zoekt een

Innovatieve GZ-Psycholoog / Orthopedagoog-Generalist

Welkom bij Topaze, de jeugdzorgorganisatie die het nèt even anders doet. 

Bij Topaze geloven we in de kracht van elk gezin om zijn eigen pad te kiezen, hoe hobbelig dat pad ook lijkt. Samen met de mensen die er toe doen, vinden we altijd een manier om de regie over het leven terug te pakken. In de regio Oost-Brabant positioneren we onszelf als een jeugdzorgorganisatie die anders denkt en handelt. Onze partners zeggen niet voor niets: "Jullie zeggen het niet alleen, jullie doen het ook." Samen bouwen we aan mogelijkheden! 
Wij werken met onze eigen behandelproducten, ontwikkeld op basis van bewezen interventies voor jongeren die op het punt staan uit huis geplaatst te worden. Ons doel? Het verkorten of zelfs voorkomen van uithuisplaatsing. Zelfs jongeren met een machtiging kunnen bij ons op een gezonde manier thuisblijven. Wij geloven dat er altijd een weg is naar zelfregie voor gezinnen, zelfs als anderen geen uitweg meer zien. 
Als hulpverleners zijn we ons ervan bewust dat we slechts passanten zijn in het leven van gezinnen. We nemen hierom de zorg niet over; we ondersteunen, begeleiden en behandelen met als doel dat het gezin hun eigen toekomstplan kan vormgeven. Onze focus ligt op het herstellen van netwerken en verbindingen, met als resultaat een terugkeer naar een normale situatie. 
Soms betekent dit niets doen, soms betekent het lef tonen en vertrouwen op het gezin, en soms betekent het actie ondernemen wanneer dat nodig is. Wij doen wat nodig is. 
Topaze zoekt een Orthopedagoog Generalist/GZ-Psycholoog die samen met ons durft te innoveren. Je bouwt mee aan nieuwe behandelingen en draagt bij aan onze visie, zelfs als het spannend wordt. Je kunt buiten de gebaande paden denken en handelen. Je past jouw kennis aan op de behoeften van het gezin. 
Je voert zelfstandig diagnostiek en behandeling uit, bij voorkeur bij het gezin thuis. Je levert jouw bijdrage aan behandellijnen en (proces)diagnostiek/indicatiestelling, met name in complexere, risicovolle casuïstiek. Je ondersteunt het team professionals met jouw vakmatige expertise en vertaalt theoretische kennis naar praktische toepassingen. Creativiteit, visualisatie en het vertellen van verhalen zijn essentieel binnen Topaze. 
Naast je behandelwerk heb je een rol in methodiekontwikkeling en kwaliteit. Je bewaakt de consistentie, kwaliteit en voortgang van het inhoudelijk beleid, signaleert afwijkingen en knelpunten, en coacht je collega's waar nodig. 
Je bent Postmaster opgeleid, NVO, NIP en/of BIG geregistreerd, hebt ervaring, bent ondernemend, een teamspeler en je herkent je in het motto van Pippi Langkous. 


 

Contact

Jeroen Slootmans
Directeur
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Vitalis WoonZorg Groep

Coördinator Horeca en/of Services

Eindhoven
32 - 36 uur
Sterk Huis

Teamleider Aanmeldpunt Crossroads

Goirle
32 - 36 uur
Mijzo

Teammanager zorg en welzijn

Woudrichem
12 - 16 uur