mantelzorger plus (m/v) 24-28 uur per week | FWG 35

In de kloostergemeenschap aan de Oude Dijk in Tilburg wonen 73 Zusters van Liefde. Sinds 1832 heeft hun congregatie een grote rol gespeeld in het opzetten van ziekenzorg en onderwijs in Tilburg, later landelijk en ook internationaal. De zusters genieten nu van hun pensioen. Een aantal van hen woont zelfstandig, een aantal heeft daarbij beperkt of 24/7 ondersteuning nodig. 

Ruim 60 medewerkers verrichten taken die de ouder wordende zustergemeenschap niet meer zelf kan vervullen. Voor deze unieke werkplek zijn wij op zoek naar een nieuwe collega in de functie: 

flex-mantelzorger plus (m/v)      | FWG 35

in te vullen naar wens tussen 24 uur-28 uur per week

Stap jij over van zorg naar betaalde mantelzorg?

Als flex-mantelzorger plus lever je een warme bijdrage aan een optimaal leef- en woonklimaat van de zusters door het uitvoeren van hand- en spandiensten in de persoonlijke levenssfeer van de zusters. Je neemt de eervolle positie in die normaliter door familie of vrienden wordt ingenomen. Denk hierbij aan (helpen bij) inkopen doen, verzorgen van kleding, het ondersteunen bij gezamenlijke koffiemoment en de maaltijden, ondersteunen bij huishoudelijke werkzaamheden, het begeleiden van de zusters bij familie- of doktersbezoek, een bezoek aan de kapel of een wandeling in de mooie kloostertuin, het bieden van een luisterend oor. 

Als mantelzorger-plus ondersteun je de zusters daarnaast ook bij lichamelijke en hygiënische verzorging en eenvoudige zorg gerelateerde diensten zoals innemen medicatie, waar (nog) geen indicatie voor is toegekend of thuiszorg nog niet beschikbaar is.

Flexibel

Onze kleine groep flex-mantelzorgers-plus zorgt voor tijdelijke versterking in het mantelzorgteam daar waar dat nodig is. Je bent dan ook flexibel beschikbaar op doordeweekse werkdagen, weekenden en op feest- en gedenkdagen. Diensten worden in overleg met jou ingeroosterd, ons streven is om twee maanden vooruit te plannen. Je werkt gemiddeld 24 tot 36 uur per week (afhankelijk van hetgeen we samen overeenkomen) en komt afwisselend op alle woon/zorgafdelingen in het klooster. Dus, jij kent iedereen en iedereen kent jou! 

Wat breng jij?

  • een vereiste voor ons is, vanwege het uitvoeren van lichte zorgtaken, dat je aantoonbare kennis en ervaring hebt in verzorging en/of welzijnswerk op MBO 3-niveau. Bijvoorbeeld als verzorgende; 
  • affiniteit met de religieuze cultuur van de congregatie;
  • zelfstandigheid die je moeiteloos weet te combineren met werken in teamverband binnen werkafspraken, richtlijnen en procedures;
  • goede mondelinge, schriftelijke en computervaardigheden;
  • een goed ontwikkelde sociale antenne en voldoende tact, een luisterend oor en hulpvaardigheid;
  • je weet je werk goed te organiseren en kunt hoofd- en bijzaken goed onderscheiden;
  • een integer, betrouwbaar en representatief persoon.

Wat bieden wij?

Een unieke en zeer bijzondere werkplek met een eigen sfeer en ritme. Een cultuur waarin dienstbaarheid, gastvrijheid en wederzijds respect belangrijke kernbegrippen zijn. Gunstige arbeidsvoorwaarden en salaris overeenkomstig KNR Rechtspositiereglement functieschaal 35 (CAO VVT). We starten met een arbeidsovereenkomst voor 12 maanden.  

Wil je meer informatie?

Neem dan contact op met Marion Diender, locatiehoofd kloosterorganisatie, via 06-50 09 99 63. Marion is bereikbaar op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 08.30 – 16.00 uur.

Heb je interesse?

Mail dan je persoonlijke motivatie 

Contact

Marion Diender
locatiehoofd kloosterorganisatie
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Prisma

Begeleider slaapdienst

Oosterhout
8 - 32 uur
Avoord

Zorgstudent Thuiszorg

Etten-Leur
12 - 36 uur