zoekt een

Persoonlijk begeleider/begeleider niveau 3

Gaat jouw hart sneller kloppen van het begeleiden en/of verzorgen van cliënten en het creëren van warme sfeer? Dan is de Fresiastraat een goede match voor jou.

Ben je op zoek naar een echte uitdaging? Ben jij een typische zorgverlener of juist begeleider, of doe je het beide graag en hou je van de afwisseling? Op de Fresiastraat is een combinatie van beide mogelijk. We zoeken persoonlijk begeleiders. Ben je een begeleider niveau 3 en heb je de ambitie om jezelf verder te ontwikkelen tot niveau 4? Aarzel dan niet om te solliciteren.

Nieuwsgierig geworden? Neem hier alvast een leuk kijkje van de Fresiastraat!

Met wie ga je werken?
De Fresiastraat is een locatie gevestigd in Wijk en Aalburg. Er zijn 24 bewoners met een grote diversiteit: zowel in leeftijd als op ontwikkelingsniveau, zorg of begeleidingsbehoefte. Ga jij liever voor zorg, begeleiding of een combinatie van beide?

Het team is in ontwikkeling, waardoor jij je taakvoorkeur kan aangeven.De begeleiding die jij biedt gaat verder dan ondersteunen bij dagelijkse levensbehoeften. Een vertrouwde, veilige omgeving is essentieel voor onze cliënten. Om jouw werkwijze perfect af te stemmen, leer je ze daarom persoonlijk kennen. Je voelt aan hoe de cliënt in zijn vel zit en wat hij nodig heeft.

Bij een deel van de cliënten ligt de nadruk op begeleiden. Je biedt ondersteuning bij het dagelijkse leven en levert lichte ADL zorg. Denk bijvoorbeeld aan medicatie verstrekken, benen/voeten insmeren en steunkousen aandoen bij de cliënt.

Bij een ander deel van de cliënten ligt de nadruk op verzorging. Je helpt bijvoorbeeld cliënten met het douchen, aankleden, inco’s verwisselen en ondersteunt bij het eten. Ook zal je gaan werken met tilliften. Sommige cliënten hebben moeite met verbale communicatie, waardoor je goed moet letten op non-verbale signalen. Hierbij werk je bijvoorbeeld met picto’s. “Klein kunnen kijken” is ook erg belangrijk.

Op de Fresiastraat voer je, mits hiervoor gekwalificeerd, ook verpleegtechnische handelingen uit. Denk aan het doorspoelen van een mic-key button bijvoorbeeld.

Ben je verpleegkundige, dan kun je ook écht aan de slag met verpleegtechnische handelingen. Daarnaast is jouw verpleegkundige blik waardevol in het signaleren en monitoren van de zorgbehoefte van onze cliënten.

Overdag zijn er altijd twee begeleiders aanwezig. Het is de bedoeling dat je dan activiteiten aanbiedt aan cliënten die thuis zijn. Slaapdiensten horen er ook bij. Dit kan mét of zonder avonddienst. Met het avondgedeelte start je om 15:00 uur. Zonder avondgedeelte start je om 22:30 uur. Er zijn dus veel mogelijkheden en opties qua invulling van de diensten, zodat er voor iedereen wel iets passends is!

Persoonlijk begeleider (eventueel verpleegkundige, dit is geen must!)

Jij bent een kei in organiseren en plannen. Rapporteren doe jij op de juiste manier. Je vindt de basiszorg leuk, maar kunt verder kijken dan dat. Taken buiten de standaard basiszorg liggen ook in jouw straatje. Hier heb jij al ervaring mee. Met plezier combineer jij de coördinatie van het cliëntplan met de dagelijkse begeleiding en verzorging van de cliënten.

Ook vind je het leuk om te schakelen tussen verschillende disciplines zoals gedragsdeskundigen, verpleegkundigen, ergo, fysio, logo en arts. Hier durf je ook de lijnen voor uit te zetten. Samenwerken doe jij van nature en je vergeet nooit om jouw collega's mee te nemen in het grotere plaatje. Je bewaakt grenzen en je zorgt dat doelen van het cliëntplan gehaald worden. Hierbij ben je niet bang voor feedback en durf je jezelf kwetsbaar op te stellen. Je past de nodige zelfreflectie toe.

Ben je verpleegkundige? Er zijn ook opties om de handen uit de mouwen te steken: verpleegtechnische handelingen zijn dan namelijk onderdeel van deze functie.

Begeleider niveau 3
Cliënten verzorgen en begeleiden. Dat is waar jij het liefste het grootste deel van je tijd mee invult. Jij wilt cliënten namelijk een mooie dag bezorgen. Cliënten zich goed laten voelen, dat is waar jij het voor doet. Naast het verzorgen en begeleiden, ondersteun je persoonlijke begeleiders bij de uitvoering van cliëntafspraken. Je bent dus een veelzijdige spin in het zorgweb die zich niet alleen bezig houdt met de basiszorg, maar ook met de randzaken van de cliënt. Hierin is het contact met de cliënt nog steeds hoofdzaak. Je hebt ook de ambitie om jezelf verder te ontwikkelen tot niveau 4.

Jouw arbeidsvoorwaarden
  • Alle uren zijn bespreekbaar, tot maximaal 36 uur.
  • Een contract voor de duur van 1 jaar met intentie tot verlenging voor onbepaalde tijd.
  • Marktconforme arbeidsvoorwaarden volgens de CAO gehandicaptenzorg. Salaris afhankelijk van je functie en ervaring. Dit betekent dat jouw salaris tussen de € 2.393,- en € 3.360,- ligt voor de functie begeleider niveau 3. Voor persoonlijk begeleider ligt dit tussen de €2.672,- en €3.606,- op basis van een fulltime dienstverband, afhankelijk van jouw ervaring.
  • Naast vakantieuren krijg je balansverlof- uren die flexibel zijn in te zetten.
  • Je krijgt een eindejaarsuitkering van 8,33%.
  • Kies je voor Prisma als werkgever? Dan kun je na je proeftijd gebruikmaken van een regeling die fiscaal voordeel biedt, bijvoorbeeld bij de aanschaf van een (elektrische) fiets, een tablet of een sportabonnement.

Wat wij jou verder bieden
Goed werkgeverschap! Dat betekent dat jij belangrijk bent. We bieden je een uitdagende werkplek waar ruimte is om initiatief te nemen en jezelf te ontdekken. Wij investeren in jouw ontwikkeling, vitaliteit en inzetbaarheid en ondersteunen je graag in je loopbaan. Er zijn verschillende scholingsmogelijkheden die bijdragen aan je kennis en handelen of aan je eigen ontwikkeling.

Dit verwachten wij van jou
Met passie en plezier vertaal jij Prisma's visie in betekenisvolle zorg. Je denkt vanuit mogelijkheden in plaats van beperkingen en hecht waarde aan echt contact. Geduldig en empathisch help jij cliënten om zo veel mogelijk eigen keuzes te maken. Je staat stevig in jouw schoenen en kent jouw talenten en valkuilen. Samenwerken doe jij van nature en je bent niet bang feedback te geven of te ontvangen.

Relevante eisen
  • Je hebt minimaal een afgeronde mbo-opleiding niveau 3 en 4 richting Zorg en Welzijn.
  • Je hebt een aantal jaren ervaring in de gehandicaptenzorg.
  • Je werkt op onregelmatige tijden, verspreid over meerdere dagen. Er wordt ook gewerkt met slaapdiensten.

Deze vacature staat doorlopend open.

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Petra van Dijk; 06-11253142

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Contact

Rob Hilderink
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Philadelphia Zorg Brabant

Begeleider Frankenveld Arnhem

Arnhem
16 - 20 uur
S&L Zorg

Cliëntbegeleider

Bergen op Zoom
Parttime / Fulltime
Amarant

Verpleegkundig Begeleider Complex

Tilburg
20 - 36 uur