zoekt een

Persoonlijk begeleider Ambulant

 

Weievensehoeve is van origine een zorgboerderij die is doorgegroeid tot een complete zorgorganisatie, met 24-uurs zorg, aan cliënten met verschillende zorgvragen. Er is een uitgebreide dienstverlening op het gebied van beschermd wonen, ambulante woonbegeleiding en dagbesteding. Weievensehoeve is opgezet door twee ervaren zorgprofessionals, beiden ook ervaringsdeskundig. In de kernwaarden van Weievensehoeve klinkt tot op de dag van vandaag door wat hun drijft en hoe zij een eigenzinnige zorgorganisatie vorm willen geven. 
 
Onze doelgroep bestaat uit een diverse groep bewoners met diverse problematieken waarbij de leeftijd varieert tussen 18 en 60 jaar. De mensen die bij ons komen hebben onder meer een achtergrond met GGZ-, LVB-, (ex)-verslavings- en gedragsproblematiek. 

We bieden een veilige leefomgeving voor iedereen die extra zorg en begeleiding nodig heeft. In een huiselijke en familiaire sfeer werken bewoners aan hun toekomst. We bieden een individuele planmatige aanpak, waarbij de gehele situatie en de vraag van de bewoner centraal staat. In de beschermde en begeleide woonomgeving bieden we intensieve zorg. In de trainingshuizen en appartementen krijgen de bewoners ambulante begeleiding. 

 

 

OVER DE FUNCTIE ≥ 28u:

Wij zoeken een enthousiaste collega die zelfstandig een eigen caseload kan dragen en werkt volgens de principes van herstel ondersteunende zorg. Je begeleidt cliënten met mentale kwetsbaarheid en/of verstandelijke beperking in hun eigen woonomgeving. Je werkt nauw samen met externe partners, waaronder woningbouw, gemeente, (externe) dagbesteding en behandelaren. Je voert ondersteunende gesprekken met de bewoner, familie en netwerkpartners. Als persoonlijk begeleider Ambulant, bezoek je enkele adressen per dag en zorg je ervoor, dat de zorg aansluit op de zorgbehoefte en dat deze is uitgevoerd volgens de geldende protocollen. Tevens is de Persoonlijk begeleider ambulant verantwoordelijk voor de kwaliteit van de dienstverlening.  

Om dit goed vorm te geven, maken we gebruik van een begeleidingsplan. Hierin beschrijven we samen met de bewoner een passend begeleidingstraject om de juiste stappen te kunnen zetten. Daarnaast ben jij de verbinder tussen de bewoner en zijn/haar netwerk.

Naast een sympathieke open houding, is het enorm belangrijk dat je alert bent, problemen signaleert en jouw bevindingen vervolgens rapporteert. 

Je treedt adequaat en sturend op in de begeleiding van de client en zijn netwerk.

In acute situaties weet je te handelen en kunt inschatten, wanneer je wie moet betrekken bij de zorg. Je bejegening kun je aanpassen aan de behoefte / situatie en je weet grenzen te stellen daar waar nodig. Je schaalt de zorg op, wanneer dit nodig is voor de zorg en begeleiding van de client. 

- Kennis op minimaal HBO werk- en denkniveau is vereist. 
- Je bent in het bezit van een relevante diploma’s , zoals SPW, SPH, MMZ, CMV of vergelijkbaar.
- Bent communicatief vaardig en je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal in zowel woord als geschrift.
- Je hebt affiniteit met de doelgroep zoals hierboven staat beschreven.
- Je kunt zelfstandig handelen en bent initiatief, vindingrijk en hebt inzicht.
- Je kunt tegenstellingen overbruggen, omgaan met weerstanden en het stimuleren van gedragsveranderingen
- Je hebt kennis van maatschappelijke ontwikkelingen, specifieke problematieken. 
- Je pakt de voortrekkersrol
- Bezit van een rijbewijs
- Minimaal 3 jaar ervaring als begeleider gericht op GGZ-problematiek
- Je bent bereid om een VOG aan te vragen.
 

DIT BIEDEN WE JOU: 

- Vanuit de CAO GGZ de standaard arbeidsvoorwaarden en een salaris in FWG 50 dan wel  (€2737,- max. €4263,- op basis van 36 uur) afhankelijk van opleiding en ervaring;
- Contract van ≥28 uur en bij gebleken geschiktheid de mogelijkheid tot een vast contract.
- Een eindejaarsuitkering van 8,33%, 8% vakantiegeld en je bouwt een goed pensioen op bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn;
- Voor woon-werkverkeer en dienstreizen een km vergoeding.
- Voor jouw een jaarlijks balansbudget van €500,- (naar rato dienstverband). Om bij te dragen aan balans in je werk.
- Budget voor professionele ontwikkeling

Ben je enthousiast geworden om als Persoonlijk Begeleider Ambulant bij de Weievensehoeve te komen werken? Solliciteer dan hier direct

 

 

Contact

Ludo Reuters
Algemeen Manager
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Stichting OpenDoor

Begeleider

Loon op Zand
24 - 28 uur
Libra Revalidatie & Audiologie

Fysiotherapeut

Tilburg
Fulltime
Robert Coppes Stichting

Huishoudelijk medewerker (vakantiekracht)

Vught
In overleg