Psychiater polikliniek Emotie & Persoonlijkheid - Herlaarhof - Kinder & Jeugdpsychiatrie

Waar je gaat werken:

De vacature ontstaat binnen de polikliniek emotie & persoonlijkheid. Binnen deze polikliniek behandelen we kinderen die kenmerken hebben die passen bij onder andere stemming en angstproblematiek, eetproblematiek, persoonlijkheidsproblematiek en psychosomatische problematiek. Vaak is er sprake van gecombineerde problematiek (symptoomstoornissen). Allen symptoomstoornissen die hun oorsprong vinden in de sociaal-emotionele ontwikkeling, vaak met een onderliggende genetische kwetsbaarheid. Breed, dimensioneel en ontwikkelingsgericht kijken is bij deze kinderen van groot belang om de juiste behandeling te kunnen indiceren; en ten behoeve van vroeg-detectie van ernstige psychische aandoeningen (EPA). Vaak lopen deze kinderen – maar ook hun ouders – op een of meerdere levensgebieden vast waardoor de kans op verergering van de problematiek en het ontstaan van bijkomende problematiek toeneemt. Het team biedt hoog specialistische diagnostiek, behandeling en begeleiding aan kinderen en hun ouders die last hebben van of worstelen met internaliserende en emotionele problematiek. Het aanbod van dit team bestaat uit expertise op (differentiaal)-diagnostiek naar internaliserende problematiek, psycho-educatie (bijvoorbeeld emotie-regulatie), groepsbehandelingen (bijv. Grip op je Dip), ouderbegeleiding, systeemtherapie en individuele behandelingen (bijvoorbeeld schematherapie). Het team van de polikliniek emotie & persoonlijkheid maakt onderdeel uit van Herlaarhof.

Mocht je als psychiater interesse hebben in het werken binnen Herlaarhof dan denken we graag mee in je wensen. Uiteraard is een combinatie van inzet op verschillende plekken in Vught ook mogelijk.

Herlaarhof, centrum voor Kinder- en Jeugdpsychiatrie:
Herlaarhof is het expertisecentrum voor kinderen en jongeren met complexe psychiatrische problematiek, met 2de en 3de lijns zorg in 120 gemeenten in heel Brabant en vestigingen in Vught, Veldhoven, Helmond, Oss, Zaltbommel en ’s-Hertogenbosch. Met een snel toegankelijke specialistische diagnostiek en behandeling wordt ingezet op optimaal herstel en participatie van het kind. Behandeling, zowel klinisch als ambulant, richt zich op neurobiologische ontwikkelingsstoornissen, trauma en hechting, persoonlijkheidsstoornissen, infant mental health en licht verstandelijke beperking in combinatie met psychiatrische problemen. Herlaarhof heeft een opleiding voor kinder- en jeugdpsychiatrie, gekoppeld aan de A-opleiding van Reinier van Arkel.

Wat jij doet:
Als Kinder & Jeugdpsychiater werk je in een multidisciplinair team. Naast je rol als regiebehandelaar voer je medisch-psychiatrische en psychiatrisch-psychotherapeutische zorg uit, heb je een eigen caseload en ben je voor collega’s en cliënten een belangrijke spil in de behandeling van cliënten.

Wat vragen wij?
We zoeken een ondernemende, flexibele en collegiale kinder & Jeugdpsychiater die ons komt versterken! Samen stellen we in overleg een passend takenpakket samen. Heb je een verbindende wijze van communiceren en draag je bij aan een inspirerend werk- en leerklimaat (waaronder het geven van supervisie aan a(n)ios en het bijdragen aan wetenschappelijk onderzoek) dan gaan we graag met je in gesprek.

We bieden je een team met collegiale Kinder & Jeugdpsychiaters met veel aanwezige kennis en kunde. Daarnaast biedt Herlaarhof/Reinier van Arkel een mooie combinatie van top-zorg & behandeling en Brabantse gezelligheid/gemoedelijkheid. Wil je hier meer over weten? Neem dan gerust contact op met Anouk of Paul en dan maken we kennis onder het genot van een Bossche Bol!

Wat kunnen wij je bieden?
Waarom wil jij werken als psychiater bij Herlaarhof? Herlaarhof/Reinier van Arkel biedt naast een uitdagende, veeleisende werkomgeving ook volop kansen om te werken aan je ontwikkeling! Hiervoor kennen we voor psychiaters onder meer ons: Fellow & Partnership!

Fellow en partnership
Reinier van Arkel investeert in – beginnende en meer ervaren – psychiaters met ruimte en mogelijkheden voor professionele (door)ontwikkeling. Omdat we erin geloven dat deze investeringen bijdragen aan het werkplezier van onze psychiaters en de kwaliteit van onze cliëntenzorg. Startende professionals bieden we daartoe een fellowship, ervaren psychiaters een partnership.

Fellowship
Het fellowship is gericht op psychiaters in hun eerste drie jaar als medisch specialist en gericht op het (verder) ontwikkelen van medisch leiderschap en de (nadere) kennismaking met de organisatie. Voor een groep jonge psychiaters organiseren we kennissessies (onder andere een uitgebreide cursus beleidspsychiatrie), ontmoetingen met de Raad van Bestuur en directies van de zorgeenheden, meeloopdagen en supervisie. Er is ruimte voor coaching en een senior psychiater fungeert als persoonlijk mentor. We bieden het fellowship aan jonge psychiaters die minimaal drie jaar bij ons in dienst willen treden.

Partnership
Voor psychiaters met meer werkervaring is er het partnership. De invulling hiervan bepalen we graag samen met jou. Inhoudelijk kan er voor een eigen accent worden gekozen dat aansluit bij de ambities van Reinier van Arkel. Te denken valt bijvoorbeeld aan verdieping of wetenschappelijk onderzoek op een deelgebied of het behalen van een aantekening als psychotherapeut of opleider. Het partnership is mogelijk voor psychiaters die een dienstverband voor onbepaalde tijd willen aangaan.

Reinier van Arkel combineert zorg & behandeling binnen de SGGZ op hoog niveau met Brabantse gemoedelijkheid. Dus wil jij je verder ontwikkelen maar ook genieten van de een donderdagmiddagborrel en wil je toegevoegd worden aan de “karaoke-app? Solliciteer dan nu!

Meer weten en solliciteren:
Meer weten: Verzoeken om extra informatie of vragen beantwoorden wij graag. Neem daarvoor even contact op met: Anouk van de Vondervoort (Manager Zorg), bereikbaar via: 06-28238027. Of met Paul van Manen (Recruiter), bereikbaar via: 06-20631295.

Solliciteren: Jouw schriftelijke sollicitatie zien wij met belangstelling tegemoet via de “solliciteer hier” button op de vacaturepagina op de werken bij website van Reinier van Arkel! We hopen je snel te spreken!

Past de geschetste functie niet bij jou, maar ken je iemand waarvoor dat wel zo is? We stellen het op prijs als je deze vacature deelt. Bij de werving en selectie van kandidaten voor deze functie houden wij ons aan het interne doelgroepenbeleid, zoals vastgesteld in het 'Beleidskader voor Werving en Selectie'. Een referentiecheck maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Contact

Anouk van de Vondervoort
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Mijzo

Basisarts

Waalwijk
In overleg
Huisartsenpraktijk Prinsenbeek

Waarnemend huisarts of huisarts in dienst Huisartsenpraktijk ...

Prinsenbeek
In overleg