zoekt een

Leerwerktraject Helpende Plus - De HoevenakkersLeerwerktraject Helpende Plus
Dat is samenzorg voor Hartvolgers

Als leerling Helpende Plus speel jij een belangrijke rol bij het organiseren van samenzorg rondom een bewoner. Wil jij je hart volgen en van betekenis zijn voor de ouderenzorg? Maar beschik je nog niet over het juiste diploma? Als leerling Helpende Plus word je opgeleid om samen met bewoners, vrienden en familie, vrijwilligers en je collega's de best passende zorg te leveren die aansluit bij de behoeften van de bewoners. De opleiding tot Helpende Plus Zorg en Welzijn is een verkorte opleiding voor volwassenen van ruim een jaar. Je gaat werken binnen een van onze teams en studeert daarnaast aan de opleiding. Na het afronden van je opleiding ontvang je het wettelijk erkende diploma Helpende Plus niveau 2. Wil je na het leerwerktraject nog verder studeren? Dan kun je bijvoorbeeld doorstromen naar het leerwerktraject Verzorgende IG.

Na het behalen van je diploma gaat Oktober graag met jou in gesprek over je toekomst als Helpende Plus bij Oktober. Daarbij hebben wij de intentie om je een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd aan te bieden op een werkplek binnen onze organisatie die goed bij jou past.

Als Helpende Plus in de ouderenzorg verleen je de dagelijkse zorg zoals het ondersteunen van de bewoners bij hun persoonlijke verzorging en het toedienen van medicatie. Daarbij maken wij gebruik van de nieuwste zorgtechnologieën. Je hebt een belangrijke rol in het zorgproces. Maar je gaat ook het gesprek aan met bewoner en naasten over wat zij zelf kunnen betekenen. Het werk is zinvol, uitdagend en je krijgt er veel waardering voor terug. Vanuit passie voor je vak, met persoonlijke aandacht voor ieders behoeften en samen met elkaar, gaan we de uitdaging in de ouderenzorg aan.

Wil jij weten hoe het is om als leerling bij ons aan de slag te gaan? Bekijk dan zeker deze video via www.youtube.com/watch?v=EnQUbFSTSWg waarin onze leerlingen en hun praktijkbegeleiders hun ervaringen delen.

Samenzorg bij Oktober betekent
 • Ontdek, leer en groei, elke dag weer. Zo hoef je je geen moment te vervelen.
 • Geen mens is hetzelfde, geen dag is gelijk. Lekker uitdagend dus!
 • Onderneem en innoveer! Je neemt het initiatief, Oktober geeft je de ruimte.
 • We zijn gelijkwaardig en leren van elkaar.
 • Tijd voor Oktober, tijd voor jezelf; veel regie en verantwoordelijkheid bij het (eigen) rooster.
 • Werksfeer? Van goedemorgen op de gang naar samen de schouders eronder.
 • Samenzorg bij Oktober is alsof bewoners je beste buren zijn.

Kwaliteit van leven, daar gaan we samen voor
Samen doen we werk dat er écht toe doet. Met passie, ambitie en veel werkplezier. Dat is samenzorg voor iedereen. We hebben vertrouwen in elkaar, we pakken nieuwe ontwikkelingen op en we blijven met elkaar in gesprek. Open, oprecht en met een gezonde dosis ondernemerschap. Dus vertel, wat zijn jouw ambities?

Verder vinden we belangrijk:
 • Minimaal een vmbo-diploma basisberoepsgerichte, kadergerichte, theoretische of gemengde leerweg of gelijkwaardig. Of een diploma mbo-niveau 1 (entreeopleiding), een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo/vwo of een ander diploma of bewijsstuk dat de overheid heeft erkend op basis van een ministeriële regeling.
 • Ook is een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift noodzakelijk.
 • Je vindt het niet erg om zowel dag, avond als weekenddiensten te werken.

De start en duur van de opleiding is afhankelijk van het soort traject en de opleider.
 • Het reguliere traject start minimaal twee keer per jaar in februari en september.
 • De versnelde en zij-instroomtrajecten starten op verschillende momenten in het jaar.

Dit is wat we voor je hebben:
 • Een leer-arbeidsovereenkomst van minimaal 16 uur (of meer) per week met uitzicht op een vaste baan bij onze organisatie. Een groot deel van de lessen die je volgt wordt vergoed als werktijd.
 • Ben je 21 jaar of ouder? Dan ontvang je een startsalaris van € 2.285,77 bruto per maand (o.b.v. 36 uur). Ben je tussen de 16 en 21 jaar? Dan ontvang je een leeftijdsafhankelijk leerlingsalaris van min € 790,25 en max € 1.832,41 exclusief ORT (o.b.v. 36 uur) volgens cao VVT. Voor zover het salarisbedrag lager is dan het minimumloon, wordt het salarisbedrag aangevuld tot het minimumloon.
 • Jaarlijks een vakantietoeslag van 8%.
 • Een eindejaarsuitkering van 8,33%.
 • Verlof op basis van een fulltime contract van 237,4 uur per jaar.

Ohja, bijna vergeten!
 • Heb je vragen over de Leerwerktrajecten? Dan bespreken onze opleidingscoördinatoren, Janny van den Berg en Era Sengers graag de mogelijkheden met jou. Zij maken voor jou een advies op maat. Je kunt ze bereiken via opleidingen@zorginoktober.nl of 088-2486112.
 • Wil je meer informatie? Kijk dan eens op onze speciale Leren & Werken pagina www.zorginoktober.nl/werken-bij-oktober/werken-leren/. Op deze pagina lees je alles over onze trajecten.
 • Wil je meer informatie over de inhoud van de opleiding? Kijk dan dit informatiefilmpje van een van onze opleiders https://youtu.be/0iCeNefagMo.
 • Volg je nu al een traject bij een andere organisatie maar wil je liever je traject voortzetten bij Oktober? Of heb je het traject net afgerond? We gaan graag met je in gesprek over het overnemen van de studiekosten.
 • Een verklaring omtrent gedrag (VOG) is een standaard onderdeel van de sollicitatieprocedure. Oktober faciliteert en vergoed de kosten voor de aanvraag hiervan.
 • Via www.zorginoktober.nl/werken-bij-oktober/ krijg je een goede indruk over werken bij Oktober.

Reageren gaat als volgt:
 • Interesse: Klik op de knop ‘Interesse? Klik hier!’ en geef je gegevens door.
 • Telefonisch contact: We nemen snel contact met je op
 • Kennismaking: We gaan graag met je in gesprek
 • Voorstel: Bij een wederzijdse klik volgt een overeenkomst
 • Welkom bij Oktober: Op naar de beste samenzorg met jou!

Over Stichting Oktober
Kwaliteit van leven, daar werken we samen aan. Van administratief medewerker tot verpleegkundige. Samen met bewoners, cliënten, vrijwilligers en mantelzorgers. Iedere dag werken we samen aan kwaliteit van leven. En iedereen speelt hierin een belangrijke rol en is gelijkwaardig aan elkaar.

Zo leveren we bij Oktober de best passende zorg aan kwetsbare ouderen in de Kempen, Veldhoven en Aalst-Waalre. In onze huizen bieden we verpleeghuiszorg voor psychogeriatrische (PG) en somatische bewoners. En we zijn gespecialiseerd in geriatrische revalidatiezorg voor ouderen die herstellen na een val of vanwege een aandoening. We bieden daarnaast ook palliatieve zorg in ons Hospice, zorg- en ondersteuning voor cliënten met een volledig pakket thuis, eerstelijnsverblijf, dagbesteding en dagbehandeling, huishoudelijke hulp en services. Met onze zorg- en dienstverlening zijn we er voor ouderen met een zorg- of ondersteuningsvraag in de gemeenten Bergeijk, Bladel, Eersel, Heeze-Leende, Oirschot, Reusel-De Mierden, Valkenswaard, Veldhoven en Waalre.

Graag tot ziens bij;

Oktober
Samenzorg voor iedereen.


Contact

Tineke Smets
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

GGZ Westelijk Noord-Brabant

helpende / zorgondersteuner voor de nacht

Halsteren
16 - 32 uur
Van Neynsel

Helpende flexpool

's-Hertogenbosch
In overleg
Joris Zorg

Helpende plus - Laageind

Oirschot
In overleg