HBO stageplaats deeltijdbehandeling - Oss

Wil jij bouwen aan de toekomst van onze jongeren en die van jezelf? Kom dan bij ons stage lopen!

Je stage start in september 2024.

Over de functie:
Als stagiair werk je mee met de pedagogisch begeleiders. Zo draag je samen met het multidisciplinaire team zorg voor alle werkzaamheden binnen de deeltijd groep om uitvoering te geven aan het individuele zorgplan en de hulpvragen van de cliënt en het systeem. Je bent jezelf bewust van de voorbeeldfunctie die je hebt. Je geeft uitvoering aan activiteitenprogramma’s en de vrijetijdsbesteding van jongeren. Al met al is iedere jongere uniek en heeft te maken met een eigen bepaalde mate van problematiek. Er wordt gewerkt aan een positieve ontwikkeling door deze jongeren en hun systeem mede dankzij ons multidisciplinaire team bestaande uit krachtige professionals, waar jij misschien wel eens deel van uit kan gaan maken!

Over de locatie:

Deeltijdbehandeling te Oss: behandeling waarbij een intensieve samenwerking met ouders plaatsvindt.
De deeltijdbehandeling is een samenwerking met Amarant en biedt trajecten voor 14 kinderen tussen de 6 en 16 jaar met een licht verstandelijke beperking en/of gedragsproblemen. Ze komen allemaal uit de regio Noordoost-Brabant. Een aantal van deze kinderen bevindt zich in de eindfase van hun 24-uursbehandeling. De overstap naar huis is voor hen en hun ouders nog te groot. Deeltijdbehandeling is een mooie tussenstap. Daarnaast zijn er kinderen die thuis wonen en waar extra pedagogische ondersteuning nodig is. Om volledige uithuisplaatsing te voorkomen, krijgen zij deeltijdbehandeling. Ook met het idee om thuis te blijven wonen.”

Stap voor stap:
Voorheen was er alleen de keuze behandeling thuis of wonen bij Koraal. Hier zetten we beiden in. Op een rustige manier kunnen we met ouders en de jeugdige in kaart brengen; waar zitten de uitdagingen, welke doelen horen daarbij en hoe kunnen we de jeugdige en diens ouders helpen deze te realiseren. Bij sommigen gezinnen is bijvoorbeeld het kind naar bed brengen een strijd. Zowel op de groep als thuis zijn er oefenmomenten, waarbij ouders meekijken en zien wat wel of niet werkt. Ouders en kinderen voelen zich steeds zekerder en stukje bij beetje durven ze een volgende stap aan, totdat ze het uiteindelijk alleen kunnen.

Jij!
  • Staat stevig in je schoenen.
  • Bent consequent, stressbestendig, geduldig, flexibel, oplossingsgericht en creatief.
  • Bent bereid wisselende diensten te werken: overdag, ’s avonds, weekenden, feestdagen en (school)vakanties. Je ontvangt een rooster voor een langere periode waarbij rekening wordt gehouden met de dagen waarop je naar school moet. Natuurlijk heb je vakantiedagen maar die vallen niet altijd gelijk met de schoolvakanties.
  • Volgt een HBO-opleiding: Pedagogiek of Social Work bij voorkeur met uitstroomprofiel Jeugd.
  • Zoekt een stage voor minimaal één schooljaar, een gekoppelde stage van anderhalf jaar is ook mogelijk.

Wat bieden we:
We bieden een uitdagende stageplek waar collega’s en jongeren ontzettend veel van elkaar kunnen leren. Je wordt begeleid door een professional.

Je stage start in september 2024, je ontvang een stagevergoeding.

Praktisch:
Voor meer informatie, neem contact op met Wendy van Kreij (praktijk- en opleidingscoördinator) via het mailadres; werkenenlerenNOB@koraal.nl.

Reageren:
Ben je geïnteresseerd? Solliciteer via het contactformulier op www.werkenbijkoraal.nl/vacatures (sollicitaties die per e-mail binnenkomen worden niet in behandeling genomen).

Onderdeel van de selectieprocedure is een meeloop dag.

Contact

solliciteren regio NOB Koraal
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Stichting OpenDoor

Begeleider

Loon op Zand
24 - 36 uur
Novadic-Kentron

Reclasseringswerker

Breda
32 - 36 uur