zoekt een

ANIOS IC

Ben jij een enthousiaste, ambitieuze en leergierige basisarts die als ‘arts-assistent (nog) niet in opleiding’ ervaring op wil doen in de opvang en behandeling van acuut vitaal bedreigde patiënten? Vanaf 1 augustus zijn wij op zoek naar een nieuwe ANIOS IC.

Jij zorgt voor
 • De medische zorg voor de patiënten op de IC onder supervisie van de intensivist. Je loopt visite, maakt behandelplannen en voert deze uit. Daarnaast ben je het eerste aanspreekpunt voor de patiënt, zijn/haar naasten, medebehandelaars en IC verpleegkundigen. We streven er naar om je in toenemende mate zelfstandig te laten functioneren. De supervisie van de intensivist past zich aan jouw ontwikkeling aan.
 • Het ontwikkelen van praktische vaardigheden zoals het creëren van een vasculaire toegang (echogeleid plaatsen perifere infuzen, centrale lijnen en arterielijnen), intuberen, uitvoeren van bronchoscopie, echografie en thoraxdrainage.
 • Consulten op de verpleegafdelingen van het ziekenhuis i.s.m. de intensivist
 • Reanimaties in het gehele ziekenhuis. Samen met de intensivist heb je een belangrijke rol in het reanimatieteam en bij de opvang van acuut vitaal bedreigde patiënten op de spoedeisende hulp en elders in het ziekenhuis.

Je start met een inwerkperiode van 2 weken waarin je dagelijks onderwijs krijgt van de intensivist of physician assistant. Na 4 weken boventallig ingeroosterd te zijn, word je ingeroosterd voor diensten. Je krijgt uitgebreide mogelijkheden om je te ontplooien en ervaring op te doen met patiënten vanuit diverse specialismen. Iedere ANIOS IC heeft een persoonlijke mentor (intensivist) die samen met jou zorg draagt voor jouw persoonlijke ontwikkeling en je uiteindelijk helpt bij het kiezen van een juiste vervolgstap in je carrière.

Dit doe je samen met
Een team van 8 enthousiaste intensivisten, 6 arts-assistenten (deels in opleiding, deels nog niet in opleiding) en 2 physician assistants. Uiteraard werk je ook zeer nauw samen met een uitstekend verpleegkundig team. Teamgeest, kwaliteit, professionaliteit en ontwikkeling staan bij ons centraal.

Onze IC beschikt over een zeer moderne, goed uitgeruste, closed format afdeling intensive care. De IC heeft 13 beademingsbedden. Het speerpunt van onze IC is beademing. We doen dit door middel van closed-loop ventilatie (Intellivent–ASV). We maken gebruik van geavanceerde respiratoire monitoring in de vorm van slokdarmdrukmetingen, passen rescuetherapieën toe zoals epoprostenol inhalaties en plaatsen tracheostoma’s. Verder passen we invasieve continue cardiac output metingen (Swan Ganz, PiCCO) toe, zijn we bedreven in point of care ultrasound (echografie) en behandelen we patiënten met nierfunctievervangende therapie (CVVHDF). Deze onderwerpen worden tijdens het inwerkprogramma aan je onderwezen. Lees hier meer over onze IC.

Dit past bij je als
 • Je een enthousiaste, ambitieuze en leergierige basisarts bent die als ‘arts-assistent (nog) niet in opleiding’ ervaring op wil doen in de opvang en behandeling van acuut vitaal bedreigde patiënten. Deze ervaring blijkt een uitstekende basis voor een succesvolle doorstroming naar een opleidingsplaats voor diverse specialismen, met name anesthesiologie, interne geneeskunde, cardiologie, chirurgie en spoedeisende hulp geneeskunde. Bij goed functioneren, verdien je dan ook vanzelfsprekend onze steun bij het vinden van een opleidingsplaats.
 • Je goed in staat bent om in multidisciplinair teamverband te werken.
 • Je houdt van aanpakken en je in staat bent om in acute situaties het hoofd koel te houden.
 • Je evenwichtig bent en communicatief sterk.

Je kiest voor Máxima MC omdat
 • Bij ons de gezondheid van onze patiënten in goede handen is. Om ons werk optimaal te kunnen doen, zorgen we goed voor onszelf en voor elkaar. Bekijk ons jaardocument van 2023 om een beeld te krijgen van de ontwikkelingen in MMC.
 • Onze 3400 medewerkers iedere dag werken aan de beste zorg. We innoveren en ontwikkelen. We bedenken nieuwe technieken en organiseren de zorg slim.
 • We als topklinisch opleidingsziekenhuis veel opleidingsmogelijkheden bieden.
 • Wij een mooi arbeidsvoorwaardenpakket aanbieden. Deze functie is ingeschaald in FWG 65 (maximaal € 6.716,00 bruto per maand op basis van 36 uur). Je krijgt een contract voor bepaalde tijd (maximaal 2 jaar).

Lees meer over MMC

Nieuwsgierig geworden?
Heb je interesse in deze functie? We gaan graag met je in gesprek!

Inhoudelijke vragen? Neem contact op met Aart Osinski (intensivist) via Aart.Osinski@mmc.nl.

Voor iedere medewerker die wij aan willen nemen gaan we referenties na, vragen we een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) op en controleren we (indien van toepassing) het beroepsregister.

Deze vacature verdwijnt na de sluitingsdatum van onze website. Je kunt de vacature naar jezelf mailen via onderstaand e-mailicoon.

Contact

Rachel Koningstein
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures