zoekt een

BBL Helpende Plus - verkort

"Net zoals vele andere mensen werk ik graag met mensen. Ik ben een zorgzaam type en ik zou graag meer willen betekenen in de zorg".

Speel jij al langer met de gedachte om te werken in de zorg, maar heb je geen diploma of werkervaring?

Wij bieden een BBL-traject van 7 maanden waarbij je opgeleid wordt voor 2 erkende MBO-certificaten, namelijk:

Wat ga je doen?
Vanaf dag één ga je werken en leren combineren. Theorie en praktijk komen dus direct samen en versterken elkaar.

Blok 1 “Basis voor deskundige zorg“ heeft een doorloop tijd van 8 weken waarbij je elke week een lesdag hebt.
Je loopt in deze weken gemiddeld 16 uur boventallig mee. Je wordt gekoppeld aan een medewerker waarbij je in de praktijk meeloopt.
Na afronding van blok 1 ben je ADL vaardig en kun je zelfstandig diensten draaien. Je bent vanaf dit moment Helpende.

Blok 2: “individuele zorg verlenen” heeft een doorloop tijd van 16 weken waarbij je elke 2 weken een lesdag hebt. Tijdens dit blok werk je al deels zelfstandig en is leren in de praktijk een groot onderdeel. Na het positief afronden van beide blokken ben je Helpende Plus.

Wat wordt je werkplek?
Met Anna Thuisteam Ouderen bieden wij zorg en ondersteuning in een aantal wijken van Heeze. In de toekomst zal dit ook in Geldrop zijn. Hierbij bieden wij thuiszorg aan ouderen met een indicatie voor een verpleeghuis.
Met als doel dat de cliënt zo lang mogelijk thuis kan blijven wonen. Aandacht is daarbij het beste medicijn. Want je eigen vertrouwde omgeving blijft toch het fijnst?!

In dit team verleen je niet alleen de zorg die nodig is, maar krijg je ook tijd voor het welzijn en het begeleiden van de cliënt.

Een dag als Helpende plus binnen Anna Thuisteam Ouderen
Het is maandag ochtend en dan ben je iedere week te vinden bij mevrouw Jansen. Mevrouw Jansen vindt het fijn om in de ochtend te douchen, maar bij binnenkomst merk je dat mevrouw Jansen minder vrolijk is dan anders. Dan eerst een ontbijtje en een goed gesprek. Dit heeft mevrouw Jansen opgevrolijkt. Nadat je de controle en registratie hebt gedaan van de medicijnen en deze hebt uitgereikt vanuit een uitgiftesysteem (Baxter), help je mevrouw Jansen met het douchen en aankleden. Voordat je een wandelingetje gaat maken zet je nog vlug een wasmachine aan. Tijdens de wandeling hebben jullie ook alvast wat boodschapjes gedaan. Dan is het tijd voor de lunch. Je maakt een heerlijk soepje klaar en hangt ondertussen de was op.

Als je dienst erop zit, draag je je werk over. Zo geef je bepaalde signalen door die bijvoorbeeld voor de verpleegkundige van belang kunnen zijn. Je hebt nauw contact met het totale team.
Deze ochtend is weer voorbij gevlogen. Je loopt met een goed gevoel naar buiten. Want jij was er vandaag weer voor mevrouw Jansen. Met echte persoonlijke aandacht en zorg.

Werk jij liever binnen een vaste locatie en een vast team? Of wil je een combinatie functie?
Dan is het ook mogelijk om als Helpende plus aan de slag te gaan binnen één van onze woonzorgcentra in Geldrop of Heeze.


Wat breng je mee?
  • Ervaring, achtergrond of opleiding in de zorg is niet vereist
  • Fysiek fit
  • Drive, motivatie en doorzettingsvermogen
  • Een groot verantwoordelijkheidsgevoel, betrouwbaar en betrokken
  • Vrolijk en positief
  • Je beschikt over tact, inlevingsvermogen en een gastvrije houding
  • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift

Wat bieden wij je?
Het is een werken en leren traject, dat houdt in dat je salaris krijgt en de kosten voor de opleiding worden vergoed door de werkgever.
De tijd dat je op school zit wordt gezien als werktijd.

Direct bij aanvang van het leerwerktraject ontvang je een marktconform salaris in FWG 30 cao VVT minimaal €2.339,- tot maximaal €3013,- bruto per maand op basis van 36 uur.

Je start in de FWG 30 zij – instroom.
Na het behalen van blok 1 zal je een trede hoger worden ingeschaald in FWG 30.
Na het behalen van blok 2 word je nog een trede hoger ingeschaald in FWG 30.

Wie zijn wij?
Anna Zorggroep is actief in de regio Geldrop en Eindhoven en wordt gevormd door het Anna Ziekenhuis, Anna TopSupport en Anna Ouderenzorg.

Onze passie is het bevorderen van de gezondheid en kwaliteit van leven van ieder mens, in iedere levensfase. Anna wil een partner zijn, een goede buur. Iemand die altijd klaar staat. We zoeken op persoonlijke wijze en samen met onze patiënten en cliënten naar de beste oplossing. Ook als die niet meteen voor de hand ligt.

Interesse?
Je denkt erover na om in de zorg te gaan werken en misschien zelfs al langere tijd. We begrijpen dat overstappen naar de zorgsector een grote stap zou kunnen zijn.
Heb je vragen of wil je een dagje meelopen? Dat kan!

De koffie staat klaar en we gaan graag een kennismakingsgesprek met je aan.
Neem contact op met onze Recruiter: Stephanie van Knippenberg, telefoon 06-15544339.

Spreekt deze vacature je aan?
Dan nodigen we je van harte uit te reageren via de sollicitatiebutton. Je motivatiebrief mag je richten aan Stephanie van Knippenberg.

Om in dienst te treden bij het Anna Ziekenhuis, vragen wij je vooraf een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) te overleggen.

Contact

Stephanie van Knippenberg - Kreukniet
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Woonlandschap de Leyhoeve

Vakantiewerk ouderenzorg Tilburg | uren in overleg

Tilburg
In overleg
Jeroen Bosch Ziekenhuis

Zorgassistent(e) oncologisch centrum

's-Hertogenbosch
20 - 24 uur