zoekt een

Helpende (Plus) - Jonge mensen met dementie/NAH - 4 uur - Archipel Landrijt

Chantal en Evy, beide verpleegkundige –  Dementie op jonge leeftijd en NAH:

“Maken we vanavond macaroni?”, vraagt Evy aan Chantal voordat ze gaat zitten. “Wij koken iedere dag zelf”, legt ze uit. “Afhankelijk van wat bewoners willen eten. Soms gaan we met cliënten boodschappen doen, soms bestellen we de ingrediënten. Maar koken doen we altijd samen.” Chantal en Evy zijn beiden verpleegkundige en werken bij Archipel Landrijt met cliënten met psychiatrische problemen, met Dementie op jonge leeftijd en mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Chantal: “Ik vergelijk ons werk wel eens met teamsport. Spelers uit een sportteam hebben dezelfde individuele doelstelling en dat maakt het tot een gezamenlijk streven. Voor het ene team is dat winnen, voor ons is dat cliënt in regie.”

Lees hier het hele verhaal van Chantal en Evy

 


Wat je die dag gaat doen:

 • Met veel plezier aan de slag!
 • Je passie inzetten voor zorgmomenten waarmee je écht het verschil maakt.
 • Met meneer Van Dalen een potje scrabbelen.
 • Samen met collega’s zorgdragen voor een vlekkeloos verloop van alle taken binnen jouw zelfsturend team.
 • Begeleiding bieden waar nodig, zodat cliënten een prettige dag ervaren.

Hoe je dat aanpakt:

 • Als helpende (plus) zet jij jouw talenten en vaardigheden in om cliënten met een zorgvraag op vlak van dementie op jonge leeftijd, te ondersteunen bij hun leven.
 • De eigen regie van cliënten vormt hierbij het uitgangspunt. Samen met de cliënt en eventuele familie kijk je wat er mogelijk is en hoe leefgewoonten gefaciliteerd kunnen worden. Je durft hierbij out-of-the-box te denken.
 • Daarnaast help je bij de basiszorg van cliënten. De verschillende taken, gericht op het leveren van specialistische zorg, voer je voornamelijk zelfstandig uit.
 • Je weet prettige contacten op te bouwen met cliënten en hun familie, collega’s, vrijwilligers en mantelzorgers.
 • Je deinst niet terug wanneer je te maken krijgt met agressie, verwardheid of ander probleemgedrag van cliënten.

 Wat jij hebt:

 • Het vermogen om snel en makkelijk contacten te leggen.
 • Oog voor jouw omgeving; je ziet wat er gebeurt en weet hierop in te spelen.
 • De bereidheid om wisselende diensten te werken.
 • Een flinke dosis zelfvertrouwen.
 • Een positieve en zelfstandige werkhouding.

Dáárom zijn Chantal en Evy enthousiast over onze afdeling voor jonge mensen met dementie en NAH:

Evy: “Onze cliënten zijn tussen 30 en 65 jaar en verblijven op twee afdelingen. Enerzijds zijn er cliënten die ‘warme’ zorg krijgen en opbloeien bij huislijkheid en groepsactiviteiten. Aan de andere kant verblijven cliënten die beter gedijen bij structuur en duidelijke grenzen. Soms heftig, nooit saai. Ik ben zelf 28 en het leeftijdsverschil met sommige cliënten is klein. Dat maakt dat de manier waarop je met elkaar omgaat anders is dan wanneer je met ouderen werkt. Geen cliënt, geen collega en geen familielid is hetzelfde. En die afwisseling is precies de reden waarom ik mijn werk zo leuk vind. We werken met zorgplannen die worden opgesteld door een multidisciplinair team met daarin bijvoorbeeld een specialist ouderenzorg, diëtiste, fysiotherapeut en een contactverpleegkundige. Geen zorgplan is hetzelfde. Weer die afwisseling. Wat ik ook mooi vind, is dat ieder lid van ons team aanvullende taken heeft. Die kies jezelf. Ik vind het fijn om te roosteren. Als je weet waar je kracht ligt, kun je vandaaruit je taken kiezen.” 

Heden ik, morgen gij

Chantal: “Ik ben 45 en ik werk hier al sinds 1999 bij Archipel. Archipel is een goede werkgever, zeker in opleiden en jezelf ontwikkelen. Daarin stimuleren ze je enorm. Ik kwam binnen als helpende en nu ben ik verpleegkundige. In mijn werk denk ik wel eens: ‘Heden ik, morgen gij’. Een Niet Aangeboren Hersenletsel kan iedereen overkomen, je hoeft maar ongelukkig van je fiets te vallen. Mijn werk is voor mij geen ver-van-mijn-bed show. In die zin staan cliënten dichtbij. Daarnaast heb ik ook veel contact met familieleden, partners en kinderen. Soms ook van mijn leeftijd. Dat maakt dit werk aantrekkelijk maar ook wel eens pittig. Niet erg hoor. Wij hebben een sterk en mondig team. Een team waarin we op elkaar kunnen terugvallen en lief en leed delen. We hebben elkaar nodig.  Wat de een niet weet, weet de ander of je nu verzorgende, verplegende of helpende bent. Het begrip hiërarchie kennen we hier niet. Ik zeg al: het is net teamsport.”

 


En dit krijgen zij van ons (en de nieuwe collega’s natuurlijk ook):

Een fijne werkplek in een dynamische, leerzame omgeving, met veel uitdagingen en de ruimte en faciliteiten voor ontwikkeling. En uiteraard een marktconform salaris en prima secundaire arbeidsvoorwaarden en ontwikkelmogelijkheden via e-learning via Goodhabitz.  


Laten wij jouw hart sneller kloppen?

Solliciteer dan via onderstaande link. Heb je nog vragen over de vacature? Neem gerust contact op met de afdeling Werving & Selectie via telefoonnummer 040-2654822.

Contact

Team Werving & Selectie
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

GGD Hart voor Brabant

Adviseur Crisisbeheersing

Tilburg
Fulltime
Egala Zorg

Open sollicitatie

Breda
In overleg
Sint Annaklooster

Zorghulp Voeding PG locatie Eikenburg

Eindhoven
8 - 20 uur