Begeleider/Sociotherapeut - ART team Schijndel

In welke omgeving ga je werken?
In de zomer van 2023 heeft de nieuwe locatie van ART team Schijndel haar deuren geopend. Bij ART team Schijndel krijgen cliënten (vanaf 18 jaar of ouder) die aangewezen zijn op 24-uurszorg zorg, behandeling en/of begeleiding binnen beschermd wonen. De verhuizing was een grote verandering voor cliënten. Waar er eerst gewerkt werd in groepshuizen, heeft in het nieuwe complex iedere cliënt een eigen appartementje. Cliënten dragen zorg voor hun eigen appartement, het doen van boodschappen en financiën. Dit vraagt ook om een andere manier van werken. Cliënten hebben namelijk een eigen voordeur en je komt daardoor als begeleider meer bij de mensen thuis. Deze zorg wordt geboden in nauwe samenwerking met de behandelaars van het FACT-team, het buurtteam en huisarts, waarin het accent ligt op klinisch wonen en het bieden van ambulante zorg op basis van de WLZ/ WMO.

Active Recovery Triad ofwel Actief heRstel in de Triade (ART) is een zorgprogramma gericht op herstel en perspectief bieden aan mensen vanaf 18 jaar met ernstige psychiatrische problemen. Dit gebeurt in samenwerking in de driehoek (triade) van cliënt, naasten en zorgprofessionals. In het werken naar herstel staan de wensen, behoeften en mogelijkheden van de cliënt centraal. Herstel kan op verschillende gebieden plaatsvinden zoals het vinden van werk of daginvulling, het doen van een opleiding of opbouwen van sociale relaties.

ART team Schijndel
Ons team is gemêleerd, met zorgprofessionals met een grote diversiteit aan opleiding, ervaring en achtergrond. Dit maakt het mogelijk om vanuit verschillende invalshoeken naar een vraagstuk te kijken. Het team is gedreven, op elkaar ingespeeld, werken nauw samen en hebben een hoge mate van zelfstandigheid.

“Het leukste vind ik om in de eigen appartementen van onze bewoners te komen. Thuis zijn mensen het meest zichzelf. Samen werken we hierdoor aan het individuele herstel ”.
  • Floor, begeleider

Op de nieuwe locatie is, in de praktijk, al snel duidelijk geworden dan cliënten zelfstandiger zijn en meer verantwoordelijkheid nemen dan vooraf gedacht. Wil jij deze beweging samen met ons voortzetten en vormgeven en denk je in mogelijkheden? Solliciteer dan bij ART-team Schijndel!

Wat je doet
Als begeleider heb je een veelzijdige rol! Je bent werkzaam op onze locatie in Schijndel. Je draagt verantwoordelijkheid voor je eigen caseload en hebt veel vrijheid in je werk! Als begeleider ben je verantwoordelijk voor het opstellen van het persoonlijk begeleidersplan en het coördineren van het zorgproces. Je werkt hierbij op basis van vastgestelde zorgmodulen. Je voert op basis van het behandelplan specifieke behandelonderdelen uit waarbij je aandacht hebt voor de agogische en pedagogische aspecten. Je evalueert en stelt hierin bij waar nodig en fungeert hierin als eerste aanspreekpunt.

Je coacht, adviseert en begeleidt cliënten gericht op persoonlijke ontwikkeling en eigen regie. Je brengt structuur aan in het leven van de cliënt om zo maatschappelijke participatie mogelijk te maken. Je stelt cliëntplannen en rapporteren op, en registreert (externe) contacten. Daarnaast vraag je tijdig en adequaat WMO-indicaties aan en ondersteun je bij keukentafelgesprekken.

Kortom; ben jij op zoek naar een zeer gevarieerde, uitdagende functie in multidisciplinair team? Dan maken we graag kennis met je!

Wat verwachten we van jou?
Je herkent jezelf in het volgende profiel: Je hebt hart voor mensen met Ernstige Psychiatrische Problematiek (EPA). Je bent in staat om methodisch te werken en brengt je eigen expertise in, onder andere voor de verbetering van ADL/somatische zorg. Je werkt in hoge mate zelfstandig en bent het gewend om zelf beslissingen te nemen. Daarnaast kom je terecht in een team met een open en informele sfeer, waar gezelligheid en humor niet ontbreken! Voor deze functie is het van belang dat je communicatief vaardig bent, en gemakkelijk contact legt met cliënten. Als ontwikkelingsgerichte organisatie bieden we je veel scholings en opleidingsmogelijkheden.

Daarnaast beschik je over het volgende:
  • Een passende beroepsopleiding zoals hbo-verpleegkunde (met BIG-registratie), HBO social work of SPH met deelmodule ggz-agoog.
  • Je hebt ervaring in de psychiatrie.
  • Je hebt ervaring met de EPA doelgroep.
  • Je hebt kennis van ziektebeelden (psychiatrisch en somatisch).
  • Je bent flexibel in denken en handelen, proactief en communicatief vaardig.
  • Je vindt het een uitdaging om samen met cliënten te werken aan hun herstel(plan).
  • Bereidheid om onregelmatige diensten en slaapdiensten te draaien.

Wat kunnen wij je bieden?
Wij geloven in de ontwikkeling van onze medewerkers en daarmee het verhogen van de kwaliteit van de zorg. Om dit te realiseren hebben wij een eigen Reinier Academie die allerlei opleidingen, cursussen en trainingen aanbiedt. Daarnaast werken wij samen met FiscFree, waardoor je producten zoals telefoons, fietsen en laptops met fiscaal voordeel kan kopen.

Werktijden: dag, avond en weekend en slaapdiensten.
Salaris: Arbeidsvoorwaarden en salariëring overeenkomstig cao ggz FWG 45 (€2870-€3863).
Dienstverband: Je krijgt een contract voor bepaalde tijd (1 jaar) voor 28-36 uur per week. Bij wederzijdse tevredenheid zetten we dit om in een overeenkomst voor onbepaalde tijd.

Solliciteren
Interesse in werken bij ART team Schijndel?
Solliciteer dan nu via de “solliciteer hier” button op de vacaturepagina op de werken bij website van Reinier van Arkel!

Wil je eerst meer weten? Verzoeken om extra informatie of vragen beantwoorden wij graag. Neem dan contact op met Nicole van den Berg (kwaliteitsverpleegkundige) op 06-33033922 of met Rufen Liket (Manager Zorg i.o.) op 06-23055955.

Contact

Meg van de Ven
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Jados

Begeleider autisme

's-Hertogenbosch
In overleg
Amarant

Persoonlijk Begeleider Complex Jeugd

Breda
32 - 36 uur
Libra Revalidatie & Audiologie

Re-integratiecoach / Re-integratie adviseur

Tilburg
24 - 28 uur