Jeugdzorgwerker (en mentor) kleinschalige behandelgroep Iepebeek in Veldhoven

Wil je jongeren met complexe problematiek die tijdelijk niet thuis kunnen wonen een veilige plek bieden? Een plek waar ze opbloeien en leren omgaan met emoties, conflicten en afspraken? Binnen de Dag- en nachtbehandeling bij Combinatie Jeugdzorg versterk je de talenten en krachten van deze jongeren en creëer je samen met ouders een optimale opgroeisituatie. Samen maken we ons sterk voor de jeugd!

Behandelgroep Iepebeek

Iepebeek is een kleinschalige specialistische en gezinsgerichte behandelgroep voor maximaal 6 jongeren in de leeftijd van 14 tot 18 jaar. Het is een geschakelde woning gelegen in een wijk in het centrum van Veldhoven. Inclusief, participeren en normaliseren: Iepebeek doet mee in de maatschappij en de maatschappij doet mee op Iepebeek. We zijn onderdeel van de buurt, werken nauw samen met scholen, vrijwilligers, sportverenigingen en wijkteams in onze directe omgeving.

Behandelgroep Iepebeek kenmerkt zich door de huiselijke sfeer, de open keuken en de toegankelijkheid. Samen zorgen we voor een warme sfeer waar jongeren hun eigen identiteit en autonomie mogen ontwikkelen. De groep fungeert als een veilige geborgen setting waar je mag zijn wie je bent, fouten worden gemaakt en kansen gegeven worden. 

Achterin het huis bevindt zich een inpandige studio waar zelfstandigheidstrainingen plaatsvinden. Deze studio heeft alles wat een jongere nodig heeft om voor zichzelf te zorgen en zelfstandig te worden. Natuurlijk is begeleiding dichtbij als ze vastlopen met bijvoorbeeld koken of de financiën. Daarnaast hebben de jongeren dagbesteding, denk aan school, werk of intensieve dagbehandeling.

 


De doelgroep

Iedere jongere is uniek en ook de problematiek binnen de Iepebeek is divers, maar wat we voornamelijk zien zijn ontwikkelingsproblemen, gedragsproblemen, sociaal-emotionele problemen, hechtings- en traumaproblematiek. Binnen de behandelgroep staat het individu centraal en onze kracht ligt dan ook bij het bieden van maatwerk per jongere. Er zijn weinig vaste groepsregels, de afspraken kunnen per jongere variëren. Ook de behandeling wordt op maat geboden. Per jongere kijken we wat hij/zij nodig heeft om zich te ontwikkelen. Het netwerk maakt altijd deel uit van de behandeling. De jongeren en hun netwerk worden in hun kracht gezet door samen te werken en verantwoordelijkheden te dragen en te delen. Samen werken we toe naar een vervolgplek of terug naar huis.

 


Het team

Jongeren in hun kracht zetten, dat doet je met een krachtig team. Het team waarin je terecht komt is goed op elkaar ingespeeld en bestaat uit verschillende individuen met elk hun eigen inbreng en ervaring. Samen zijn ze steeds op zoek naar de best mogelijke zorg voor de jongeren. Het team is betrouwbaar en ook informeel. Er is veel aandacht voor elkaar en het werk middels coaching on the job. Medewerkers zijn enthousiast en zetten zich met veel passie in voor deze jongeren.
Hoe jij de kracht van de combinatie versterkt

 

  • een sociaal-agogische opleiding afgerond op mbo- niveau 4 (jeugdzorgwerker D) of hbo-niveau en een SKJ/BIG registratie (jeugdzorgwerker C).
  • ervaring met groepswerk, bij voorkeur binnen een 24uurs setting of met zelfstandigheidstrajecten.
  • kennis van competentie-, oplossings- en systeemgericht werken.
  • in staat aan te sluiten bij de krachten en het oplossend vermogen van jongeren en gezinnen en deze te benutten.
  • bereid om onregelmatige diensten te werken (ook slaap- en weekenddiensten).

 

Hoe wij de kracht van de combinatie versterken

Als jij gelukkig bent en plezier hebt in je werk, heeft dat ook een positief effect op de jongeren die je begeleidt. Om dat geluk en plezier te behouden, is er veel aandacht voor jouw professionele ontwikkeling. We bieden je een uitgebreid intern scholingsaanbod met (SKJ-geaccrediteerde) trainingen, zodat je kunt groeien in je vak. Of daarbuiten. Natuurlijk zorgen we daarbij ook voor goede studiefaciliteiten. Ook vinden we het belangrijk dat je werk- en privéleven in balans zijn. Daarom krijg je de kans om in overleg met het team tot een passend rooster te komen waarin je voorkeuren kan aangeven.

Daarnaast heb je recht op:

  • een goed salaris conform de cao Jeugdzorg. Jeugdzorgwerker D schaal 7 en jeugdzorgwerker C schaal 8.
  • een onregelmatigheidstoeslag (ORT);
  • een eindejaarsuitkering van 8,3% en vakantietoeslag;
  • een uitstekende pensioenverzekering van Zorg & Welzijn;
  • een vergoeding van je reiskosten en het gebruik van een fietsplan.

 

Onze kracht zit ‘m in de combinatie

Dat je in deze baan van betekenis bent voor jongeren en hun gezin is geweldig. Maar wat dit werk nog beter maakt is volgens onze collega Chaymaa de krachtige combinatie van het team en de eindeloze ontwikkelmogelijkheden binnen Combinatie Jeugdzorg. Je staat er bij ons nooit alleen voor. Je kunt altijd terugvallen op je collega’s, die je graag een luisterend oor bieden. Die zorgen dat je je veilig voelt, waardoor je echt jezelf kunt zijn. Heel belangrijk, want zo zetten zij jou in je kracht. Ook vinden er regelmatig intervisies, casuïstiekbesprekingen en reflecties plaats, met de focus op professionele ontwikkeling. En wil je verder groeien in je vak? Dan zijn er genoeg kansen. Je kunt veel leren van de expertise van je collega’s, maar ook van ons scholingsaanbod. Genoeg uitdaging dus!

 


Iets voor jou?

Top! Reageer dan snel en simpel via deze link! Is dit toch niet jouw baan, maar ken je iemand die er wel helemaal bij past? Tip hem of haar dan. Je maakt diegene én ons erg blij. Alvast bedankt!

 


Wacht niet te lang!

Zodra we een geschikte kandidaat hebben gevonden sluiten we de vacature. De procedure bestaat uit een sollicitatiegesprek en een meeloopdag. Ons sollicitatieproces lees je hier. Heb je vragen? Wij hebben de antwoorden. Bel/app gerust met Naomi van den Akker, 06 2073 8527 of mail naar vacatures@combinatiejeugdzorg.nl. 

 


Meer over Combinatie Jeugdzorg

Elk kind een thuis & toekomst. Dat is de missie van Combinatie Jeugdzorg. Een missie waar we trots op zijn! Als specialist in jeugd- en opvoedhulp helpen we gezinnen met hun complexe vragen over opvoeden en opgroeien. Thuis of op een van onze locaties. Tijdens de behandeling betrekken we het volledige gezin en de omgeving in het veranderingsproces. Dat is de beste manier om samen een passende oplossing te vinden voor de hulpvraag van het gezin. Zo zorgen we dat ouders hun kinderen vol zelfvertrouwen een veilige omgeving kunnen bieden, waarin ze zich op eigen kracht kunnen ontwikkelen. Nu en in de toekomst.

Recente vacatures

Zuidwester

Begeleider gehandicaptenzorg

Breda
In overleg
Woon-zorgboerderij De Witte Hoeve

Woon begeleider Zorgboerderij De Witte Hoeve

Oploo
20 - 24 uur