zoekt een

Begeleider Jeugd Flexpool (VIC) / Hondsberg - Oisterwijk

Wil jij aan de slag als Begeleider / Pedagogisch Medewerker in de Flexpool voor onze VIC-afdeling (Very Intensive Care) bij De Hondsberg in Oisterwijk?

Als groepsbegeleider flexpool ben je een vaste medewerker, maar werk je op verschillende groepen. Hierdoor krijg je de kans om diverse cliënten en casussen te ervaren en te ontdekken wat het beste bij jou past. Je hebt de vrijheid om je eigen rooster te beheren, en profiteert tegelijkertijd van de voordelen van een vaste werkgever, een vast contract en en vast aantal uren. Samen met ervaren collega's maak je deel uit van een bepaald aantal toegewijde teams. Je wordt aan een bepaald aantal groepen gekoppeld, zodat wel ook je collega's en de jongeren goed kent. Deze rol biedt volop uitdaging door de complexiteit van de doelgroep, en geen dag is hetzelfde.

Over de functie
Bij De Hondsberg draait alles om de jeugdigen die hier tijdelijk verblijven, en als ervaren Groepsbegeleider ben jij hun steun en toeverlaat. De ene keer ben je een luisterend oor, de volgende keer een pedagoog en daarna ren je samen achter een voetbal aan. Jij bent er om ervoor te zorgen dat elke jeugdige precies de aandacht en zorg krijgt die op dat moment nodig is.

Je hebt niet alleen oog voor de individuele begeleidingsbehoeften en ontwikkeling van de jeugdige, maar ook voor de dynamiek in de groep en het pedagogisch klimaat. Als flex-medewerker kun je op verschillende groepen worden ingezet, wat vraagt om flexibiliteit, goede rapportagevaardigheden en het vermogen om je snel aan te passen aan verschillende teams. Je moet in staat zijn om grenzen te stellen en adequaat op te treden, wat soms een uitdaging kan zijn.

Kortom, deze baan vraagt veel van je en is niet voor iedereen weggelegd. Maar de voldoening die je ervoor terugkrijgt is buitengewoon. Dankzij jou kunnen de jeugdigen daadwerkelijk stappen vooruit zetten en weer hoop hebben voor de toekomst.

Lees hier het verhaal van 1 van van onze collega's https://www.werkenbijkoraal.nl/werken-en-leren-bij/medewerkers-vertellen/het-leukste-is-dat-je-echt-een-verschil-kan-maken-in-het-leven-van-een-jongere

Over de doelgroep
Bij ons zitten jongeren met allerlei verschillende hoofden. Sommigen hebben hele moeilijke dingen in hun hoofd, zoals problemen met hechten, of nare herinneringen die ze maar niet kunnen vergeten, of drukke gedachten die alle kanten op schieten. Maar anderen hebben juist hele gewone hoofden, net als jij en ik.

Op een groep wonen meestal 6 tot 8 jongeren samen. Het is belangrijk dat je heel flexibel bent en goed kunt opletten. Want we proberen ze te helpen op veel verschillende manieren. We geven ze structuur, we zijn er altijd als ze ons nodig hebben, we proberen de baas te zijn als dat moet, we laten ze merken dat we om ze geven, we bouwen aan een goede band met ze, we leren ze dingen zelf te doen, we praten veel met ze en we houden een oogje in het zeil.

We proberen altijd te bedenken hoe oud ze zich van binnen voelen, en daar passen we onze aanpak op aan. En het belangrijkste is dat we ze helemaal accepteren zoals ze zijn, zonder oordeel. Zo zorgen we samen voor een fijne plek waar ze zich goed kunnen voelen.

Waar ga je werken?

De Hondsberg is onderdeel van Koraal en ligt in de mooie natuur aan de rand van Oisterwijk. De Hondsberg biedt specialistische zorg aan jeugdigen van 0 tot 18 jaar. Jeugdigen komen uit het hele land en hebben veelal (een vermoeden van) een licht verstandelijke beperking met bijkomende complexe, vaak gedrags-, en psychiatrische problematiek. Vaak hebben deze jeugdigen een lange geschiedenis van hulpverlening achter de rug. Een multidisciplinair team van specialisten zet zich in om kwaliteiten van deze jeugdigen tot ontplooiing te brengen en hen weer een stap verder te helpen.

Meer weten? Kijk dan op website: https://www.koraal.nl/over-koraal/locaties/de-hondsberg

Wat bieden we jou?
 • Salaris: conform CAO Gehandicaptenzorg FWG 40, (min € 2617,- en max € 3535,-), afhankelijk van relevante werkervaring en opleiding.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden: ORT, eindejaarsuitkering (8,33%), een collectieve zorgverzekering, ruime pensioenregeling en een meerkeuzesysteem van arbeidsvoorwaarden.
 • Contract voor onbepaalde tijd: Je komt direct in dienst bij Koraal en krijgt een contract waarbij het aantal uren (max 32) in overleg met jou wordt vastgelegd.
 • Een leuk team: een enthousiast team met een prettige werksfeer. Ze kunnen niet wachten om met jou samen te werken!
 • Inwerkprogramma: een buddyprogramma om je goed in te werken.
 • Kennis: persoonlijke ontwikkeling vinden we belangrijk, dus er zijn volop scholingsmogelijkheden om je te blijven ontwikkelen. Er is ruimte voor eigen inbreng.
 • Kansen: De mogelijkheden zijn enorm. De verschillende problematieken maakt dat je veel bijleert en voldoende bagage in je rugzak kan stoppen voor je verdere carrière. Je leert over verschillende problematieken en hoe je hier mee om kan gaan.
 • Op ons online platform voor medewerkers Koraal Vitaal vind je informatie over werkomstandigheden, balans werk&privé, vitaal&gezond en je loopbaan.

Wie zoeken wij?
Een enthousiaste collega met hart voor onze doelgroep. Werken met jeugdigen met een licht verstandelijke beperking die zijn vastgelopen, is iets dat jou bijzonder aanspreekt. Je bent een doorzetter, staat stevig in je schoenen en kunt grenzen stellen en bewaken. Onze doelgroep kan agressief gedrag vertonen: hier kun jij mee omgaan.
 • Je bent MBO (niveau 4) geschoold: maatschappelijke zorg, maatschappelijk werk en dienstverlening, pedagogisch medewerker jeugdzorg of persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen.
 • Je hebt enige jaren ervaring in het werken met jeugdigen LVG met gedragsproblematiek en psychiatrische problematiek. Kennis van en ervaring met het autistisch spectrum en bijkomende problematiek is een pré.
 • Je bent flexibel inzetbaar en bereid om in wisselende diensten te werken.

Meer informatie
Onze corporate recruiter Wendy Dirks, verteld je graag meer over de functie. Je kant haar bereiken op 06 57216255.

Voor het werken bij De Hondsberg is een Verklaring omtrent gedrag een vereiste. Tevens is bij indiensttreding een Verklaring functioneren en onbesproken gedrag, afgegeven door de voormalig werkgever, een vereiste.Reageren
Spreekt onze unieke werkwijze je aan en ben jij de ervaren, flexibele en initiatiefrijke professional die onze jeugdigen verder wil komen helpen? Dan ontvangen we graag je CV en motivatie!

Contact

Wendy Dirks
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Vitalis WoonZorg Groep

Activiteitenbegeleider

Eindhoven
32 - 36 uur
Jados

Ambulant Begeleider autisme

Soest
16 - 24 uur
BrabantZorg

Bewegingsagoog | Tijdelijk | 28 uur

's-Hertogenbosch
24 - 28 uur