Verpleegkundig Specialist Hartcentrum

Binnen ons topklinisch opleidingsziekenhuis kom jij als Verpleegkundig Specialist te werken in hét nationaal en internationaal bekende en gerespecteerde specialistische Hartcentrum van Nederland. Jij gaat aan de slag met complexe zorg en krijgt de ruimte om in projecten te bouwen aan de innovatieve ontwikkelingen van de afdeling. Met jouw gedreven en daadkrachtige instelling lever jij samen in ons ambitieus en vooruitstrevend team een belangrijke bijdrage aan de kwaliteitsverbetering van zorg. Zo maak jij beter nóg beter.

Jij zorgt ervoor
Uitvoeren van complexe patiëntenzorg op medisch- als verpleegkundig vakgebied binnen het Hart- en Vaatcentrum is jouw verantwoordelijkheid. Je werk bestaat uit 70% patiëntenzorg en 30% indirecte taken, zoals projecten. Hierbij werk je met name op de Polikliniek en de Hartlounge. Als Verpleegkundig Specialist Hartcentrum ga je elke uitdaging aan, zoals:
 • Nemen van het voortouw in projecten waarmee jij een belangrijke bijdrage levert aan de doorontwikkeling van het hartcentrum, zoals het uitbreiden van zorg op afstand door middel van supervisie remote patiënt monitoring en Intensieve shared care. Jij signaleert innovaties en krijgt de ruimte om als projectleider aan de slag te gaan met deze ontwikkelingen.
 • Inhoudelijk coachen en begeleiden van (monitor)verpleegkundigen.
 • Afnemen van anamneses en uitvoeren van lichamelijk onderzoek bij patiënten.
 • Opstellen van een multidisciplinair behandelplan en het bewaken van de voortgang met collega Verpleegkundig Specialisten, Physician Assistants, arts-assistenten, cardiochirurgen en cardiologen. Ook werk je samen met externe partijen, zoals instellingen en huisartsen.
 • Initiëren en uitvoeren van diagnostische, therapeutische en preventieve interventies.
 • Informeren en adviseren van patiënten en hun naasten over de aandoening of ziekte, de verwachting van het ziekteverloop, de behandeling, de medicatie en de (in)directe gevolgen.
 • Uitvoeren en toepassen van evidence based onderzoek in de praktijk. Jij werkt multidisciplinair samen in wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast pak je een rol in de regionale netwerken.

En wist je dat we bezig zijn met het ontwikkelen van een hartfalen-unit? Als verpleegkundig specialist heb jij een belangrijke rol in het meedenken, vormgeven en opzetten van deze nieuwe unit!

Wij staan voor elkaar klaar
Binnen ons topklinisch opleidingsziekenhuis staan we voor elkaar klaar. Hier leer je van jouw collega’s en heb je begrip voor elkaars werk. Je praat met elkaar over de beste zorgverlening voor onze patiënten en ondersteunen elkaar wanneer het wat lastiger wordt. De focus ligt op innoveren en gedreven je vak uitoefenen. Samen maken jullie het verschil en gaan jullie tot het uiterste.

In het Hartcentrum maak je deel uit van ons ambitieus en vooruitstrevend team van 10 Verpleegkundig Specialisten en Physician Assistants, met elk hun eigen specialisatie. Hier draait het niet alleen om goede zorg verlenen; we inspireren elkaar, delen kennis en stimuleren nieuwe initiatieven. Gedrevenheid en collegialiteit zijn de pijlers in onze sfeer, waarbij we elkaar ondersteunen en het beste in elkaar naar boven halen. En natuurlijk, naast ons werk, genieten we regelmatig van gezellige teamuitjes! - Cindy Verstappen, Verpleegkundig specialist Hartcentrum

Het Catharina Hart- en Vaatcentrum
Het Catharina Hart- en Vaatcentrum is het grootste hart- en vaatcentrum van Nederland. Het Hartcentrum heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een nationaal en internationaal bekend en gerespecteerd topspecialistisch centrum. Enkele behandelingen die uitgevoerd worden door de cardiologen en cardiothoracale chirurgen zijn bijvoorbeeld: verscheidenheid aan openhart operaties, longoperatie, percutane coronaire interventies, elektrofysiologische onderzoeken, trans-femurale aortaklep implantatie, pacemaker implantaties, ICD implantaties en leadextracties. Als tertiair centrum behandelen wij de complexe patiënten en uitdagende casussen uit de regio. Binnen het Hartcentrum werk jij met name op de Polikliniek en Hartlounge, waar het LVAD controlerend centrum onderdeel van is. Kortom, als je van een uitdaging houdt ben je bij ons aan het juiste adres!

Neem ook eens een kijkje op onze website voor meer informatie over het Hart,- en Vaatcentrum via deze link of bekijk onze afdeling via een virtuele tour.

Werken als Verpleegkundig Specialist in het Catharina Ziekenhuis
Het Catharina Ziekenhuis is een topklinisch opleidingsziekenhuis. Voor jou als Verpleegkundig Specialist betekent dit dat je extra wordt uitgedaagd. Er wordt veel van je gevraagd door de hoog complexe zorg die wij leveren en deelname aan innovatieve projecten. Topklinisch betekent ook dat er veel mogelijkheden zijn om jezelf verder te ontwikkelen. Denk hierbij aan een PhD traject of een uitbreiding van je huidige takenpakket. Jij staat zelf aan het roer van jouw ontwikkeling. Een vastgesteld scholingsbudget is dan ook beschikbaar voor iedere VS. Ook ben je als Verpleegkundig Specialist automatisch lid van de Vereniging VS & PA (VeSPA). De VeSPA zet zich in voor de professionalisering van de VS en PA, zorgt voor verbinding en staat voor het optimaliseren van de patiëntenzorg ons ziekenhuis, maar ook Santeonbreed.

Jij hebt het
Onze ruim 4.000 collega’s zijn allemaal anders. Iedereen heeft een eigen verhaal over het werken in de zorg. We zijn benieuwd naar jouw verhaal, zeker als jij beschikt over:
 • een afgeronde opleiding tot Verpleegkundig Specialist.
 • BIG-registratie
 • affiniteit met hart- en vaatziekten. Heb je nog geen ervaring op dit specialisme? Ook dan nodigen wij je uit te reageren! Met een voortraject op maat helpen wij je op weg.

Ook ben je een persoon met een hoge mate van zelfstandigheid die oplossingsgericht te werk gaat en in mogelijkheden denkt. Jij signaleert kansen, neemt als kartrekker het initiatief en bent gedreven om samen in het team een bijdrage te leveren aan de kwaliteit van zorg. Tot slot omschrijven collega’s jou als een daadkrachtige, leergierige professional met hart voor de zorg en de patiënten.

Wij zorgen ervoor
Terwijl jij beter nóg beter maakt, zorgen wij als werkgever ook goed voor jou. Als Verpleegkundig Specialist Hartcentrum kan jij rekenen op:
 • een vast contract.
 • 27 - 36 uur per week. Uren in overleg, verdeeld over werkdagen van 9 uur per dag.
 • een bruto maandsalaris tot € 5.746,00 (FWG 60) op basis van een 36-urige werkweek.
 • 144 vakantie-uren en 57 PLB-uren op basis van een 36-urige werkweek. Ook krijg je de mogelijkheid om dagen bij te kopen via onze speciale MKA regeling
 • extra’s als 8,33% vakantietoeslag, 8,33% eindejaarsuitkering.
 • toegang tot ons Catharina Vitaal portaal. Schrijf je bijvoorbeeld in voor een online training van GoodHabitz of ga in gesprek met een leefstijlcoach. Wij vinden het belangrijk dat jij als Catharina medewerker lekker in je vel zit.
 • constante prikkels om te blijven leren, innoveren en ontwikkelen. Ook zijn er volop doorgroeimogelijkheden in ons opleidingsziekenhuis.

En er is meer. Arbeidsvoorwaarden die passen binnen de cao-ziekenhuizen.

Jouw baan voor hèt leven
Heb je vragen over het werken als Verpleegkundig Specialist Hartcentrum in het Catharina Ziekenhuis of wil je een dagje meelopen met een toekomstige collega? Je kunt deze stellen aan Eline van Mil, Afdelingsmanager Hart- en Vaatcentrum, 040-2397034 of via 06-47525818.

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Schakel dan met onze Adviseur Recruitment Ilse. Zij is bereikbaar op 040-2398840 of via recruitment@catharinaziekenhuis.nl.
 • Jouw sollicitatie ontvangen we graag via onze website.
 • Na jouw sollicitatie laten we zo snel mogelijk aan je weten of je wordt uitgenodigd voor een kennismaking.
 • Bij indiensttreding vragen wij een ‘Verklaring Omtrent het Gedrag’ (VOG) en vindt er mogelijk een ‘vragenlijst arbeidsgezondheidskundig onderzoek’ plaats ter preventie van infectieziektes.

Deze vacature wordt gelijktijdig in– en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten voorrang in de sollicitatieprocedure.

Contact

Ilse Timmermans
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Rooyse Wissel

Opleidingsplaats VIOS GGZ | 32 – 36 uur | Venray

Oostrum
Parttime / Fulltime
Vitalis WoonZorg Groep

Verpleegkundig specialist

Eindhoven
28 - 36 uur
Mijzo

Verpleegkundig Specialist

Waalwijk
32 - 36 uur