Ambulant behandelaar FACT / De La Salle - Boxtel

Versterk ons FACT-team als Ambulant Behandelaar en maak een significante impact in het leven van jongeren met LVB diagnostiek.

Bij De La Salle, Koraal in Noordoost-Brabant, bieden we een dynamische rol waarin je intensief samenwerkt binnen een multidisciplinair team, biedt behandeling, begeleiding, en ondersteuning in de thuissituatie. Geniet van flexibele werkuren, een competitief salaris, uitstekende arbeidsvoorwaarden, en volop kansen voor professionele ontwikkeling. Als je een passie hebt voor het ondersteunen van jongeren en hun gezinnen en wilt bijdragen aan hun vermogen om zelfstandig te leven, dan willen we graag met jou in gesprek.

Over FACT
FACT staat voor Flexible Assertive Community Treatment en is een gecertificeerde hulpverleningsvorm welke werkt volgens richtlijnen van het CCAF. FACT legt actief contact met deze jongeren en hun systeem en biedt hen behandeling, begeleiding en praktische ondersteuning bij het zo zelfstandig mogelijk leven buiten intramurale zorg. De Ambulant Behandelaar werkt in de thuissituatie en behandelt het gezin of de cliënt en zijn systeem, gedurende een traject van gemiddeld 18 maanden.

Tot de doelgroep van deze behandeling behoren jongeren/kinderen met LVB problematiek en evt. bijkomende psychiatrische problematiek. Binnen FACT wordt intensief samengewerkt in een team met ambulant behandelaren, regiebehandelaar, teamleider, jobcoach en verpleegkundig specialist. Kenmerkend voor FACT is dat de hulpverlening in de omgeving van cliënten wordt georganiseerd, waarbij het systemisch werken centraal staat. De intensiteit van behandeling van individuele cliënten is heel flexibel. Dit is afhankelijk van de actuele hulpvragen en -behoeften van cliënten en hun systemen en kan van tijd tot tijd verschillen.

Over de functie
Als Ambulant Behandelaar FACT behandel je in de thuissituatie en ben je gast van het gezin. Je werkt een aantal uur per week binnen één gezin. Afhankelijk van de vraag van het gezin variëren je bezoeken tussen 1 en 2 keer per week. Een bezoek duurt ongeveer één tot anderhalf uur. Daarbij ben je ook verantwoordelijk voor de administratieve afronding van je bezoeken. Je bent samen met je kern- en FACT team verantwoordelijk voor de gehele behandeling van het gezin/systeem, waarbij multidisciplinair werken voorop staat. Geen dag is hetzelfde. Je stemt telkens af op de behoefte van de jongeren en hun omgeving. Je krijgt hierbij een grote mate van vrijheid, creativiteit en verantwoordelijkheid binnen de behandellijnen en het methodisch werken.

Je werktijden liggen tussen 8.00 - 20.00 uur. Dit betekent overigens niet dat je standaard 12 uur per dag werkt en elke avond beschikbaar hoeft te zijn maar zo nodig wanneer de hulpvragen van het gezinssysteem hierom vragen. Wat jouw werk bijzonder maakt is dat wat je doet, er toe doet. Je speelt een belangrijke rol in de ontwikkeling van de cliënt. Je bent coach, vraagbaak en aanspreekpunt en loopt een stukje met de cliënt en het systeem mee ter bevordering van de ontwikkeling van de cliënt.

Over De la Salle
De La Salle is het orthopedagogisch behandelinstituut van Koraal in de regio Noordoost-Brabant. De La Salle biedt behandeling, zorg en ondersteuning aan jongeren met een licht verstandelijke beperking, veelal gecombineerd met een gedragsproblematiek of psychiatrisch probleem. De jongeren zijn tussen 6 en 23 jaar. Meer info over onze locatie vind je via De La Salle | Koraal

Wat bieden wij?
 • Salaris: inschaling volgens CAO Gehandicaptenzorg FWG 50: min €2.986 en max €4.264 bruto/maand o.b.v. een 36-urige werkweek, afhankelijk van opleiding en ervaring.
 • Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden: ORT, eindejaarsuitkering (8,33%), een collectieve zorgverzekering, ruime pensioenregeling en een meerkeuzesysteem van arbeidsvoorwaarden.
 • Contract: een contract van onbepaalde tijd, na proeftijd en wederzijdse overeenstemming.
 • Uren: aantal contracturen dienstverband zijn bespreekbaar. Minimaal dienstverband voor 24 uur per week.
 • Kennis: persoonlijke ontwikkeling vinden we belangrijk. We bieden diverse trainingen en opleidingen, o.a. gericht op TIC (Trauma Informed Care) en ambulante behandeling.
 • Koraal Vitaal: Op ons online platform voor medewerkers Koraal Vitaal vind je informatie over werkomstandigheden, balans werk&privé, vitaal&gezond en je loopbaan.

Wat vragen wij van jou?
Natuurlijk, hier is een gecondenseerde en aantrekkelijke opsomming van de functie-eisen:
 • Kwalificaties: In bezit van HBO in Social Work, Pedagogiek of vergelijkbaar, eventueel aangevuld met specialisaties zoals IAG/IPT.
 • Ervaring: Voorkeur voor kandidaten met minstens 6 maanden ervaring in ambulante zorg.
 • SKJ-registratie: Een pré voor kandidaten.
 • Affiniteit & Kennis: Diepgaande betrokkenheid bij en kennis (pre) van LVB, ADHD, ASS, hechtingsproblemen, en trauma.
 • Flexibiliteit: Bereidheid om te werken in wisselende diensten en aan te passen aan de behoeften van cliënten.
 • Persoonlijke ontwikkeling: Een sterke waarde hechten aan je eigen groei en de groei van het team.
 • Samenwerking & Communicatie: Uitmuntend in teamwerk, feedback geven en ontvangen.
 • Creativiteit & Oplossingsgericht: Bekwaam in het hanteren van complexe situaties met innovatieve oplossingen.
 • Empathie & Stevigheid: Vermogen om achter het gedrag van jongeren te kijken en in elke situatie standvastig en empathisch te blijven.

Vanwege de grote vraag naar FACT en doorontwikkeling en uitbreiding, zijn we op zoek naar meerdere nieuwe enthousiaste en deskundige collega’s.

Meer informatie
Hebben wij jouw nieuwsgierigheid kunnen wekken en wil je meer weten over de vacature? Dan kun je telefonisch contact opnemen met Jolanda Megens ( teamleider FACT) op telefoonnummer 06-13807128

Reageren
Ben jij de professional die wij zoeken? Dan nodigen wij jou van harte uit om te solliciteren via het sollicitatieformulier.

Contact

solliciteren regio NOB Koraal
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Vitalis WoonZorg Groep

Activiteitenbegeleider

Eindhoven
32 - 36 uur
Jados

Ambulant Begeleider autisme

Soest
16 - 24 uur
BrabantZorg

Bewegingsagoog | Tijdelijk | 28 uur

's-Hertogenbosch
24 - 28 uur