zoekt een

CIO - Collega in ontwikkeling (V240162)

Wie ben jij en wat ga je doen

Via het programma ‘Collega in Ontwikkeling’ ontwikkel je jezelf naar werken in de zorg.
De Wever biedt in co-creatie met ROC Tilburg een gepersonaliseerd ontwikkeltraject om de benodigde bekwaamheid en competenties te behalen. Speciaal voor jou als je interesse hebt in de ouderenzorg maar (nog) geen ervaring of diploma’s hebt in de zorg.

Binnen het ontwikkeltraject behaal je certificaten. Zo zet jij jouw eerste stappen in de ouderenzorg en word je bekwaam om werkzaamheden binnen wonen en welzijn zelfstandig uit te voeren.
Een deel van de werkzaamheden ken je al vanuit je eigen leven, werk of omdat je misschien wel voor een familielid gezorgd hebt. Maar voor het uitvoeren van sommige werkzaamheden heb je nog extra kennis of vaardigheden nodig. Zo ben je bekwaam om werkzaamheden zelfstandig uit te voeren. Je volgt dus geen volledige opleiding en je hoeft ook niet terug naar de schoolbanken.

Je gaat direct aan het werk en leert in de praktijk hoe je ondersteuning kunt bieden bij wonen, welzijn en zorg. Zo lever je vanaf het eerste moment een waardevolle bijdrage aan de leefwereld van onze bewoners en cliënten.

Bij de start van het CIO-traject brengen we samen in kaart wat je talenten zijn, waar je je graag verder in wilt ontwikkelen en wat daar de best passende route voor is door middel van een kennismakingsgesprek, meeloopdagen en een AMN test (hulpmiddel om jou op de juiste manier te begeleiden). Dit is bepalend voor je instroomprofiel, de locatie waar je het beste past en het niveau van de ontwikkelroute die je als CIO volgt.
CIO’s krijgen een gepersonaliseerd ontwikkeltraject aangeboden wat bestaat uit een basis- en een keuzedeel. Het ontwikkeltraject duurt in totaal maximaal 2 jaar, waarbij het streven is om het basisdeel in het eerste ontwikkeljaar af te ronden.

Een CIO kan op elk moment in het jaar instromen bij De Wever. Instromen bij het ontwikkeltraject met begeleiding van een leerspecialist van ROC Tilburg kan vijf keer per jaar (in september, november, januari, maart en juni).

Wil je meer weten over het traject, kijk dan op de webpagina: https://werkenbijdewever.nl/leren-en-ontwikkelen/anders-opleiden-anders-ontwikkelen.

Uren per week
Tijdens het ontwikkeltraject: minimaal 20 uur, maximaal 36 uur.
Daarna: aantal uren per week in overleg, uitgaande van jouw voorkeur

Waar werk je
Gedurende het traject ga je op een van de deelnemende locaties/afdelingen aan de slag. Al deze locaties liggen binnen de gemeentegrenzen van Tilburg.

Wat kun je van ons verwachten
  • Salaris volgens cao VVT.
  • FWG schaal: afhankelijk van vooropleiding en inzetbaarheid.
  • Je werkt alle voorkomende diensten.
  • Een AMN is onderdeel van je ontwikkelroute.

Jouw kennis en vaardigheden
  • Een hart voor de zorg en het lef om de stem van dit hart te volgen.
  • Je hebt levenservaring en kunt zelfstandig je leven richting geven.
  • In de praktijk leren bevalt je beter dan in de boeken.
  • Je beschikt over een Nederlandse taalvaardigheid op niveau A2.

Waar werk je

Gedurende het traject kom je te werken op één van de woon- of revalidatielocaties van de Wever of bij de Wever Thuis.
Bij De Wever thuis volg je met een fiets of auto een route door de wijk om naar de eigen woningen van onze cliënten te gaan.

Contractvoorwaarden
voor de duur van het ontwikkeltraject met intentie tot vast dienstverband

Contact

Coördinator Wever Academie
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

St. Elisabeth Roosendaal

Helpende plus

Roosendaal
16 - 24 uur
Kempenhaeghe

Helpende zorg en welzijn bij buitenhuis in Someren

Someren
24 - 28 uur
Jeroen Bosch Ziekenhuis

Zorgassistent(e) Longgeneeskunde

's-Hertogenbosch
20 - 28 uur