zoekt een

Vrijwilliger Help programma voor diversen afdelingen

‘Lichtpuntjes.
Soms zijn ze groot, soms zijn ze klein, je hoeft ze niet te zoeken, je kunt ze ook zijn’.
Geef jij onze patiënten net dat beetje extra aandacht die ze verdienen?


Jij zorgt voor
Speciaal voor de kwetsbare patiënten is er op diversen afdelingen binnen het Máxima MC het Help programma opgezet. Het doel is voorkomen van een delier bij kwetsbare patiënten die opgenomen zijn in het ziekenhuis, door het bieden van extra aandacht in de vorm van activiteiten.
Dit doe je door het bieden van een gesprek met een luisterend oor en activiteiten gericht op: het helpen in de oriëntatie, mobiliseren en bewegen en de eetmomenten gezellig aan te kleden/te stimuleren. Deze activiteiten worden “aangeboden met de handen op de rug”. Dit houdt in dat je bijvoorbeeld geen patiënten, die zelf niet stabiel zijn, uit bed mag halen. De vrijwilligers zijn er ter ondersteuning en kunnen voor vragen en hulp terugvallen op de verpleging.
Op dit moment zijn we voor diversen verpleegafdelingen op zoek naar vrijwilligers die als onderdeel van het Help programma ondersteuning willen bieden op de afdeling.
In overleg met de Coördinator Vrijwilligers word je één of twee dagdelen ingepland. Je geeft zelf aan welke dagdelen je beschikbaar bent. De dagdelen zijn van maandag t/m zondag van 10.00 t/m 13.00 uur of van 15.00 t/m 18.00 uur.

Dit doe je samen met
Het betrokken en enthousiaste team van de betreffende afdeling. Je bent ook onderdeel van een hecht team van vrijwilligers en de collega’s van de Vrijwilligersorganisatie. Naast de aandacht voor de bezoekers en de patiënten van Máxima MC hebben de vrijwilligers leuk contact met elkaar. Zo worden er diverse leuke acties ondernomen binnen de organisatie voor de vrijwilligers.

De vrijwilligersorganisatie bestaat uit vrijwilligers, coördinatoren en een teamleider. Samen vormen wij een team verdeeld over locatie Veldhoven en locatie Eindhoven. De vrijwilligers werken op diversen afdelingen binnen het ziekenhuis.

Een vrijwilliger vertelt:
‘Werken als vrijwilliger in het Máxima MC geeft me grote voldoening. Je maakt deel uit van een grote club enthousiaste vrijwilligers. We worden echt gewaardeerd en in de watten gelegd met jaarlijks een gezamenlijk uitstapje, attenties en uiteraard het grote ziekenhuisfeest. Kom jij ons team versterken?”

Dit past bij je als
  • je positief en gastvrij bent en een servicegerichte instelling hebt
  • Je beschikt over goede sociale vaardigheden en gemakkelijk contacten legt.
  • je oprechte aandacht voor patiënten en bezoekers hebt
  • je integer, geduldig en benaderbaar bent voor familie, bezoekers en collega’s
  • je een representatief voorkomen hebt

Je kiest voor Máxima MC omdat
  • Bij ons de gezondheid van onze patiënten in goede handen is. Om ons werk optimaal te kunnen doen, zorgen we goed voor onszelf en voor elkaar. Bekijk ons jaardocument van 2022 om een beeld te krijgen van de ontwikkelingen in MMC.
  • Onze 3400 medewerkers en 300 vrijwilligers iedere dag werken aan de beste zorg. We innoveren en ontwikkelen. We bedenken nieuwe technieken en organiseren de zorg slim.
  • We als topklinisch opleidingsziekenhuis veel opleidingsmogelijkheden bieden.

Lees meer over MMC

Nieuwsgierig geworden?
Wil je meer informatie over deze vacature of heb je interesse om als vrijwilliger op een verpleegafdeling binnen MMC te komen werken, neem dan rechtstreeks contact op met de vrijwilligersorganisatie van het Maxima MC. Je kunt ons een mail sturen met je CV via vrijwilligerswerk@mmc.nl of contact opnemen via telefoonnummer 040-888 9581 . Zij kunnen je alles vertellen over de verschillende mogelijkheden als vrijwilliger binnen MMC.

Contact

Rachel Koningstein
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Robert Coppes Stichting

Cliëntvertrouwenspersoon (M)

Vught
50 - Oproep / flex uur
Mijzo

Geestelijk Verzorger

Waalwijk
20 - 24 uur
Severinus

Vakantiekracht gehandicaptenzorg

Veldhoven
28 - 32 uur