zoekt een

(Persoonlijk) begeleider complexe zorg

Wij geloven dat iedereen erbij wil horen en de wereld wil begrijpen. Je wilt dingen zelf doen, nieuwe dingen ontdekken en leren, en initiatief nemen. Jij als begeleider complexe zorg gaat samen met de cliënt uitzoeken wat deze graag wil en wat daarbij in de weg staat. Samen zoeken naar oplossingen. Met als resultaat dat jullie beide een persoonlijke groei doormaken.

Wij zijn voor uitbreiding van ons huidige team op zoek naar begeleiders en begeleiders in de rol als persoonlijk ondersteuner, die stevig in hun schoenen staan en denken in mogelijkheden.

Alvast benieuwd hoe het is om te werken op ons landpark? Neem hier dan alvast een leuk kijkje!

Met wie ga je werken?
Het Steunpunt wordt gevormd door een groep cliënten die allen individueel wonen op het terrein van Biezenmortel, en die intensief begeleid worden door het team Steunpunt Biezenmortel, onderdeel van de Complexe Zorg van Prisma. Het gaat om cliënten die individueel wonen, gezien hun vraag tot autonomie en zelfstandigheid, doch op een terrein-gebonden plek en een plek waar (zeer) intensieve zorg geboden kan worden. Hierbij gaat het om cliënten die een woonvraag hebben die gekenmerkt wordt door een niet- sociaal gerichte setting met bijbehorende prikkels en dynamiek al waar zij wel tot ontwikkeling kunnen komen. Alle cliënten hebben een licht tot matig - verstandelijke beperking, bijkomende problematiek (autisme, trauma, hechting, verslaving, psychiatrie) en op diverse gebieden uiteenlopende ontwikkelingsniveaus. Elke cliënt is uniek, een eigen individu, met eigen (steeds veranderende) wensen en hulpvragen. Waar vanuit het individuelen maatwerk dat we voortdurend bieden dan ook ruimte voor is. Het doel is om ieder een fijn en prettig verloop in het leven geven, vanuit zo veel als mogelijk eigen regie en zelfstandigheid binnen de warme zorg. De mogelijkheid wordt geboden om deel te nemen aan sociale activiteiten, om ook te voorzien in de sociale behoeftes van de cliënten. Verbinding, erkenning, autonomie en eigen regie, nabijheid, steun, stimulans, veiligheid, vertrouwen, duidelijkheid, structuur, contact, stabiliteit en pionieren naar ontwikkeling, zijn belangrijke sleutelbegrippen. We staan naast de cliënt en bewegen indien gewenst mee, werkend via de presentie-gerichte benadering. Met soms denkbeeldig een hand op de schouder en/of een stevige stimulans om dit te bereiken. De primaire zorg is gericht op herstel of stabilisatie, waar vanuit rust de mogelijkheden worden geboden om te groeien. Veelal gaat het om cliënten die vastgelopen zijn op een groepswoning of in de wijk. Hier in de beschermde context van het landpark Assisië hebben de cliënten meer de ruimte om zichzelf te mogen zijn. We werken vanuit de driehoek, waarbij we zoveel mogelijk samenwerken met het netwerk.

Dit ben jij
De doelgroep is heel divers, waardoor je werkzaamheden verschillen per dag. Het is belangrijk dat je de eigenheid van elk mens kan zien en daar je stijl van begeleiding op aanpast. Het doel is om cliënten ondersteuning te bieden en hun zelfredzaamheid te stimuleren en dat je daarbij de vraag achter de vraag kunt zien.

Jij werkt vanuit de presentiebenadering en kan zo samen de cliënt en andere hulpverleners zorg afstemmen en laten aansluiten bij de zorgvraag.

Jouw arbeidsvoorwaarden
Voor 28 uur per week, meer of minder is mogelijk in overleg.

Een contract voor de duur van 1 jaar met intentie tot verlenging voor onbepaalde tijd.

Marktconforme arbeidsvoorwaarden volgens CAO gehandicaptenzorg. Salaris afhankelijk van je functie en ervaring. Dit betekent dat jouw salaris tussen de € 2.617,- en € 3.535,- ligt voor de functie begeleider niveau 3. Voor persoonlijk begeleider niveau 4 ligt dit tussen de €2.766,- en €3.861,- op basis van een fulltime dienstverband, afhankelijk van jouw ervaring.

Naast vakantie-uren krijg je balansverlof- uren die flexibel zijn in te zetten.

Je krijgt een eindejaarsuitkering van 8,33%.

Kies je voor Prisma als werkgever? Dan kun je na je proeftijd gebruikmaken van een regeling die fiscaal voordeel biedt, bijvoorbeeld bij de aanschaf van een (elektrische) fiets, een tablet of een sportabonnement.

Wat wij jou verder bieden
Prisma is een goede werkgever en dat betekent dat jij belangrijk bent. We bieden je een uitdagende werkplek waar ruimte is om initiatief te nemen en jezelf te ontdekken. Wij investeren in jouw ontwikkeling, dragen bij aan jouw vitaliteit en inzetbaarheid en ondersteunen je graag in je loopbaan. Er zijn verschillende scholingsmogelijkheden die bijdrage aan je kennis en handelen of aan je eigen ontwikkeling. Bij complexe zorg wordt je extra ondersteund door middel van weerbaarheidstrainingen en intervisie.

Hoe mooi is het om naast de ontwikkeling van de client ook zelf te kunnen groeien en ontwikkelen!

Dit verwachten wij van jou
Met passie en plezier vertaal jij Prisma's visie in betekenisvolle zorg. Je denkt vanuit mogelijkheden in plaats van beperkingen en hecht waarde aan echt contact. Geduldig en empathisch help jij cliënten om zoveel mogelijk eigen keuzes te maken. Je staat stevig in jouw schoenen en kent jouw talenten en valkuilen. Samenwerken doe jij van nature en je bent niet bang feedback te geven of te ontvangen.

Relevante eisen
Begeleider 3;
  • Je hebt minimaal een afgeronde mbo-opleiding niveau 3 in de richting van zorg&welzijn.
  • Je hebt bij voorkeur werkervaring met cliënten met een licht verstandelijke beperking en bijkomende problematieken.
  • Je bent inzetbaar op onregelmatige werktijden, verspreid over meerdere dagen. Er wordt niet gewerkt met slaapdiensten.

Persoonlijk Begeleider;
  • Je hebt minimaal een afgeronde mbo-opleiding niveau 4 in de richting van zorg&welzijn. Je hebt enkele jaren ervaring als begeleider.
  • Je hebt bij voorkeur werkervaring met cliënten met een licht verstandelijke beperking en bijkomende problematieken.
  • Je bent inzetbaar op onregelmatige werktijden, verspreid over meerdere dagen. Er wordt niet gewerkt met slaapdiensten.
  • Vanwege de landelijke ligging is een auto handig.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Nicole Kivits-van den Bercken, via 06-23958047.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Contact

Nicole Kivits - van den Bercken
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Amarant

Begeleider

Tilburg
28 - 32 uur
Kempenhaeghe

Begeleider bij Kempenhaeghe

Heeze
In overleg
impegno

Ondersteunend begeleider

's-Hertogenbosch
24 - 32 uur