zoekt een

Psychiater | OPSY

Maak het verschil
Als psychiater bij OPSY werk je in een gedreven en betrokken multidisciplinair team. Binnen het multidisciplinair team zet jij je expertise in voor diverse hulpvragen en vaak (differentiaal) ingewikkelde psychiatrische beelden. Naast het doen van psychiatrisch onderzoek en bijdragen aan de planning en uitvoering van behandeling, draag je de medisch psychiatrische verantwoordelijkheid. Je geeft consultaties aan huisartsen of AVG artsen en hebt goede verbinding met andere gespecialiseerde centra binnen en buiten GGzE. Als psychiater kun je onderdeel uitmaken van het opleidingsteam van GGzE. OPSY biedt opleidingsplaatsen voor psychiaters, arts verstandelijk gehandicapten, huisartsen in opleiding en andere disciplines. OPSY heeft nauwe verbindingen met relevante kennisnetwerken en academische werkplaats, en werkt mee aan wetenschappelijk onderzoek. Als psychiater draai je mee in de bereikbaarheidsdienstenstructuur zoals we die kennen binnen GGzE.

Jouw toekomstige werkplek en team
OPSY is een specialistisch centrum en biedt diagnostiek en behandeling aan (jong) volwassenen met een verstandelijke beperking of zwakbegaafdheid met (het vermoeden van) psychiatrische problematiek. Een deel van de cliënten woont (begeleid) zelfstandig; anderen wonen bijvoorbeeld bij ouders, een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking, een psychiatrisch ziekenhuis of een orthopedagogische instelling.

In dit centrum wordt orthopedagogische en psychiatrische expertise samengebracht ten einde de vaak complexe problematiek van cliënten met minderbegaafdheid en psychische stoornissen het hoofd te bieden en perspectief te vinden voor hen en hun omgeving waar vaak sprake is van grote handelingsverlegenheid.

De hulpverlening bestaat naast consultatie uit diagnostisch onderzoek, advies, casemanagement, ambulante en klinische behandeling. Daarbij bieden we ook hulp aan de mensen in hun directe omgeving, zoals ouders, partners, gezinsleden en andere hulpverleners die dagelijks bij hen betrokken zijn.

In het centrum heb je te maken met een complex en gevarieerd werkveld. De diagnostiek- en behandelmogelijkheden voor onze doelgroep zijn volop in ontwikkeling en daar dragen wij actief aan bij, zowel binnen GGzE als daarbuiten. OPSY? gebruikt? een methodiek en aanpak die de cliënt regie geeft over zijn eigen behandeling. Dit door ingewikkelde taal zoveel mogelijk te vermijden en? communicatie zowel qua taal als schriftelijk af te stemmen op de persoon om wie het gaat. Digitale werkvormen en eHealth worden als ondersteuning steeds meer uitgebreid. Ontwikkeling van deze methodiek loopt nu enige jaren in de vorm van het project “OPSY in Beeld.”

Jouw achtergrond
Jij...

  • Hebt affiniteit en ervaring met complexe zorgvragen van mensen met zwakbegaafdheid of een licht verstandelijke beperking.
  • Hebt de vaardigheid goed aan te sluiten bij het belevingsniveau van cliënten.
  • Hebt aandacht voor de cliënt en diens sociale omgeving, en betrekt naasten actief bij de behandeling.
  • Werkt graag samen in een multidisciplinair team.
  • Hebt een BIG registratie als arts en inschrijving als psychiater in het BIG register van medische specialisten of een bijna afgeronde opleiding tot psychiater.

Ons aanbod

  • GGzE biedt een bruto maandsalaris passend bij jouw kennis en ervaring volgens de CAO van de GGZ. Voor deze functie is dat schaal AMS: minimaal €6050 - maximaal €10376 op basis van 36 uur.
  • Daarnaast komen een eindejaarsuitkering (volledige 13e maand), vakantiegeld en goede pensioenvoorwaarden jouw kant op.
  • We stimuleren mogelijkheden voor loopbaanontwikkeling en persoonlijke groei in tijd, geld en aandacht waarbij jij zelf de regie neemt.
  • Als leuk extraatje kan je deelnemen aan het fietsplan.
  • Veel locaties van de GGzE bevinden zich  op het prachtige landgoed De Grote Beek in Eindhoven. Je kunt hier wandelen in de bossen, genieten van onze boerderijdieren en een lekker kopje koffie nemen bij onze Caffeine Dealers met je collega’s.

Over GGzE
GGzE biedt al ruim 100 jaar de beste zorg aan mensen met psychiatrische en psychosociale problemen. Elk jaar ondersteunen we meer dan 11.500 mensen uit de regio Eindhoven en De Kempen. Wij kijken verder dan iemands klachten en diagnose. GGzE is ervan overtuigd dat mensen gelukkiger worden als ze meedoen aan de samenleving. Daarom helpen we ze om hun persoonlijke talenten te ontdekken en te gebruiken. Zo helpen we mensen met psychische klachten om een stap vérder te zetten, op een manier die past bij ieders mogelijkheden en ambities.  

GGzE is constant bezig om de kwaliteit van de zorg te verbeteren. Dit doen we samen met medewerkers, cliënten, naasten, ervaringsdeskundigen, studenten en organisaties. 

Vragen?
Wil je meer weten over de inhoud van de functie of het proces? Neem dan contact op met Judith Rickelt, psychiater bij OPSY en te bereiken op nummer 0683666858 of met Nicole van Gastel (inhoudelijk manager) via nummer 06-58901867 of via het algemene telefoonnummer van OPSY 040-2141045.

Solliciteren
Spreekt de functie je aan? Dan nodigen wij je van harte uit om te solliciteren. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Recente vacatures

Stichting Maria-oord

BBL Verzorgende IG Verpleeghuiszorg/ZorgThuis

Dongen
In overleg
St. Elisabeth Roosendaal

Helpende plus

Roosendaal
16 - 24 uur
TremaKids

Pedagogisch Medewerker Kinderopvang

Nieuwendijk
24 - 32 uur