zoekt een

Coördinator Vrijwilligerswerk

Goede geestelijke gezondheidszorg is onmisbaar voor onze samenleving. Bij GGz Breburg werk je in een maatschappelijk relevante en professionele organisatie. Wij bieden ruimte voor eigen initiatief, persoonlijke en professionele ontwikkeling. GGz Breburg gaat voor cliëntgerichte mentale gezondheidszorg. We werken zo dichtbij de cliënt, zijn of haar naasten en samenwerkingspartners als mogelijk: ‘Samen het sterkst in mentale gezondheid'. Binnen GGz Breburg nemen betrokken vrijwilligers een belangrijke plaats in. Dat zijn er op dit moment zo'n 200. Ze houden onze zorg flexibel, versterken de veerkracht en eigen regie van onze cliënten en brengen extra gezelligheid in huis.

Wat ga je doen?
 • In samenspraak met je collega coördinator vrijwilligerswerk ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van vriendendienst binnen het MSS team.
 • Je draagt zorg voor selectie en indiensttreding van vrijwilligers
 • Je koppelt een vrijwilliger en een deelnemer en begeleid hen in hun traject in de opbouw van een maatschappelijk steunsysteem
 • Je evalueert met deelnemers en vrijwilligers en voert een maal per jaar een jaargesprek met de vrijwilliger
 • Je neemt deel aan kwartaaloverleg met vrijwilligerscontactpersonen vanuit andere teams en werkt samen aan doelen uit het centrale jaarplan vrijwilligerswerk binnen GGz Breburg.

Hoe ziet jouw werkomgeving eruit?
Vriendendienst is het maatjesproject waarbij vrijwilligers iets te doen voor één persoon met een psychiatrische achtergrond. In de gemeente Tilburg is de Vriendendienst een onderdeel van het Maatschappelijk Steunsysteem (MSS). Het Maatschappelijk Steunsysteem in Tilburg biedt met de inzet van diverse disciplines vanuit verschillende organisaties, lichte ondersteuning gericht op het ontwikkelen van een eigen netwerk en activiteiten. Het Maatschappelijk Steunsysteem wordt samen met Thebe, RIBW Brabant en Novadic Kentron uitgevoerd.

Wat breng je mee?
 • HBO werk- en denkniveau
 • Werkervaring in een coördinerende functie
 • Ervaring met vrijwilligerswerk bij voorkeur in de ggz zorg
 • Je hebt goede schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden
 • Je bent klantgericht en draagt bij aan het gezamenlijk resultaat van vriendendienst als onderdeel van MSS
 • Rijbewijs B en de beschikking over een auto
 • Je bent beschikbaar voor 16 uur per week, waarvan de dinsdag in ieder geval een werkdag is.

Wat bieden wij jou?
Een betekenisvolle baan met ruimte voor persoonlijke en professionele ontwikkeling. De functie is ingeschaald in FWG 45 (minimaal €2.451.,- en maximaal €3.863,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband).

GGz Breburg biedt een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden via FiscFree®. Daarmee kun je met belastingvoordeel o.a. deelnemen aan het fietsenplan, een nieuwe laptop aanschaffen of lidmaatschap voor een beroepsvereniging betalen.

Je hebt ook recht op een persoonlijk opleidingsbudget, tegemoetkoming reiskosten, thuiswerkregeling, vaste eindejaarsuitkering (13e maand) en een goede pensioenregeling. Overige arbeidsvoorwaarden zijn volgens de CAO GGZ.

Nieuwsgierig geworden?
Voor inhoudelijke informatie kun je contact opnemen met Anne-Marie Buhck, Coördinator Vrijwilligerswerk, via tel. 06-23941234 of maak gebruik van de button op deze pagina voor het doorsturen van je cv en toelichting. De sluitingsdatum is 15 april 2024.

Bijzonderheden
Interne en externe sollicitaties worden tegelijkertijd in behandeling genomen. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat voorrang.

Recente vacatures