zoekt een

Verpleegkundige/GGZ agoog De Dieze

Maak het verschil
Hier kom je te werken in een omgeving waar je talenten worden gewaardeerd en je de ruimte krijgt om jezelf te blijven ontwikkelen. Samen met je team van agogen en verpleegkundigen maak jij het verschil voor onze cliënten.

Jouw taken omvatten onder andere:

 • Het bieden van individuele begeleiding aan cliënten bij het dagelijks functioneren en het bevorderen van zelfredzaamheid.
 • Het opstellen en implementeren van begeleidingsplannen op basis van de behoeften en doelen van de cliënten in een multidisciplinair team.
 • Het stimuleren van de ontwikkeling van vaardigheden en het aanleren van strategieën om met psychische problemen om te gaan.
 • Het coördineren van zorg en het samenwerken met andere zorgverleners, zoals psychiaters en maatschappelijk werkers.
 • Het bevorderen van sociale participatie van cliënten door het organiseren van groepsactiviteiten en het stimuleren van sociale interactie.
 • Het monitoren van de psychische toestand van cliënten en het signaleren van veranderingen of crises.
 • Het bieden van ondersteuning bij praktische zaken, zoals het regelen van financiën, het aanvragen van uitkeringen en het vinden van passend werk of dagbesteding.
 • Het mee verder ontwikkelen van het team en de afdeling. Je bent vanuit zelforganisatie verantwoordelijk voor verschillende taken. Ook ben je bezig met het begeleiden van leerlingen en stagiaires.

Jouw toekomstige werkplek en team
De Dieze biedt binnen een veilige en beschermende omgeving zorg aan een groep van 16 zeer kwetsbare cliënten met meerdere tegelijk bestaande en uiteenlopende psychiatrische klachten, dit maakt de doelgroep erg divers. Denk hierbij aan onder andere schizofrenie, persoonlijkheidsproblematiek, verslaving en ASS. Afdeling de Dieze is onderdeel van de Kleine Beek. Vanuit de Dieze stromen zij door naar een andere afdeling binnen of buiten de Kleine Beek, BW of een andere passende vervolgstap.

De Dieze is een afdeling waar in een open setting gedurende 24 uur per dag, direct of indirect, begeleiding wordt geboden aan cliënten met een ernstig psychiatrische aandoening. De Dieze is erop gericht om vanuit een betrokken relatie met de cliënt, de cliënt zo veel mogelijk het ‘gewone’ leven te laten ervaren. Het steven is om de zelfredzaamheid van cliënten te vergroten zodat zij klaar zijn voor een passende vervolgstap met meer zelfstandigheid. Dit wordt gedaan door middel van begeleiding op maat waarbij zelfregie en nabijheid belangrijk zijn. Begeleiding kan liggen op alle levensgebieden, maar richt zich altijd op het vergroten van eigen zelfstandigheid. De belevingswereld en eigen regie van de cliënt staat hierbij centraal. Begeleiding is present en benaderbaar. Op de Dieze wordt gewerkt met de ART en WKS-visie is het Planetree gedachtengoed richtinggevend.

Jouw achtergrond
Jij…

 • bent een proactieve HBO of MBO verpleegkundige of HBO GGZ Agoog;
 • bent flexibel, geduldig, stressbestendig en staat stevig in je schoenen;.
 • krijgt energie van samenwerken en wilt met een positieve insteek bouwen aan de toekomst in een dynamisch en afwisselend werkveld;
 • verstaat de kunst van het bieden van (dagelijkse) structuur en weet dat te combineren met het creatief meebewegen in de belevingswereld van cliënten en hun naasten.
 • kunt de-escalerend werken, hebt overtuigingskracht maar bent tactvol;
 • ziet daarnaast het belang van humor in je werk met cliënten en zet je samen met collega's graag een gezellige professionele werksfeer neer.

Ons aanbod

 • GGzE biedt een bruto maandsalaris passend bij jouw kennis en ervaring volgens de CAO van de GGZ. Voor deze functie is dat schaal 45: minimaal € 2451 - maximaal € 3863 op basis van 36 uur.  
 • Daarnaast komen een eindejaarsuitkering (volledige 13e maand), vakantiegeld en goede pensioenvoorwaarden jouw kant op. 
 • We stimuleren mogelijkheden voor loopbaanontwikkeling en persoonlijke groei in tijd, geld en aandacht waarbij jij zelf de regie neemt.  
 • Als leuk extraatje kan je deelnemen aan het fietsplan. 
 • Veel locaties van de GGzE bevinden zich op het prachtige landgoed De Grote Beek in Eindhoven. Je kunt hier wandelen in de bossen, genieten van onze boerderijdieren en een lekker kopje koffie nemen bij onze Caffeine Dealers met je collega’s. 

Over GGzE
GGzE biedt al ruim 100 jaar de beste zorg aan mensen met psychiatrische en psychosociale problemen. Elk jaar ondersteunen we meer dan 11.500 mensen uit de regio Eindhoven en De Kempen. Wij kijken verder dan iemands klachten en diagnose. GGzE is ervan overtuigd dat mensen gelukkiger worden als ze meedoen aan de samenleving. Daarom helpen we ze om hun persoonlijke talenten te ontdekken en te gebruiken. Zo helpen we mensen met psychische klachten om een stap vérder te zetten, op een manier die past bij ieders mogelijkheden en ambities.  

GGzE is constant bezig om de kwaliteit van de zorg te verbeteren. Dit doen we samen met medewerkers, cliënten, naasten, ervaringsdeskundigen, studenten en organisaties. 

Vragen?
Wil je meer weten over de inhoud van de functie of het proces? Neem dan contact op met Jolein van de Wouw via telefoonnummer 040-2970326.

Solliciteren
Spreekt de functie je aan? Dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren. We ontvangen je reactie graag vóór 1 mei 2024.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Recente vacatures

PoZoB

Praktijkondersteuner huisartsenzorg

Veldhoven
Parttime / Fulltime
Dichterbij

Psychiater Nijmegen / Eindhoven

Nijmegen
8 - 36 uur
GGD Hart voor Brabant

Teamassistent

Tilburg
24 - 28 uur