zoekt een

(Persoonlijk) Begeleider LVB

Wat je gaat doen!

Als Persoonlijk Begeleider heb je graag contact met mensen met een verstandelijke beperking. Zo weet je hun wensen en behoeften boven water te halen en te vertalen naar de juiste individuele ondersteuning. Dat doe je met hart en ziel. Samen met je team, voor onze bewoners. Klinkt goed? Lees dan snel verder en wie weet heten wij je binnenkort welkom bij SOVAK.

Locatie: Lindonk 89

Uren: 24 - 28 uur

Wat je van ons mag verwachten

 • Je verdient conform CAO Gehandicaptenzorg (FWG 35/40) minimaal € 2.338,- en maximaal € 3.535,- bruto per maand bij een 36-urige werkweek. Afhankelijke van welke functie je wordt aangenomen.
 • Je ontvangt jaarlijks in december een eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • De CAO-gehandicaptenzorg is van toepassing.
 • Je krijgt direct een contract voor onbepaalde tijd;
 • Je kan fiscaal vriendelijke producten aanschaffen, denk hierbij aan een (elektrische) fiets, telefoon of tablet. Toch liever voordelig een HelloFresh bestellen of voordelig fitnessen? Ook dat is mogelijk!
 • En wij bieden jou een ruim scholingsaanbod aan, zodat jij jouw vakmanschap kan blijven ontwikkelen.

Jouw werkplek

De woning biedt ruimte aan negen cliënten met een licht tot matige verstandelijke beperking tussen de 18-65 jaar. De woning is onderverdeeld in een boven- en benedenverdieping. De cliënten die op de bovenverdieping wonen, beschikken over een eigen studio met badkamer en keukenblok. Deze groep cliënten wordt begeleid in het zo zelfstandig mogelijk wonen. De cliënten die beneden wonen hebben een eigen slaapkamer en een gezamenlijke douche en woonkamer. Een aantal cliënten laten moeilijk te verstaan gedrag zien, dit leidt soms tot problemen. Dit gedrag kan een psychiatrische oorzaak hebben. Soms komt het voort uit verslavingsverleden of door overvraging of hechtingsproblematiek. De Lindonk bied geen ondersteuning aan cliënten die nog een verslaving hebben. Binnen ons steady team zoeken wij een enthousiaste collega, die samen met ons werkt vanuit de regie van de cliënt. Collegialiteit staat bij ons hoog in het vaandel. We zien graag jouw interesse tegemoet!

Je zal gaan werken in wisselende diensten. Slaapdiensten zijn hier onderdeel van.

SOVAK in het kort

Bij SOVAK staat het verschil maken in het leven van mensen met een verstandelijke beperking voorop in alles wat we doen. Dit doen we met 900 medewerkers en 400 vrijwilligers. Elke dag opnieuw bieden we samen de beste ondersteuning aan onze 700 cliënten.

Gespecialiseerd begeleiding LVB.

SOVAK werkt hiervoor met het methodisch kaders LifeWise

LifeWise is een methodisch kader voor de begeleiding van cliënten met LVB met bijkomende problematiek. Denk bijvoorbeeld aan LVB in combinatie met ADHD, hechtingsproblematiek, agressie, eenzaamheid, drugs- en alcoholgebruik, schulden, criminaliteit en het ontbreken van een netwerk.

LifeWise bestaat uit 4 pijlers en 16 handvatten, die begeleiders extra houvast bieden in de dagelijkse praktijk. De naam verwijst naar het dynamische leven in de stad, dat complexe problematiek voor de cliënt met zich meebrengt. LifeWise biedt begeleiders verschillende handvatten om de cliënt echt verder te kunnen helpen. Van streetwise naar LifeWise.

Als (Persoonlijk) Begeleider doe je ertoe. Lees maar.

 • De kern van je dag is het coördineren van de zorg- en dienstverlening voor cliënten, waarbij jij onder andere de hulpvraag inventariseert en in afstemming met de cliënt en/of het netwerk het ondersteuningsplan opstelt om zo de uitvoering hiervan te bewaken en een integrale aanpak te bewerkstelligen. Je vindt het vanzelfsprekend om het sociale netwerk rondom de cliënt te activeren en uit te breiden.
 • Je signaleert (gedrags-)veranderingen of bijzonderheden bij cliënten op het gebied van gezondheid, welbevinden en sociale omgeving.
 • Werk je als Begeleider bij SOVAK dan draag je bij aan een betekenisvolle dag voor de bewoners en een prettige sfeer in huis.
 • Je levert een bijdrage aan de taken binnen de zelforganisatie van het team en werkt volgens de kernwaarden van SOVAK: met hart en ziel, ondernemend, samen en vakmanschap.
 • Je werkt aan kwalitatief goede mensgerichte zorg en gebruikt daarbij onze basisprincipes Wortel, Stam en Bloesem (deze leggen we je natuurlijk nog uit!). Want zonder stevige wortels kan iemand niet tot bloei komen. Dat geldt natuurlijk voor onze deelnemers, voor het team, maar ook voor jou en jouw talenten.

Jouw talenten en vakmanschap

 • Je hebt een afgerond zorg gerelateerd diploma op minimaal niveau 3 of 4.
 • Je bent oplettend en aandachtig bij het bewaken van de uitvoering van het plan en het bieden van begeleiding. Hierdoor herken je tijdig bijzonderheden en veranderingen bij bewoners.
 • Je bent geduldig en beschikt over voldoende doorzettingsvermogen om de bewoners te begeleiden en stimuleren.
 • Op onverwachte situaties of gedrag reageer je op een creatieve en oplossingsgerichte manier.
 • Je beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden.
 • Je bent een echte teamspeler, die net zo goed zelfstandig en alleen werkt.
 • Je bent flexibel ingesteld en vindt het leuk om op andere locaties te werken indien nodig.

Sollicitatieprocedure

Denk je nu dat ben ik! Hou je niet in en solliciteer via de sollicitatiebutton. Een referentiecheck maakt standaard onderdeel uit van het sollicitatieproces, net als het overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag. We willen graag benadrukken dat (bevordering van) interne mobiliteit een belangrijk thema is binnen de organisatie. We vinden het dan ook goed om te vermelden dat interne sollicitanten voorrang genieten boven externe sollicitanten.

Heb je nog vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Simon Amoraal via 6-81362674 Hij helpt jou graag verder.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Contact

Simon Amoraal
Manager zorg
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Amarant

Begeleider

Maashorst
20 - 24 uur
Siza

Begeleider | Het Tuinhuis

Tilburg
16 - 40 uur