Pedagogisch medewerker / Jeugdzorgwerker - Maashorst Reek

Bij Maashorst staat de individuele groei van elk kind voorop. In onze 24-uurs groepen bieden we een liefdevol en stimulerend pedagogisch klimaat, waarin we elke behoefte van het kind zorgvuldig volgen.

Als Pedagogisch Medewerker / Jeugdzorgwerker op onze behandelgroep speel je een essentiële rol in het leven van deze kinderen en gezinnen. Met vrijheid, creativiteit en verantwoordelijkheid draag je bij aan hun ontwikkeling, waarbij je een positieve impact hebt in elke fase van hun leven.

Word onderdeel van ons team bij Maashorst en ontdek hoe jij het verschil kunt maken in het leven van deze kinderen en hun families. Solliciteer vandaag nog en laat zien wat jou uniek maakt als zorgprofessional!

24 uurs behandelgroep Maashorst
Op onze groepen draait alles om de individuele ontwikkeling van elk kind, leeftijd van 4 t/m 12 jaar. In onze kleinschalige 24-uurs groepen creëren we een warm, open en positief pedagogisch klimaat waarin we nauwlettend letten op de behoeften van elk kind. Elk kind volgt een op maat gemaakt traject, met specifieke behandeldoelen die gericht zijn op hun eigen hulpvraag.

Naast het behalen van behandeldoelen, streven we ernaar passende vrijetijdsbesteding, onderwijs en jeugdhulp aan ouders en verzorgers te bieden. Wanneer een kind wordt opgenomen, ondersteunen we niet alleen het kind, maar ook het gezin. Onze gezinsbegeleiders bieden ondersteuning, richten zich op de gezinsomgeving, versterken bestaande netwerken en leggen nieuwe contacten.

Bij Maashorst geloven we in de kracht van het gezin als hoeksteen van behandeling. Daarom staat 'Gezin Centraal' centraal in onze visie. We zijn ervan overtuigd dat een kind niet los gezien kan worden van zijn of haar systeem, en daarom betrekken we het hele gezin bij de behandeling.

Over de functie
Als Pedagogisch Medewerker/Jeugdzorgwerker op onze 24-uurs behandelgroep draag je de verantwoordelijkheid voor alle aspecten van behandeling en ondersteuning van het jonge kind. Geen dag is hetzelfde: je stemt continu af op de behoeften van het kind en zijn omgeving, waarbij je een grote mate van vrijheid, creativiteit en verantwoordelijkheid geniet.

Met flexibiliteit en sensitiviteit sluit je aan bij een hectische werkomgeving en ben je je bewust van de voorbeeldfunctie die je hebt. Je rapporteert nauwkeurig en helder in het digitale cliëntendossier en onderhoudt zorgvuldig contact met het kind en zijn netwerk.

Wat jouw werk bij Maashorst zo bijzonder maakt, is dat het er werkelijk toe doet. Je maakt een groot verschil in de belangrijkste ontwikkelingsfase van het leven van het kind.
 • Je voert behandeldoelen uit via diverse (groeps)activiteiten,
 • Zorgt voor transparante rapportage.
 • Vervult een verbindende rol binnen het professionele netwerk rondom het kind, waarbij je bijzondere aandacht hebt voor het consolideren van gedrag en de sociaal-emotionele en persoonlijke groei.

Over de locatie
Maashorst is een zorginstelling voor jeugd- en opvoedhulp en speciaal onderwijs. Wij zijn er voor gezinnen met jonge, in principe normaal begaafde kinderen, die te maken hebben met (ernstige) ontwikkelings-, gedrags- en/of leerproblemen en met gezinsproblemen. Wij geven jeugd- en opvoedhulp aan het kind, het gezin en de leefomgeving.

Meer info vind je op onse website: Maashorst | Koraal

Wat bieden wij?
Je komt terecht in een groep met betrokken, professionele en natuurlijk gezellige collega’s. We werken nauw met elkaar samen en kunnen op elkaar rekenen. Het is een verantwoordelijke functie waarbij je een voorbeeldfunctie hebt voor de doelgroep. We bieden je veel ruimte en vrijheid om te groeien en verder te ontwikkelen als zorgprofessional.
 • Contract: een vast dienstverband voor 20-32 uur per week (uren in overleg).
 • Salaris: inschaling volgens CAO Jeugdzorg Schaal 7 € 2686 - € 3839 (Bruto/maand obv 36 uur).
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden: een meerkeuzesysteem van arbeidsvoorwaarden, reiskostenvergoeding, een collectieve zorgverzekering, eindejaarsuitkering en ORT-vergoeding.
 • Leuke collega’s: enthousiaste collega’s en een prettige werksfeer. Ze kunnen niet wachten om met jou samen te werken!
 • TIC (Trauma Informed Care): samen met je team word je getraind in de behandelmethodiek TIC. Het team wordt begeleid door een procesbegeleider en reflectiebegeleider.
 • Kennis: persoonlijke ontwikkeling vinden we belangrijk, dus er zijn volop scholingsmogelijkheden om je te blijven ontwikkelen. Er is ruimte voor eigen inbreng.
 • Kansen: de mogelijkheden zijn enorm. Het werken met jongeren met jeugdigen met zo veel diverse problematiek maakt dat je veel bijleert en voldoende bagage in je rugzak kan stoppen.
 • Koraal Vitaal: op ons online platform voor medewerkers Koraal Vitaal vind je informatie over werkomstandigheden, balans werk&privé, vitaal&gezond en je loopbaan.

Wie ben jij?
Bij Maashorst verwelkomen we teamleden die stevig in hun schoenen staan en een dosis humor kunnen inzetten. Jouw vermogen om te relativeren en methodisch te werken vormt een solide basis voor onze aanpak. We hechten waarde aan jouw bereidheid om van collega's te leren en om kritisch naar zowel anderen als jezelf te kijken. Rust uitstralen en zelfstandig kunnen werken zijn essentieel in onze dynamische omgeving. Bovendien waarderen we de-escalerende vaardigheden en het vermogen om out-of-the-box te denken.

Daarnaast...
 • MBO persoonlijk begeleider maatschappelijke zorg, sociaal werk niveau 4 of vergelijkbaar. HBO Social Work, Pedagogiek of vergelijkbare opleiding.
 • Je werkt in onregelmatige diensten, waaronder ochtend-, middag-, avond- en slaapdiensten, volgens een vast rooster. Samen met je team streven we er altijd naar een balans te vinden tussen werk en privé.
 • Je hebt affiniteit met kinderen tussen de 4 en 12 jaar die te maken hebben met (ernstige) ontwikkelings- gedrags- en/of leerproblemen.
 • Leveren van een bijdrage aan een veilig behandel- en leefklimaat.
 • Methodisch kunnen werken, met aandacht voor het analyseren en hanteren van interactiepatronen.

Meer informatie
Wil jij graag meer informatie alvorens te solliciteren? Onze teamleiders Saskia de Vos of Inge Fredrix (teamleiders) via 0411652444 of Fleur Devue (advisuer Arbeidsmarkt) 06 - 13210905 vertellen je graag meer over deze functie.

Reageren & Sollicitatieprocedure
Wil jij deel uitmaken van ons team? Upload je CV uiterlijk zondag 21 april 2024 via onze sollicitatiepagina.

Binnen 3 werkdagen nemen we telefonisch contact met je op voor een eerste telefonische kennismaking. Noteer alvast in je agenda: woensdag 9 april en woensdag 17 april zijn gereserveerd voor onze sollicitatiegesprekken in de middag. Na een succesvol eerste gesprek krijg je de kans om een dagje mee te draaien op de groep, zodat je echt kunt ervaren hoe het is om bij ons te werken.

Samen met jou evalueren we deze dag en bij wederzijdse tevredenheid volgt er een laatste gesprek over de arbeidsvoorwaarden. We streven ernaar om dit alles binnen een kort tijdsbestek af te handelen, zodat jij snel kunt beginnen met het versterken van ons team. Klinkt goed, toch? We kunnen niet wachten om je te ontmoeten en samen te werken aan geweldige dingen!"

Contact

solliciteren regio NOB Koraal
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Jados

Ambulant Begeleider autisme

Eindhoven
20 - 36 uur
Buro Lima

Begeleider dagbesteding en woonzorg

Heeswijk-Dinther
In overleg
S&L Zorg

Persoonlijk begeleider (Zorgcoördinator)

Bergen op Zoom
24 - 28 uur