverpleegkundige dialyse kan jij rekenen op:
 • direct een vast contract.
 • 18 - 36 uur per week. Uren in overleg.
 • een bruto maandsalaris tot € 4.540,00 (FWG 50) op basis van een 36-urige werkweek.
 • 144 vakantie-uren en 57 PLB-uren op basis van een 36-urige werkweek. Ook krijg je de mogelijkheid om dagen bij te kopen via onze speciale MKA regeling
 • extra’s als 8,33% vakantietoeslag, 8,33% eindejaarsuitkering en een onregelmatigheidstoeslag.
 • toegang tot ons Catharina Vitaal portaal. Schrijf je bijvoorbeeld in voor een sessie Yin Yoga of ga in gesprek met een externe professionele Budget Coach. Wij vinden het belangrijk dat jij als Catharina medewerker lekker in je vel zit.
 • constante prikkels om te blijven leren, innoveren en ontwikkelen. Ook zijn er volop doorgroeimogelijkheden in ons opleidingsziekenhuis.

En er is meer. Arbeidsvoorwaarden die passen binnen de cao-ziekenhuizen.

Jouw baan voor hèt leven
Heb je vragen over het werken als gespecialiseerd regieverpleegkundige dialyse in het Catharina Ziekenhuis? Je kunt deze stellen Josine Kamerling (Teamleider) op 040 – 239 58 00. Ook nodigen we je graag uit om een dagje mee te komen lopen op de afdeling, je bent van harte welkom!

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Schakel dan met onze recruiter Carolien. Zij is bereikbaar op 040-2398840 of via recruitment@catharinaziekenhuis.nl.
 • Jouw sollicitatie ontvangen we graag vóór 14 augustus via onze website. Een brief is niet nodig, wij gaan graag met je in gesprek!
 • Na jouw sollicitatie laten we zo snel mogelijk aan je weten of je wordt uitgenodigd voor een kennismaking.
 • Bij indiensttreding vragen wij een ‘Verklaring Omtrent het Gedrag’ (VOG) en vindt er mogelijk een ‘vragenlijst arbeidsgezondheidskundig onderzoek’ plaats ter preventie van infectieziektes.
 • We werven onze kandidaten zelf. Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Neem contact op met Recruitment via recruitment@catharinaziekenhuis.nl voor meer info.

Deze vacature wordt gelijktijdig in– en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten voorrang in de sollicitatieprocedure.

Contact

Carolien Ramaekers - Boers
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Catharina Ziekenhuis

Regieverpleegkundige Cardiologie en Hartlounge - parttime of ...

Eindhoven
24 - 36 uur
Rooyse Wissel

Sociotherapeut of verpleegkundige FTU | 24 – 36 uur | Venray

Oostrum
Parttime / Fulltime
Anna Zorggroep

Verpleegkundig specialist

Geldrop
In overleg