Phd Waardegedreven zorg Oncologische Zorg

Binnen ons Catharina Kanker Instituut ga jij jouw medische kennis inzetten om zorgprocessen te evalueren en verbeteren, met behulp van data uit de praktijk. Jij werkt in multidisciplinaire teams aan de verbetering van behandelresultaten én de wetenschappelijke evaluatie hiervan. Zo maak jij beter nóg beter.

Jij zorgt ervoor
Het analyseren van data uit verschillende bronnen, het komen tot voorstellen voor verbetermogelijkheden en de wetenschappelijke evaluatie hiervan is jouw verantwoordelijkheid. Binnen het Waardegedreven zorg programma ben je onderdeel van de 7 multidisciplinaire teams in de oncologie en werk je nauw samen met de medisch leider, verpleegkundig leider, projectleider en analist. Als PhD-kandidaat ga je elke uitdaging aan, zoals:
 • Samenwerken in multidisciplinaire teams om verbeterprojecten op te zetten, waarbij verschillende onderzoeksdesigns mogelijk zijn, om zo processen en uitkomsten te verbeteren. Dit promotietraject is nauw verweven met de kwaliteitscyclus van de diverse afdelingen in het Catharina Ziekenhuis.
 • Evalueren op een wetenschappelijk verantwoorde wijze of de verbeteracties succesvol zijn met behulp van data uit de praktijk.
 • Nemen van het voortouw in het schrijven van wetenschappelijke publicaties die gezamenlijk leiden tot een academische promotie.
 • Overdragen van kennis, zoals presentaties op (inter)nationale congressen en onderwijsbijeenkomsten, en initiëren van contacten met relevante stakeholders (zorgverzekeraars, beroepsverenigingen en wetenschappelijke verenigingen).

En wist je dat de resultaten van jouw onderzoeken in hoge mate bijdragen aan de continue verbetering van de uitkomsten in de zorg? Dit promotietraject is sterk gericht op kwaliteit van zorg in de dagelijkse praktijk. Zowel in het Catharina Ziekenhuis als in de directe omgeving maak jij impact!

Wij staan voor elkaar klaar
Binnen ons topklinisch opleidingsziekenhuis staan we voor elkaar klaar. Hier leer je van jouw collega’s en heb je begrip voor elkaars werk. Je praat met elkaar over de beste zorgverlening voor onze patiënten en ondersteunen elkaar wanneer het wat lastiger wordt. De focus ligt op innoveren en gedreven je vak uitoefenen. Samen maken jullie het verschil en gaan jullie tot het uiterste.

We hebben ons ten doel gesteld om over twee jaar dé waardegedreven, financieel gezonde organisatie te zijn en daarom heb je als PhD een rol bij één van de belangrijke trajecten binnen onze organisatie. Zo draag jij bij aan een merkbaar beter leven voor de patiënt.
 • Teamlid Stuurgroep Waardegedreven Zorg

Waardegedreven zorg
Waardegedreven zorg is niet nieuw binnen het Catharina Kanker Instituut van het Catharina Ziekenhuis. Het programma borduurt voort op reeds bestaande kennis en initiatieven. De reputatie van het Catharina Ziekenhuis op het terrein van Waardegedreven zorg kent daardoor een relatief sterke basis bij aanvang van het programma.

Binnen het resultaatgebied Waardegedreven zorg staat de waardepropositie centraal. Hiermee beogen we inzichtelijk te maken welke waarde onze zorg toevoegt vanuit het perspectief van de patiënt, de maatschappij (zorgverzekeraars) en onze belangrijkste ketensamenwerkingspartners. Dit is de manier waarop we in het Catharina Ziekenhuis invulling geven aan de theorie van value based healthcare (VHBC).

Waardegedreven zorg is, naast digitalisering en portfoliosturing, één van de drie resultaatgebieden van het Catharina Ziekenhuis. Binnen 2 jaar zal voor 20 aandoeningen, voortbouwend op de vele mooie en goede initiatieven in ons ziekenhuis, de waardepropositie voor patiënten, verwijzers en zorgverzekeraars worden uitgewerkt. De uitkomsten en kosten van zorg, die daarbinnen gemeten worden, zullen in multidisciplinaire teams onderwerp zijn van monitoring, analyse en verbetering van zorg. De kernteams per aandoening zullen data analyseren en inzichten vanuit andere initiatieven, zoals Santeon en de NHR, verzamelen en op basis daarvan verbeterprojecten selecteren. Onder andere de evaluatie van deze verbeterprojecten zal de basis vormen voor jouw proefschrift.

Onderdelen onderzoek
Als PhD-kandidaat binnen het programma ga je intensief samenwerken met de twee andere aangestelde PhD-kandidaten. Er wordt een verdeling gemaakt van de aandoeningen die worden uitgewerkt binnen het Waardegedreven zorg programma. Voor de PhD-kandidaat voor de oncologische aandoeningen zijn dit:
 • Pancreaskanker
 • Longkanker
 • Darmkanker
 • Prostaatkanker
 • Borstkanker
 • Lymfeklierkanker
 • Slokdarm- en maagkanker.

Dit zijn concrete voorbeelden van verbeterprojecten en onderzoeksvragen binnen deze aandoeningen die onderdeel uit kunnen maken van jouw onderzoek:
 • Digitale nazorg na colorectale chirurgie
 • Implementatie longkanker keuzehulp
 • Implementatie health-dot bij longkanker patiënten
 • Pijn optimalisatie bij longchirurgische patiënten
 • Implementatie prehabilitatie bij pancreascarcinoom om ligduur te verkorten
 • Evaluatie van de toegevoegde waarde van de EUS bij slokdarmcarcinoom

Wij bieden een robuust begeleidingsteam dat jou helpt bij jouw onderzoek en promotie, met daarin naast jouw promotor en co-promotor diverse experts op methodologisch en statistisch terrein. Je komt te werken in een omgeving waar je multidisciplinair samenwerkt met artsen, verpleegkundigen, onderzoekers en kwaliteitsmedewerkers.

Jij hebt het
Onze ruim 4.000 collega’s zijn allemaal anders. Iedereen heeft een eigen verhaal over het werken in de zorg. We zijn benieuwd naar jouw verhaal, zeker als jij beschikt over:
 • een afgeronde opleiding geneeskunde.
 • affiniteit met kwaliteit van zorg in de dagelijkse praktijk en de continue verbetering daarvan, vooral vanuit patiëntperspectief.
 • ervaring en/of affiniteit met wetenschappelijk onderzoek en met data en statistische methoden en technieken. Tijdens het PhD traject ontwikkel je deze competenties verder.
 • goede schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels.
 • ambitie om onderzoeksresultaten op (inter)nationale congressen te presenteren.

Ook ben je een persoon die beschikt over medische kennis en werkt graag met collega's om de patiëntwaarde te meten en verbeteren. Je bent zelfstandig, flexibel, resultaatgericht, gedreven, en hebt goede organisatorische en sociale vaardigheden. Je bent geïnteresseerd in zorgorganisatie, vernieuwing en verbetering, vooral vanuit het perspectief van de patiënt.

Wij zorgen ervoor
Terwijl jij beter nóg beter maakt, zorgen wij als werkgever ook goed voor jou. Als functie kan jij rekenen op:
 • een tijdelijke aanstelling voor de duur van het promotietraject, met een maximum van 4 jaar.
 • de mogelijkheid om tussen de 28 en 36 uur per week te werken. Uren in overleg.
 • een bruto maandsalaris passend bij jouw functie, vooropleiding en eventuele werkervaring.
 • goede balans tussen werk en privé door een gedeelte van je tijd vanuit huis te werken. Je ontvangt een thuiswerkvergoeding, thuiswerkfaciliteiten én een telefoonkostenvergoeding.
 • extra’s als 8,33% vakantietoeslag, 8,33% eindejaarsuitkering.
 • toegang tot ons Catharina Vitaal portaal. Schrijf je bijvoorbeeld in voor een sessie leefstijl coaching of ga in gesprek met een externe professionele Budget Coach. Wij vinden het belangrijk dat jij als Catharina medewerker lekker in je vel zit.

En er is meer. Arbeidsvoorwaarden die passen binnen de cao-ziekenhuizen.

Jouw baan voor hèt leven
Heb je vragen over het werken als PhD-kandidaat in het Catharina Ziekenhuis? Je kunt deze stellen aan Dennis van Veghel, Programmamanager Waarde gedreven Zorg, via 06-51 38 05 12. Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Schakel dan met onze Adviseur Recruitment Zekiye. Zij is bereikbaar op 040-2398840 of via recruitment@catharinaziekenhuis.nl.
 • Jouw sollicitatie ontvangen we graag vóór 26 april 2024 via onze website.
 • Na jouw sollicitatie laten we zo snel mogelijk aan je weten of je wordt uitgenodigd voor een kennismaking.
 • Bij indiensttreding vragen wij een verklaring omtrent gedrag (VOG) en vindt een arbeidsgezondheidskundig onderzoek plaats.

Deze vacature wordt gelijktijdig in– en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten voorrang in de sollicitatieprocedure.

Contact

Zekiye Yalcin - Karaoluk
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Catharina Ziekenhuis

Senior onderzoeker real-world effectiviteit van interventies

Eindhoven
32 - 36 uur
Reinier van Arkel

Vacature opleidingsplaats Topklas voor excellente studenten

's-Hertogenbosch
32 - 36 uur
GGz Breburg

Zorgbemiddelaar Crossroads

Tilburg
28 - 32 uur