Apothekersassistent Instellingen Apotheek - parttime of fulltime

Een baan als apothekersassistent waarbij je enkel contact hebt met zorgverleners. Waar jij de verantwoordelijkheid hebt voor de medicatiebewaking en distributie van geneesmiddelen voor externe zorgpartijen. Waarbij jij zonder patiëntencontact ook een bijdrage kan leveren aan een goede medicatievoorziening. En dat ook nog eens in een heel leuk team waar een goede sfeer hangt. Is dit iets voor jou? Mooi! Dan ben je bij onze instellingen apotheek op de juiste plek. Grijp deze kans met beide handen aan en solliciteer vandaag nog! Zo maak jij beter nóg beter.

Jij zorgt ervoor
Samen met jouw collega’s ben je verantwoordelijk voor het gehele distributieproces van geneesmiddelen voor een 6-tal verpleeginstellingen. Wij leveren aan zo’n 3.000 patiënten medicatie. Zowel dagelijks, wekelijks als 2-wekelijks. Hierbij heb je geen patiëntencontact, maar lever je graag een bijdrage aan een goede medicatievoorziening. Als Apothekersassistent Instellingen Apotheek ga je elke uitdaging aan, zoals:
 • verzorgen van uitgifte van medicatie voor de externe zorginstellingen: Archipel, GGzE, Vitalis, Lunetzorg, Libra Zorggroep en GlorieuxPark. Voorbeelden van patiëntengroepen zijn de geestelijke gezondheidszorg, ouderenzorg, comateuze patiënten, revalidatie en patiënten met een verstandelijke beperking.
 • verwerken van medicatieopdrachten in Pharmacom en Medimo.
 • afhandelen van telefonisch contact met voorschrijvers en afdelingen van bovengenoemde zorginstellingen.
 • verwerken van e-mails m.b.t. patiëntmutaties of andere wijzigingen en verzoeken van zorginstellingen.

Diensten
Normaliter werk je 8-uurs diensten. Hiernaast werk je ook bereikbaarheidsdiensten. Uiteraard kun jij je voorkeuren aangeven:
 • 4 x 1 avond per 3 maanden. Avonddiensten zijn van 17:00uur - 24:00uur.
 • 1 x per kwartaal weekenddienst van vrijdag t/m zondag. Weekenddiensten zijn van 8:30uur - 24:00uur.
 • Incidenteel werk je 1 dag in het weekend tijdens feestdagen en vakanties om de drukte op te vangen.

Leren & ontwikkelen
Voor apothekersassistenten met ambitie is er de mogelijkheid om klinische lessen te volgen en daarnaast deel te nemen aan CME online. Hiermee volgen wij het kwaliteitsregister apothekersassistenten.

Je kan je ook specialiseren. Denk bijvoorbeeld aan assortimentsbeheer in de logistiek of naar zorginstellingen toe gaan als medicatiecoach ter verbetering van de werkprocessen en voor het uitvoeren van controles. Ook wordt er per zorginstelling een aandachtsvelder aangesteld. Deze apothekersassistent is het 1e contactpersoon voor de zorginstelling. Dit houdt in dat je deel gaat nemen aan overleggen en de schakel bent tussen instelling, apotheker en de instellingen apotheek. Ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden genoeg!

En wist je dat wij een inwerktraject op maat maken voor jou? Wij passen jouw inwerktraject aan op jouw achtergrond. Of je nu heel ervaren bent of net uit de schoolbanken komt. Je krijgt hierbij écht de ruimte om het vak te leren. Wij staan voor jou klaar en koppelen jou aan een eigen ‘coach’. Dit is een ervaren collega apothekersassistente. Op onze afdeling Distrimed Extern maken we je verder wegwijs, lichten we je werkprocedures toe, laten we je kennis maken met afdelingsafspraken en laten we je zien hoe een dienstindeling er uitziet. Kortom: wij bieden jou een fijne start in een omgeving waar je met open armen wordt ontvangen.

Wij staan voor elkaar klaar
Binnen ons topklinisch opleidingsziekenhuis staan we voor elkaar klaar. Hier leer je van jouw collega’s en heb je begrip voor elkaars werk. Je praat met elkaar over de beste zorgverlening voor onze patiënten en ondersteunen elkaar wanneer het wat lastiger wordt. De focus ligt op innoveren en gedreven je vak uitoefenen. Samen maken jullie het verschil en gaan jullie tot het uiterste.

“Op de afdeling heb je geen contact met patiënten, dit geeft meer rust in je werk. Er heerst een fijne en gezellige werksfeer met collega’s die voor je klaar staan. Door de afwisseling in ons werk en de werklocaties blijft het werk aantrekkelijk en is geen dag hetzelfde. Kom jij ons gevarieerde team versterken?” - Lisette en Sandra – Apothekersassistentes Instellingen Apotheek

Instellingen apotheek
De instellingen apotheek, oftewel Distrimed Extern, maakt een belangrijk onderdeel uit van onze ziekenhuisapotheek. Het team is verantwoordelijk voor de dagelijkse distributie en medicatiebewaking van 6 zorginstellingen. In onze modern ingerichte ziekenhuisapotheek zijn ongeveer 200 medewerkers werkzaam. We werken continu aan de vernieuwing van de klinisch farmaceutische dienstverlening. Denk hierbij aan: elektronisch voorschrijven, medicatieveiligheid en robotisering. Ook werken we samen met andere ziekenhuisapotheken van Santeon, een samenwerkingsverband van 7 topklinische ziekenhuizen verspreid over Nederland. Onze ziekenhuisapotheek is verdeeld over 5 teams:
 • Distrimed extern (instellingen apotheek)
 • Distrimed intern
 • Poliklinische Apotheek
 • Individuele bereidingen, VTGM en cytostatica
 • Laboratorium en voorraad bereidingen

Op de afdeling Distrimed Extern werk je samen in een team van 23 apothekersassistenten, 2 apotheekmedewerkers, opleidingsadviseur Simone en teamleider Anneke. Dagelijks hebben wij een ochtend- en middag dagstart. Zodat we van elkaar weten of alle werkzaamheden volgens planning verlopen. Meestal werk je in tweetallen in een team waar voornamelijk dames werken. Ons team kenmerkt zich door de fijne werksfeer. We werken hard, maar hebben ook tijd voor gezelligheid. Zo behouden we deze fijne verbinding door het organiseren van een kerstborrel, een personeelsuitje of gaan een aantal teamleden uiteten. Uiteraard kennen we elkaar bij naam en zijn we betrokken naar elkaar. Kortom zijn we een hardwerkend, gezellig en betrokken team. Nieuwe medewerkers maken we graag wegwijs waardoor jij je hier snel welkom zal voelen!

Volg je onze collega’s van de ziekenhuisapotheek al op Instagram via apostheek_catharina? Hier kun je al een stukje sfeer proeven!

Jij hebt het
Onze ruim 4.000 collega’s zijn allemaal anders. Iedereen heeft een eigen verhaal over het werken in de zorg. We zijn benieuwd naar jouw verhaal, zeker als jij beschikt over:
 • een afgeronde opleiding tot apothekersassistent. Bijna afgestudeerd? Ook dan zien wij jouw motivatie en sollicitatie graag tegemoet.
 • goede beheersing van de Nederlandse taal.

Ook ben je een persoon die interesse heeft in het doorvoeren van procesverbeteringen, zowel voor onze klant als voor de apotheek. Bovenal ben je gewoon een fijne collega die ons team graag komt versterken!

Wij zorgen ervoor
Terwijl jij beter nóg beter maakt, zorgen wij als werkgever ook goed voor jou. Als apothekersassistent kan jij rekenen op:
 • contract voor een jaar. Bij gebleken geschiktheid wordt jouw contract omgezet naar een vast contract.
 • 24 – 36 uur per week. Uren in overleg.
 • een bruto maandsalaris tot € 3.484,00 (FWG 40) op basis van een 36-urige werkweek. Vanwege de nieuwe CAO Ziekenhuizen zal hier per 1 juni 2024 een loonsverhoging van 5% op toegepast worden
 • 144 vakantie-uren en 57 PLB-uren op basis van een 36-urige werkweek. Ook krijg je de mogelijkheid om dagen bij te kopen via onze speciale MKA regeling
 • extra’s als 8,33% vakantietoeslag, 8,33% eindejaarsuitkering en een onregelmatigheidstoeslag bij je werkzaamheden tijdens weekenden en bereikbaarheidsdiensten.
 • toegang tot ons Catharina Vitaal portaal. Schrijf je bijvoorbeeld in voor een sessie Yin Yoga of ga in gesprek met een externe professionele Budget Coach. Wij vinden het belangrijk dat jij als Catharina medewerker lekker in je vel zit.
 • constante prikkels om te blijven leren, innoveren en ontwikkelen. Ook zijn er volop doorgroeimogelijkheden in ons opleidingsziekenhuis.

En er is meer. Arbeidsvoorwaarden die passen binnen de cao-ziekenhuizen.

Jouw baan voor hèt leven
Heb je vragen over het werken als apothekersassistent instellingen apotheek in het Catharina Ziekenhuis of wil je een dagdeel meelopen met een toekomstige collega? Je kunt deze stellen aan Anneke van Galen (teamleider distrimed extern) op 040 – 239 6692 of anneke.d.vries@catharinaziekenhuis.nl. .

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Schakel dan met onze recruiter Carolien. Zij is bereikbaar op 040-2398840 of via recruitment@catharinaziekenhuis.nl.
 • Jouw sollicitatie ontvangen we graag vóór 29 mei via onze website.
 • Na jouw sollicitatie laten we zo snel mogelijk aan je weten of je wordt uitgenodigd voor een kennismaking.
 • Bij indiensttreding vragen wij een ‘Verklaring Omtrent het Gedrag’ (VOG) en vindt er mogelijk een ‘vragenlijst arbeidsgezondheidskundig onderzoek’ plaats ter preventie van infectieziektes.
 • We werven onze kandidaten zelf. Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Neem contact op met Recruitment via recruitment@catharinaziekenhuis.nl voor meer info.

Deze vacature wordt gelijktijdig in– en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten voorrang in de sollicitatieprocedure.

Contact

Carolien Ramaekers - Boers
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Reinier van Arkel

Afdelingsassistent - Magnolia

Vught
24 - 28 uur
Prisma

Begeleider slaapdienst

Oosterhout
8 - 32 uur