zoekt een

GZ Psycholoog of orthopedagoog generalist (tijdelijk) periode van 1 juni tot 1 december 2024

Lore, het behandel- en expertisecentrum van ORO, ondersteunt mensen met een (vermoeden van) een verstandelijke beperking of een ontwikkelingsachterstand om krachtiger in het dagelijks leven te staan. Met ruim 100 behandelaren en 15 verschillende disciplines hebben wij een grote diversiteit aan professionals en expertise in huis. Wij geloven dat ieder mens uniek is en dat iedere situatie anders is. De uitdagingen waar onze cliënten en hun families mee te maken krijgen zijn vaak complex, op allerlei manieren. Dat vraagt om expertise, maar ook om inlevingsvermogen, rust en creativiteit.

Als GZ psycholoog/ Orthopedagoog Generalist fungeer jij als regiebehandelaar en ben jij verantwoordelijk voor de inzet van behandeling vanuit verschillende disciplines. Je adviseert medewerkers van ORO op het gebied van ondersteuning en begeleiding. Daarnaast voer je diagnostisch onderzoek uit en behandel jij cliënten en cliëntsystemen waaronder cliënten met een meer complexe samengestelde problematiek.

Je begeleidt en ondersteunt cliënten, begeleiders en ouders rondom vragen m.b.t. ontwikkeling, bejegening, functioneren en gedrag wat resulteert in een positieve ontwikkeling.

Jij draagt als gedragsdeskundige bij aan de weerbaarheid van cliënten en zorgt ervoor dat zij het beste uit zichzelf halen.

Jij beïnvloedt de ontwikkeling, opvoedkundige- en gedragsaspecten van cliënten zodanig dat deze stabiliseren of verbeteren. Anders gezegd: Jij ondersteunt mensen krachtiger in het dagelijkse leven te staan. Je brengt hulpvragen van cliënten met een verstandelijke beperking met eventuele bijkomende gedragsproblematieken in kaart: op basis van beeldvorming en diagnostiek.

Je werkt multidisciplinair samen met de arts verstandelijk gehandicapten (arts VG), zorgcoördinatoren en overige (para)medische disciplines. Op deze manier bieden jullie samen de beste zorg voor de cliënt, stemmen jullie alle behandelingen op elkaar af en bespreken jullie bijzonderheden met elkaar. Je stelt een behandelplan op, op basis van de wensen en behoeften van de cliënt, waarin je alle vorderingen rapporteert. Als regiebehandelaar ben je verbonden aan een aantal ORO locaties.

Je biedt ondersteuning en behandeling aan cliënten en hun systeem, zowel in de thuissituatie als binnen woon- en dagbestedingslocaties van ORO, aan de hand van gerichte methodieken.

Je geeft individuele behandelingen (bijvoorbeeld EMDR) en gebruikt specifieke onderzoeksinstrumenten (bijvoorbeeld ADOS bij autismespectrumstoornissen).

Je levert een bijdrage aan de ontwikkeling van inhoudelijke behandelprogramma’s binnen ORO en deskundigheidsbevordering ten behoeve van begeleiders in hun omgang met de verschillende cliëntgroepen. Hiervoor ben je mogelijk betrokken bij wetenschappelijk onderzoek, alle opgedane kennis kun je omzetten naar nieuwe beleidskeuzes en protocollen.

Als Orthopedagoog-Generalist of GZ-psycholoog bevorder jij mogelijk ook de deskundigheid van collega gedragsdeskundigen en vaktherapeuten die onder jouw supervisie behandeling of diagnostiek leveren aan onze cliënten. Je werkt als coach voor gedragsdeskundigen, vaktherapeuten, GZ-psychologen in opleiding en sociaalpsychiatrische verpleegkundigen, zodat zij zichzelf verder kunnen ontwikkelen.

Je bent een strategische sparringpartner en vraagbaak voor managers en de bestuurder van ORO ten aanzien van individu overstijgende beleidsaspecten (zoals groepssamenstelling, teambegeleiding en activiteitenaanbod). Je zoekt actief naar groeikansen om door te ontwikkelen. Je blijft innoveren en fungeert als ambassadeur richting externe samenwerkingspartners.

 • Je bent gediplomeerd GZ-psycholoog of orthopedagoog generalist en bent in het bezit van een geldige BIG-registratie. 
 • Je hebt gerichte vakkennis in de praktijk opgedaan als gedragsdeskundige. Enige jaren werkervaring als GZ psycholoog/orthopedagoog-generalist is een pré. 
 • Je bent een enthousiaste kartrekker. 
 • Je bent ontwikkelingsgericht, flexibel en kunt goed samenwerken. Daarbij ben je initiatiefrijk en heb je doorzettingsvermogen en een grote mate van empathie/sensitiviteit. 
 • Je hebt werkervaring met multidisciplinair werken binnen de verstandelijke gehandicaptenzorg of geestelijke gezondheidszorg.  
 • Je beschikt over een rijbewijs en eigen vervoer.
 • Een baan voor 16 - 36 uur per week. Uren worden in overleg vastgesteld; 
 • Een salaris in FWG65 (minimaal €4.185,- en maximaal €6.320,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek), met aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, eindejaarsuitkering, 144 vakantie-uren per kalender jaar o.b.v. een 36-urige werkweek, ORT, reiskostenvergoeding, pensioenregeling en oog voor fit en vitale medewerkers; 
 • Een baan binnen een professionele en gezellige vakgroep van gedragsdeskundigen; 
 • Ruimte voor intervisie, supervisie én bijscholingstrajecten om je kennis up-to-date te houden
 • Een werkklimaat waarbij gelukkige medewerkers en cliënten centraal staan
 • Een informele cultuur waarbij het gezamenlijk behalen van doelen en nauwe samenwerking vanzelfsprekend is
 • Werktijden tussen 8.00 uur en 18.00 uur. Overige werktijden zijn bespreekbaar.
 • Kortom; een veelzijdige, dynamische, uitdagende functie die altijd in ontwikkeling is!

Contact

Sabine Kemper
Manager gedragscluster
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Asendo

Gedragswetenschapper

Tilburg
12 - 24 uur
Sterk Huis

GZ Psycholoog

Goirle
32 - 36 uur
Buro3o

GZ psycholoog jeugd

Rosmalen
In overleg