zoekt een

Managementassistent

Ben jij de rechter- én linkerhand van onze bestuurder en MT-leden?

Managementassistent (32 u/pw)

Waar ga je werken?
Welkom bij Lumens! Een innovatieve welzijnsorganisatie met ruim 300 toffe collega’s.  Wil jij een sleutelrol spelen in het hart van onze organisatie? Ben jij een meester in het jongleren met agendabeheer, bezoekers ontvangen, vergaderingen en bedrijfsactiviteiten voorbereiden en facilitaire kantooraangelegenheden? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat is jouw rol?
Als Management Assistent ben je de spin in het web en ondersteun je direct de bestuurder van Lumens. Je bent praktisch ingesteld en houdt van ontzorgen. Daarnaast ontzorg je de leden van het management team waar nodig. Van complex agendabeheer, bijhouden van de mailboxen, het screenen van correspondentie, het voorbereiden van afspraken en vergaderingen tot het verzorgen van notulen; jij bent de facilitator die zorgt dat alles op rolletjes loopt. Je weet hoofd- en bijzaken van elkaar te onderscheiden en zaken kort en bondig samen te vatten zonder afbreuk te doen aan de inhoud. Je bent de oren en ogen van de bestuurder en weet als geen ander wat er speelt binnen de organisatie. Bezoekers worden door jou gastvrij ontvangen en te woord gestaan. Door jouw integriteit, blijft organisatiegevoelige informatie bij jou goed bewaard. Je schrijft stukken voor intranet en stelt in samenspraak met de bestuurder e-mails en andere correspondentie op.  

Het betreft een functie op HBO niveau want we verwachten van jou dat je inhoudelijk meedenkt, beleidsmatig en op bestuurlijk niveau. Kortom, al met al een heel veelzijdige functie met veel diepgang en uitdaging. 

Wat neem jij mee?
- Minimaal HBO werk- en denkniveau
- Een opleiding richting directiesecretaresse of executive officemanagement
- Minimaal 5 jaar relevante werkervaring in een vergelijkbare functie
- 32 uur per week beschikbaar
- Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift
- Uitstekende communicatieve en interpersoonlijke vaardigheden
- Bedreven met de diverse MS Office programma’s en/of vergelijkbare programma’s
- Integriteit, betrokkenheid, resultaatgerichtheid, zelfstandigheid, ondernemend en representativiteit
- Organisatietalent met oog voor detail en in staat om de juiste prioriteiten te stellen in een dynamische omgeving
- Authentiek, analytisch sterk en een autonoom denker, met oog voor de context
- Je schakelt makkelijk tussen verschillende rollen, van strategie naar operatie

Wat bieden wij?
Naast een afwisselende baan waar je echt impact kunt maken, kun je het volgende van ons verwachten:

Een functie als deze waarderen wij met een salaris volgens de CAO Sociaal Werk in schaal 7 (min. € 3.026,00 en max.€ 4.228,00 bruto per maand op fulltime basis). Daarnaast bieden wij je prima secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een loopbaanbudget, individueel keuzebudget, verlofsparen, pensioenregeling, telefoonregeling, reiskostenregeling, fietsenplan, gratis toegang tot 500+ actuele trainingen en flexibel en hybride werken en 13e maand; We zijn groot voorstander van deskundigheidsbevordering, werkbegeleiding en intervisie en er is ruimte voor het hanteren van flexibele werktijden.

Nieuwsgierig geworden?
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Hester Aarts, adviseur recruitment, 06 - 10 03 59 13.

Ben jij enthousiast?
Leuk! Reageer dan vóór 30 juni 2024.

Wij vinden het belangrijk om mensen die langdurig werkloos zijn, of om andere redenen moeilijk aan werk kunnen komen een kans op werk te bieden. We geloven in hun talenten en nodigen hen daarom nadrukkelijk uit om bij ons te solliciteren.

Graag dragen we op deze manier bij aan de werkgelegenheid voor mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie. Hiervoor zijn we beloond met een PSO-certificaat trede 3.

Lumens is een welzijnsorganisatie. Bij ons werken 300 professionals elke dag voor mensen die een  steuntje in de rug kunnen gebruiken. Dat doen we vanuit onze expertise, passie en overtuiging, met als doel iedereen mee te laten doen aan onze samenleving. Op een manier die bij hem of haar past. Daarbij hebben we veel aandacht voor de dingen die wel goed gaan en stimuleren we talent ontwikkeling, zodat iemand de (skills) vaardigheden ontwikkelt om zichzelf te redden als het even wat minder gaat. Zo bouwen wij aan een veerkrachtige samenleving.

Lumens is als welzijnspartner actief in Eindhoven en 21 regiogemeenten. In ons werkgebied wonen 750.000 inwoners. Samen met deze inwoners en onze samenwerkingspartners werken we aan sociale veerkracht. Dat doen we zo dichtbij als mogelijk in buurten en wijken. De maatschappelijke vragen van inwoners staan centraal in al onze processen. 

Met onze organisatiestrategie bewegen we voortdurend mee met ontwikkelingen in het sociale domein en actualiteiten in de samenleving. Dit is noodzakelijk om de aansluiting te kunnen blijven borgen met de inwoners en opdrachtgevers waarvoor we werken. Zo hebben we onze organisatie het afgelopen jaar volledig ingericht ter ondersteuning van zelforganiserende teams. Op deze manier kunnen we onze collega’s ‘in het veld’ zo goed mogelijk begeleiden zodat zij de focus kunnen houden op de inwoners waarvoor we werken.

Lumens is een organisatie die sociale professionals optimale eigen regelruimte biedt om de vaak complexe maatschappelijke vraagstukken te kunnen beantwoorden. In verbinding met elkaar in multidisciplinaire teams, gebiedsgericht in wijken en buurten, werken zij dan ook met inwoners en lokale partners vanuit eigen regie, veerkracht, vertrouwen en vindingrijkheid.

Contact

Hester Aarts
HR-adviseur
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

BrabantZorg

(Junior) Adviseur Kwaliteit | 28 - 36 uur

Oss
28 - 36 uur
Pameijer Mozaïk

Adviseur Kwaliteit met ervaringsdeskundigheid | Rotterdam

Rotterdam
16 - 24 uur
SWZ

Kwaliteitsadviseur

Son
28 - 32 uur