zoekt een

Flex begeleider / bijbaan wonen Kind en Jeugd, Den Dreef 8a

Werken zoals jij dat wilt; dat kan bij ORO Kind en Jeugd! Wil je werken naast je opleiding of het goed kunnen combineren met een andere baan of mantelzorg? Wij kijken graag met jou mee om jouw balans qua werk en privé goed op orde te houden. Zo is het mogelijk om enkel doordeweeks te werken of juist in het weekend. Op onze locatie Den Dreef 8a wonen acht jonge cliënten (tot 18 jaar) met een ernstig verstandelijke beperking, soms in combinatie met een lichamelijke beperking. Daarnaast is er vaak sprake van (vermoedens van) autisme, ADHD, hechtingsstoornis en complex gedrag. De helft van de kinderen hebben vanwege hun begeleidingsbehoefte een Meerzorg indicatie. Een dynamische groep die nog aan het begin van hun ontwikkeling staat en steeds weer iets anders van jou vraagt! Zo ondersteun je het ene kind bij de dagelijkse zorgovername en ga je vervolgens lekker zwemmen of fietsen om de motorische vaardigheden te verbeteren en natuurlijk plezier te maken. En ’s avonds? Dan vraagt een kind om jouw aandacht omdat hij die dag veel onrust in zijn lichaam ervaart en daardoor niet lekker in zijn vel zit.

Voor deze kinderen is het niet altijd eenvoudig om aan te geven waar zij nou echt gelukkig van worden. Fijn dat jij er bent, want doordat jij klein kijkt en iemand daarmee écht ziet, kunnen we dit wel aan jou overlaten. Jij weet wat een kind bedoelt wanneer hij weer zit te wiebelen in zijn rolstoel, zijn speelgoed in de lucht gooit of een hard geluid maakt. En soms knalt het en uit zich dat in verbale of fysieke agressie. Vaak niet bewust op jou gericht, maar ze weten dat jij naar hen wil luisteren en op zoek gaat naar wat een kind jou wil vertellen en gelukkig maakt. En jouw dag is geslaagd wanneer je weer een kleine stap in dat grote succes gezet hebt.

Warm, nieuwsgierig en ontwikkelgericht, daar herken jij jezelf in! Jouw eigenschappen geven kleur aan de ontwikkeling van de cliënt. En het zetten van kleine stappen in de ontwikkeling tovert weer een glimlach op het gezicht bij het kind, zijn ouders én jou natuurlijk. De samenwerking met ouders vind jij heel belangrijk. Jij weet dat zij hun kind het beste kennen en dat jullie samen tot de beste zorg komen. Je bent voor hen een luisterend oor wanneer zij het pittig vinden en uiteraard vier je ook de kleine successen!
Binnen Kind en Jeugd werken wij vanuit één plan en jij biedt spelenderwijs leerzame activiteiten vanuit de opgestelde doelen in het behandelbeleid aan. Vaak geeft dat veel plezier, maar soms kan het ontdekken van de wereld ook behoorlijk lastig zijn voor hen wat zich kan uiten in complex gedrag. En dat kan wel eens knallen. Jij ziet de vraag achter dat gedrag en biedt een veilige omgeving waarin een kind veiligheid en tegelijkertijd kaders ervaart.

En daarnaast neem jij natuurlijk kennis en vaardigheden rondom de dagelijkse zorg(overname) mee. Jij geniet er van om er voor te zorgen dat een kind fris de dag kan starten of ’s avonds even alle prikkels van de dag kan loslaten in een warm bad. En jij begrijpt als geen ander dat een kind het fijn vindt om zelf het tempo te bepalen en spelenderwijs zelf kleine keuzes te maken. En wordt het medisch iets complexer? Daar draai jij je hand niet voor om en jij verdiept je waar nodig graag in medische handelingen zoals bijvoorbeeld sondevoeding.

En tot slot volg je een zorgopleiding of heb je deze afgerond.

  • Onze jonge cliënten wonen op Het Rijtven in Deurne en dat wordt ook jouw werklocatie. Je bent onderdeel van een gezellig, bevlogen team waarin jij de ruimte krijgt om ervaring op te bouwen. We kijken samen met jou naar de wensen qua roostering en uren op contract (dit kan variëren tussen de 4 en 16 uur per week);
  • Jouw persoonlijke groei staat centraal. Je kunt een uitgebreid scholingsaanbod volgen via onze eigen Academie (o.a. supportgericht werken, autisme en de benodigde verpleegtechnische handelingen);
  • Een salaris in FWG30 of FWG35 volgens cao gehandicaptenzorg (minimaal € 2.127,-en maximaal € 3.105,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek)
  • Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, zoals vakantietoeslag (8%), ORT en een eindejaarsuitkering (8,33%);
  • Een jaarcontract, waarbij we er vanuit gaan dat we het na een jaar omzetten in een contract voor onbepaalde tijd.

Contact

Coralie Nieuwlaar
Recruiter
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

DeSeizoenen

Begeleider Flex, Bronlaak, Oploo

Oploo
20 - 40 uur
Dichterbij

Begeleider Nieuwstraat Oss

Oss
8 - 36 uur
Pantein

Medewerker Maatschappelijke Zorg

Gennep
32 - 40 uur