zoekt een

Woonbegeleider

Weievensehoeve is van origine een zorgboerderij die is doorgegroeid tot een complete zorgorganisatie, met 24-uurs zorg, aan cliënten met verschillende zorgvragen. Er is een uitgebreide dienstverlening op het gebied van beschermd wonen, ambulante woonbegeleiding en dagbesteding. Weievensehoeve is opgezet door twee ervaren zorgprofessionals, beiden ook ervaringsdeskundig. In de kernwaarden van Weievensehoeve klinkt tot op de dag van vandaag door wat hun drijft en hoe zij een eigenzinnige zorgorganisatie vorm willen geven. 
 
Onze doelgroep bestaat uit een diverse groep bewoners met diverse problematieken waarbij de leeftijd varieert tussen 18 en 60 jaar. De mensen die bij ons komen hebben onder meer een achtergrond met GGZ-, LVB-, (ex)-verslavings- en gedragsproblematiek. 

We bieden een veilige leefomgeving voor iedereen die extra zorg en begeleiding nodig heeft. In een huiselijke en familiaire sfeer werken bewoners aan hun toekomst. We bieden een individuele planmatige aanpak, waarbij de gehele situatie en de vraag van de bewoner centraal staat. In de beschermde en begeleide woonomgeving bieden we intensieve zorg. In de trainingshuizen en appartementen krijgen de bewoners ambulante begeleiding. 

OVER DE FUNCTIE ≥24u. 

Als woonbegeleider heb je met veel verschillende doelgroepen te maken. Op basis van de individuele begeleidingsplannen biedt je begeleiding en ondersteuning aan onze bewoners met een kwetsbaarheid zoals autisme en persoonlijkheidsproblematiek. Ook kan er sprake zijn van gedragsproblematiek. Je bent gedurende de dag het eerste aanspreekpunt voor bewoners en speelt in op ondersteuningsvragen. Je organiseert creatieve- en ontspanningsactiviteiten (zoals diverse spellen, geheugentraining, bewegingsactiviteiten en handwerken) en biedt deze aan. Je past, indien nodig, activiteiten aan op specifieke wensen van de doelgroep, zoals het lezen van de krant of knutsel- en handwerkactiviteiten, rekening houdend met de mogelijkheden van de cliënt. Je signaleert (toenemende) problematiek en anticipeert hierop.   

Je ondersteunt en stimuleert bewoners bij het doen van boodschappen, het bereiden van maaltijden, het opruimen en schoonhouden van kamers en ziet toe op de medicatieverstrekking. Je signaleert veranderingen op het gebied van het psychische, fysieke en sociale welzijn van cliënten en rapporteert deze aan de persoonlijke begeleider.  

Je ziet erop toe, dat groepen cliënten op een goede manier samenleven. Daarnaast lever je ook een bijdrage aan de administratie, registratie en rapportage. Dit alles met als doel het vergroten van de zelfredzaamheid van de cliënt zodat hij een vervolgstap kan zetten naar meer zelfstandigheid. 

 •        MBO-3 werk- en denkniveau aangevuld met enkele jaren ervaring en kennis van de doelgroep. 
 •        Je hebt sociale vaardigheden zoals tact, inlevingsvermogen en motiveren.  
 •        Je draagt zorg voor een goede sfeer in de groep, waarbij cliënten worden aangesproken op het naleven van de regels. 
 •        Je hebt een dienstverlenende, zelfstandige en klantgerichte instelling voor het verrichten van werkzaamheden van diverse aard.  
 •        Je vindt het fijn om met wisselende en of 6 uurs diensten te werken. 
 •        Je bent in het bezit van een rijbewijs. 
 •        Je bent bereid om een VOG aan te vragen. 

DIT BIEDEN WE JOU:  

 •        Vanuit de CAO GGZ de standaard arbeidsvoorwaarden en een salaris in FWG 35
 •        (€2272,- max. €3218,- op basis van 36 uur) afhankelijk van opleiding en ervaring.
 •        Contract van ≥24 uur en bij gebleken geschiktheid de mogelijkheid tot een vast contract. 
 •        Een eindejaarsuitkering van 8,33%, 8% vakantiegeld en je bouwt een goed pensioen op bij Pensioenfonds Zorg en Welzijn.
 •        Km-vergoeding voor woon-werkverkeer en dienstreizen. 
 •        Een jaarlijks balansbudget van €500,- (naar rato dienstverband). Om bij te dragen aan balans in je werk. 
 •        Budget voor professionele ontwikkeling.

Ben je enthousiast geworden om als Woonbegeleider bij de Weievensehoeve te komen werken? Solliciteer dan hier direct! 

 

 

 

 

Contact

Ludo Reuters
Algemeen Manager
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

GGD Hart voor Brabant

Adviseur Crisisbeheersing

Tilburg
Fulltime
Egala Zorg

Open sollicitatie

Breda
In overleg
Sint Annaklooster

Zorghulp Voeding PG locatie Eikenburg

Eindhoven
8 - 20 uur