zoekt een

Agoog/verpleegkundige niveau 4 | Gebied 5 Gestel B

Maak het verschil
Word jij enthousiast van het bieden van begeleiding in de ambulante setting? Wil jij het verschil maken voor cliënten wonend in de maatschappij? Dan zijn wij naar jou opzoek! 

Jouw taken: 

 • Het bieden van individuele begeleiding aan cliënten bij het dagelijks functioneren en het bevorderen van zelfredzaamheid.
 • Het opstellen en implementeren van begeleidingsplannen op basis van de behoeften en doelen van de cliënten.
 • Het ondersteunen en begeleiden van cliënten bij het behouden van passende huisvesting.
 • Het bieden van psychosociale ondersteuning aan cliënten en het bevorderen van hun emotioneel welzijn.
 • Het stimuleren van de ontwikkeling van vaardigheden en het aanleren van strategieën om met psychische problemen om te gaan.
 • Het coördineren van zorg en het samenwerken met andere zorgverleners, zoals psychiaters en maatschappelijk werkers.
 • Het bevorderen van sociale participatie van cliënten door het organiseren van groepsactiviteiten en het stimuleren van sociale interactie.
 • Het verstrekken van informatie en voorlichting aan cliënten en hun families over psychische aandoeningen en behandelingsmogelijkheden.
 • Het monitoren van de psychische toestand van cliënten en het signaleren van veranderingen of crises. 
 • Het bieden van ondersteuning bij praktische zaken, zoals het regelen van financiën, het aanvragen van uitkeringen en het vinden van passend werk of dagbesteding.
 • Verantwoording dragen tijdens een coördinerende dienst samen met een tweede collega.
 • Jouw rol en taken oppakken binnen een zelf organiserend team die werkt volgens het STERROL-model.  

Jouw toekomstige werkplek en team
Je komt te werken in gebied 5, Gestel B. Gebied 5 betreft omgeving Meerhoven, Strijp, Gestel.

BW Gestel B is een grootschalige beschermde woonvorm. BW Gestel B biedt, binnen een veilige en beschermende omgeving, zorg aan een groep van 31 cliënten met een psychiatrische beperking die veelal een lang behandeltraject achter de rug hebben en zich (nog) niet in staat voelen om zelfstandig te wonen. De manier van begeleiden is gericht op het bevorderen van het herstel of in stand houden van huidige situatie, van de cliënt op verschillende levensgebieden. Kortgezegd herstelgericht werken. Het team is samengesteld uit begeleidkundige (zowel agogen als verpleegkundige), helpende, ervaringsdeskundigen en een activiteitenbegeleider.  

Binnen BW Gestel B is er 24 uur per dag begeleiding aanwezig. Dat betekent dat je in onregelmatige diensten werkt met een actieve nachtdienst, ook in de weekenden en met feestdagen. 

Jouw werkdag is elke dag weer anders. De Beschermende Woonvorm bestaat uit 3 verschillende, gescheiden, groepen waarbij je zowel groepsgericht als individueel bewoners begeleid. De werkzaamheden die je uitvoert zijn binnen alle groepen die elk hun eigen begeleiding vragen. Het ondersteunen en aansturen van cliënten in hun dagelijkse bezigheden staat centraal. Je coördineert en levert de zorg op alle levensgebieden. De belevingswereld van de cliënt staat centraal en we streven naar een optimale afstemming met de cliënten om wensen en behoeften zoveel mogelijk ruimte te geven, zodat ze deze op een veilige en prettige manier kunnen ontplooien en ontwikkelen. 

Het maakt je werkdag elke dag weer anders! 

Jouw achtergrond
Jij... 

 • bent in het bezit is van een relevante niveau 4 opleiding in de zorg en hebt relevante ambulante werkervaring in de psychiatrie;
 • bent flexibel, stressbestendig en staat stevig in je schoenen;
 • krijgt energie van samenwerken en wilt met een positieve insteek bouwen aan de toekomst in een dynamisch en afwisselend werkveld;  verstaat de kunst van het bieden van (dagelijkse) structuur en weet dat te combineren met het creatief meebewegen in de belevingswereld van cliënten en hun naasten.  
 • kunt de-escalerend werken, hebt overtuigingskracht maar bent tactvol;
 • ziet daarnaast het belang van humor in je werk met cliënten en zet je samen met collega's graag een gezellige professionele werksfeer neer. 

Ons aanbod

 • GGzE biedt een bruto maandsalaris passend bij jouw kennis en ervaring volgens de CAO van de GGZ. Voor deze functie is dat schaal 45: met minimaal € 2.451 tot maximaal € 3.863 op basis van een 36-urige werkweek.
 • Daarnaast komen een eindejaarsuitkering (volledige 13e maand), vakantiegeld en goede pensioenvoorwaarden jouw kant op.
 • We stimuleren mogelijkheden voor loopbaanontwikkeling en persoonlijke groei in tijd, geld en aandacht waarbij jij zelf de regie neemt.  
 • Als leuk extraatje kan je deelnemen aan het fietsplan.
 • Veel locaties van de GGzE bevinden zich op het prachtige landgoed De Grote Beek in Eindhoven. Je kunt hier wandelen in de bossen, genieten van onze boerderijdieren en een lekker kopje koffie nemen bij onze Caffeine Dealers met je collega’s. 

Over GGzE
GGzE biedt al ruim 100 jaar de beste zorg aan mensen met psychiatrische en psychosociale problemen. Elk jaar ondersteunen we meer dan 11.500 mensen uit de regio Eindhoven en De Kempen. Wij kijken verder dan iemands klachten en diagnose. GGzE is ervan overtuigd dat mensen gelukkiger worden als ze meedoen aan de samenleving. Daarom helpen we ze om hun persoonlijke talenten te ontdekken en te gebruiken. Zo helpen we mensen met psychische klachten om een stap vérder te zetten, op een manier die past bij ieders mogelijkheden en ambities.  

GGzE is constant bezig om de kwaliteit van de zorg te verbeteren. Dit doen we samen met medewerkers, cliënten, naasten, ervaringsdeskundigen, studenten en organisaties. 

Vragen?
Wil je meer weten over de inhoud van de functie of het proces? Neem dan contact op met Marleen Drijvers (teamleider) via telefoonnummer 0682800983.

Solliciteren
Spreekt de functie je aan? Dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren. We ontvangen je reactie graag vóór 13 mei 2024.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Recente vacatures

Respect Zorgprofessionals

Systeembegeleider woonbegeleiding en ambulante zorg.

Goirle
32 - 36 uur
Valkenhof

Vaktherapeut

Valkenswaard
24 - 32 uur
Anna voor Zorg

Wijkverpleegkundige niveau 5/6 Spijkenisse

Spijkenisse
In overleg