Verpleegkundige Nucleaire Geneeskunde - parttime

Jij vindt het fijn om in een klein en hecht team te werken en wil bewust minder uren én op flexibele tijden en dagen werken waarbij het rooster langere tijd van te voren is vastgesteld. Werken op een rustige afdeling met 4 patiëntenkamers waar begeleiding van de patiënt centraal staat. Dát is werken op verpleegafdeling Nucleaire Geneeskunde. Zo maak jij beter nóg beter.

Jij zorgt ervoor
Zorgdragen voor het continue verpleegproces van onze patiënten voor, tijdens en na de behandeling met radioactieve stoffen is jouw verantwoordelijkheid. Hierbij behoeft de grootste groep van onze patiënten weinig verpleegkundige zorg. Bij een kleine groep patiënten voer je wel eens verpleegtechnische handelingen uit, denk hierbij aan het verzorgen of verwijderen van een blaaskatheter een infuus plaatsen. Daarnaast is psychosociale begeleiding van patiënten een belangrijk aspect van jouw werk. Je moet je goed kunnen inleven in de patiënt en zijn ziekteproces of palliatieve begeleiding. Als verpleegkundige nucleaire geneeskunde ga je elke uitdaging aan, zoals:
 • informeren over de straling hygiënische aspecten van de radioactieve stoffen.
 • bijhouden van het verpleegkundige dossier in HIX tijdens opname.
 • prikken van infusen waarna de nucleair geneeskundige de therapie kan toedienen.
 • uitvoeren van verschillende therapieën. Dit doe je samen met de nucleair geneeskundige. Bijvoorbeeld Radium therapie voor patiënten met prostaatkanker.
 • voorbereiden van opnames en het plaatsen van noodzakelijke bestellingen klaarmaken van de kamer, verzorgen van maaltijden en administratieve taken.
 • verrichten van huishoudelijke taken zoals het poetsen van de kamer en badkamer.

En wist je dat wij in de regio het enige ziekenhuis zijn met een aparte nucleaire verpleegafdeling in het ziekenhuis? Zo beschikken wij over 4 patiëntenkamers waar jij verantwoordelijk voor bent.

Wij staan voor elkaar klaar
Binnen ons topklinisch opleidingsziekenhuis staan we voor elkaar klaar. Hier leer je van jouw collega’s en heb je begrip voor elkaars werk. Je praat met elkaar over de beste zorgverlening voor onze patiënten en ondersteunen elkaar wanneer het wat lastiger wordt. De focus ligt op innoveren en gedreven je vak uitoefenen. Samen maken jullie het verschil en gaan jullie tot het uiterste.

“Na 3 jaar is het nog steeds fijn werken op 0-West nucleaire geneeskunde. We zijn een betrokken team met hart voor de patiënt. Voor deze patiëntencategorie maak je snel contact waarbij je ze informeert, begeleidt, geruststelt en professionele zorg geeft in een veilige werkomgeving.”Mieke, nucleair verpleegkundige

Nucleaire Geneeskunde
Op de afdeling Nucleaire Geneeskunde worden patiënten opgenomen voor het ondergaan van therapie met radioactieve stoffen. Het merendeel van onze patiënten ondergaat jodium-131 therapie voor de behandeling van schildklierziekten. Een kleinere groep patiënten ondergaat therapie ter behandeling van skeletmetastasen. In de toekomst gaat de afdeling uitbreiden met nog een extra radionuclide therapie welke uniek is in zuidoost Nederland. Hiervoor lopen momenteel de voorbereidingen.

Op de afdeling Nucleaire geneeskunde werken 6 artsen, welke nauw betrokken zijn bij de verpleegafdeling. We beschikken over 4 patiëntenkamers voor radionuclidentherapieën. Dit is ook het maximaal aantal opgenomen patiënten op de afdeling. Hierdoor is het – in vergelijking met de andere verpleegafdelingen - een rustige afdeling waar begeleiding van de patiënt centraal staat..

Op de verpleegafdeling nucleaire geneeskunde werken we met een klein team van 5 verpleegkundigen. Samen zijn wij verantwoordelijk voor het dagelijks reilen en zeilen op de afdeling. Hierbij worden we ondersteund door onze Teamleider. Je komt terecht in een hecht team waarin we voor elkaar klaar staan en waarin jij je meer dan welkom voelt!

Neem ook eens een kijkje op onze website voor meer informatie over Nucleaire Geneeskunde via deze link.

Jij hebt het
Onze ruim 4.000 collega’s zijn allemaal anders. Iedereen heeft een eigen verhaal over het werken in de zorg. We zijn benieuwd naar jouw verhaal, zeker als jij beschikt over:
 • een afgeronde opleiding tot mbo verpleegkundige.
 • BIG-registratie.
 • bereidheid tot het volgen van een in-huis training over de straling hygiënische aspecten van het werken met radioactieve bronnen en het ondersteunen bij therapie toedieningen.

Ook ben je een persoon die bereid is om flexibel ingezet te worden. Het kan voorkomen dat je in bepaalde weken meer werkt en dat dit in andere weken weer gecompenseerd wordt. Het draaien van avond,- en nachtdiensten zijn ook onderdeel van deze functie. Verder kan jij zelfstandig goed uit de voeten, ben je een betrokken en sociaal persoon en ben je gewoon een fijne collega!

Wij zorgen ervoor
Terwijl jij beter nóg beter maakt, zorgen wij als werkgever ook goed voor jou. Als nucleair verpleegkundige kan jij rekenen op:
 • een contract voor de duur van één jaar. Bij gebleken geschiktheid wordt jouw contract omgezet naar een vast contract.
 • 8 uur per week.
 • goede balans tussen werk en privé door onze lange termijn planning.
 • een bruto maandsalaris tot € 3.824,00 (FWG 45) op basis van een 36-urige werkweek. Vanwege de nieuwe CAO Ziekenhuizen zal hier per 1 juni 2024 een loonsverhoging van 5% op toegepast worden.
 • 144 vakantie-uren en 57 PLB-uren op basis van een 36-urige werkweek. Ook krijg je de mogelijkheid om dagen bij te kopen via onze speciale MKA regeling
 • extra’s als 8,33% vakantietoeslag, 8,33% eindejaarsuitkering en een onregelmatigheidstoeslag.
 • toegang tot ons Catharina Vitaal portaal. Schrijf je bijvoorbeeld in voor een sessie Yin Yoga of ga in gesprek met een externe professionele Budget Coach. Wij vinden het belangrijk dat jij als Catharina medewerker lekker in je vel zit.
 • constante prikkels om te blijven leren, innoveren en ontwikkelen. Ook zijn er volop doorgroeimogelijkheden in ons opleidingsziekenhuis.

En er is meer. Arbeidsvoorwaarden die passen binnen de cao-ziekenhuizen.

Jouw baan voor hèt leven
Heb je vragen over het werken als Verpleegkundige Nucleaire Geneeskunde in het Catharina Ziekenhuis of wil je een dagje meelopen met een toekomstige collega? Je kunt deze stellen aan Jeannette van Dommelen (Teamleider) op 040-2398650.

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Schakel dan met onze recruiter Natascha. Zij is bereikbaar op 040-2398840 of via recruitment@catharinaziekenhuis.nl.
 • Jouw sollicitatie ontvangen we graag vóór 22 mei 2024 via onze website.
 • Bij indiensttreding vragen wij een verklaring omtrent gedrag (VOG) en vindt een arbeidsgezondheidskundig onderzoek plaats.

Deze vacature wordt gelijktijdig in– en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten voorrang in de sollicitatieprocedure.

Contact

Natascha Klabbers - Poetiray
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Van Neynsel

Mbo-verpleegkundige ELV 16-24 uur

's-Hertogenbosch
16 - 24 uur
Neos

Verpleegkundige bijzondere doelgroepen

Eindhoven
28 - 32 uur
Glorieuxpark

Verpleegkundige Nachtdienst - Glorieux

Eindhoven
In overleg