Begeleider nachtzorg

Uren in overleg, met een maximum van 28 uur

Wanneer jij de persoonlijke aandacht voor de cliënt en een baan met variatie wil combineren met veel vrije dagen is dit de baan voor jou!  

Wat maakt jouw werk bijzonder? 
Jij bent er ‘s nachts voor de cliënt, als hij of zij niet kan slapen. Wanneer een cliënt wakker is en hulp nodig heeft, geef jij de zorg en begeleiding zodat de nachtrust weer herpakt wordt. In de nacht heb je veel cliëntgebonden tijd, bijvoorbeeld om een kind te troosten of een oudere dame op haar gemak te stellen. Zowel de doelgroep cliënten waar je voor zorgt, als de zorgvraag is zeer divers: de cliënten zijn in de leeftijd van jongeren tot ouderwordend en hebben een communicatief meervoudige beperking, waarbij gedragsproblematiek, autisme en medische beperkingen vaak een grote rol spelen.  Door deze diversiteit heb je veel afwisseling en word je iedere nacht uitgedaagd! Intern noemen we deze functie “Actieve Wacht”.  

Wat ga jij doen?  
Je werkt nachtdiensten, bereikbaarheidsdiensten en slaapdiensten. Met behulp van moderne communicatie middelen hou je tijdens de nacht de zorg en begeleidingsbehoefte van 140 cliënten in de gaten. Bij alles wat je doet pas je de communicatiemethode die het beste aansluit bij de cliënt, zoals vastgelegd in het behandelplan. Bijvoorbeeld vingerspelling, eenvoudige zinnetjes Nederlandse Gebarentaal, verwijzers of schrift.  Wat ga je verder doen: 

 • Je ondersteunt, begeleidt en verzorgt cliënten tijdens de avond en nacht, waarbij je per cliënt je aanpak en communicatie afstemt op de situatie en het handelingsplan; 
 • De ene keer werk je in een team, de andere keer zelfstandig. Binnen ons wooncomplex Carré werk je per nachtdienst samen met 3 collega's, waarbij je onderling de rol van centralist en zorgverlener afwisselt, zodat iedereen scherp blijft. Bij de buitenhuizen werk je zelfstandig, zowel actieve diensten als slaapdiensten; 
 • Je zorgt voor een goede afstemming en overdracht met de collega’s van de avond- en ochtenddienst. 
 • Je volgt jaarlijkse bijscholing en andere opleidingen en trainingen voor je professionele ontwikkeling. Deze scholingsmomenten vinden met name overdag plaats. 
 • Je onderhoudt contacten met de woonlocatie waarvoor jij extra zorg draagt. Hierbij is afstemming en flexibiliteit noodzakelijk.

Kentalis in het kort 
Als landelijke expertise organisatie met ruim 5000 medewerkers is Kentalis er voor mensen die slechthorend, doof of doofblind zijn of een taalontwikkelingsstoornis (TOS) of communicatief meervoudige beperking hebben. Zij kunnen bij ons terecht voor onderzoek, diagnostiek, onderwijs en zorg. Kentalis heeft scholen, zorglocaties en audiologische centra verspreid over circa 138 locaties door heel Nederland.

Wij bieden jou:  
Je komt te werken in een leuk divers team: van junior tot senior, zowel in leeftijd als in ervaring. We stellen allen het belang van de nachtrust en goede zorg voor onze cliënten voorop en staan voor je klaar om je goed in te werken. 

 • Meteen een dienstverband voor onbepaalde tijd; 
 • Als begeleider ontvang je een bruto maandsalaris van €2.672,- tot €3.606,- (FWG 40). Alle arbeidsvoorwaarden vallen onder de cao gehandicaptenzorg; 
 • Je salaris stijgt per 1 december met 2%
 • Een dienstverband van 24, 28 of 32 uur per week (meer of minder is bespreekbaar); 
 • 144 uur vakantieverlof en 57 uur balansverlofuren (naar rato).  
 • Extra’s: 8,33% eindejaarsuitkering, pensioenopbouw bij PFZW, reiskostenvergoeding van €0,16 per kilometer woon-werkverkeer en onregelmatigheidstoeslag; 
 • Fijne collega’s om mee samen te werken en van te leren; 
 • Preboarding app om Kentalis alvast te leren kennen;
 • Een arbeidsvoorwaardenpakket dat je zelf kunt samenstellen. Kies je voor een sportabonnement, een fiets of het uitruilen van je reiskosten?

Wie ben jij? 

 • Een afgeronde mbo opleiding zoals Verzorgende IG, Verpleegkundige of Maatschappelijke Zorg niveau 3.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring in de gehandicaptenzorg.
 • Je staat stevig in je schoenen bij onvoorspelbare situaties, je kunt snel schakelen en goed relativeren.  

Interesse? 
Ben je enthousiast over de functie en ervan overtuigd dat jij en Kentalis bij elkaar passen? Solliciteer dan nu naar de functie van begeleider in de actieve wacht! Wij maken graag kennis met jou! Als we de geschikte kandidaat hebben gevonden, sluiten we de vacature. Heb je vragen over deze functie? Astrid van der Straaten, teamleider, maakt graag tijd voor jou en je vragen. Telefonisch is zij bereikbaar via 06-51087468. Gesprekken vinden in overleg plaats en kunnen digitaal plaatsvinden.

Bij gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten voorrang. Wij vragen altijd een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Dit is een vast onderdeel van de procedure.
Ben je een intermediair? Wij werven zelf of met onze vaste partners. Acquisitie is niet gewenst.

Recente vacatures

's Heeren Loo

Begeleider Kind & Jeugd Brede Zorgschool

Tiel
20 - 24 uur
MEE De Meent Groep

Cliëntondersteuner

Rosmalen
24 - 32 uur
Jeugdbescherming Brabant

Ondersteunend jeugdbeschermer regio Tilburg

Tilburg
24 - 28 uur