zoekt een

Verpleegkundige voor de ouder wordende cliënten

Op woonlocatie ’t Gebint 6 op het Rijtven in Deurne wonen tien ouder wordende mensen met een lichte tot matige verstandelijke beperking die voorheen in een eigen appartement, studio of thuis hebben gewoond. Cliënten zijn zich bewust van het feit dat ze ouder worden en jij ondersteunt hen met de toenemende verzorging en alle levensvragen die daarbij horen. Door het ouder worden hebben zij meer nabijheid, begeleiding en verzorging nodig. Voor cliënten is dit niet altijd een gemakkelijk proces, wat zich kan uiten in boosheid, frustratie en verbale agressie. 

De zorgvraag van cliënten wisselt constant. In overleg met je team bekijk je of het haalbaar is om een cliënt zelfstandig te verzorgen of dat je dit samen met een collega doet. Voorkomende verpleegtechnische handelingen zijn onder andere: verzorging blaaskatheter en suprapubische katheter, handelingen rondom diabetes, wondverzorging en zwachtelen.  

De groepssamenstelling wisselt gezien de leeftijd van onze cliënten, waardoor de nadruk blijft liggen op elkaar leren kennen, relaties opbouwen en een vertrouwensband creëren. Je begeleidt de onderlinge groepsdynamica en bent je ervan bewust dat de processen die hierbij spelen tijd nodig hebben. Je creëert een overzichtelijke, veilige en voorspelbare omgeving, waarbij jij de stabiele factor bent. De cliënt kan altijd op jou terugvallen, omdat jij er voor hem/haar bent in goede en slechtere momenten. 

Samen met je team werk je nauw samen met de familie van de cliënten, medisch specialisten en de collega’s van de dagbesteding. Je voert het uitgezette behandelplan uit en signaleert hierbij bijzonderheden. Je ondersteunt de zorgcoördinator door een bijdrage te leveren aan het persoonlijk plan, zoals het verzamelen van gegevens en het verstrekken van overzichten.

Je ziet het als een uitdaging om cliënten te begeleiden in deze levensfase en op de diverse gebieden waar zij mee worstelen naarmate zij ouder worden. Je kunt snel inspelen op veranderende situaties en kunt goed inschatten wat dan nodig is.

Doordat jij klein kijkt en vanuit je gevoel werkt, voel jij haarfijn aan hoe een cliënt in zijn vel zit. Jij ziet ook de vraag achter gedrag en bent er onvoorwaardelijk. Je bent een enthousiaste teamplayer die stevig in zijn schoenen staat en werkt graag in een uitdagende omgeving waar geen dag hetzelfde is. Je hebt talent om gedrag positief te beïnvloeden en je weet verbale conflicten tussen cliënten onderling bemiddelend te begeleiden.

En naast deze mooie eigenschappen, neem jij natuurlijk jouw rugzak vol met medische kennis en inzichten mee. En wordt het medisch complex? Leuk, denk jij! Jij hebt jouw volle focus liggen op zaken als medicatie, gedrag en andere verpleegtechnische handelingen. En vanuit deze ervaring draag jij bij aan het opstellen, uitvoeren en aanpassen van de medische zaken in het Persoonlijk Plan. Jouw enthousiasme werkt aanstekelijk voor jouw collega begeleiders op locatie, waardoor jij hen gemakkelijk meeneemt in jouw verpleegkundige visie.

Je hebt ervaring met palliatieve zorg en vindt het een eer om het laatste proces van een cliënt zo goed mogelijk te ondersteunen. En tot slot heb je een afgeronde verpleegkundige mbo- of hbo-opleiding en ben je in het bezit van een geldige BIG registratie.

  • Een ervaren team waarbij je altijd samen met één of meer collega’s werkt; 
  • Een baan voor 24 uur per week. Je werktijden liggen tussen 7.00 uur en 22.00 uur. Door de week én in het weekend;
  • Op basis van jouw kennis en ervaring ontvang je een salaris in FWG 40 (minimaal € 2.617 en maximaal € 3.535) per maand op basis van een 36-urige werkweek 
  • Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, zoals vakantietoeslag, ORT en een eindejaarsuitkering 
    Een jaarcontract waarbij we ervan uitgaan dat we het na een jaar omzetten in een contract voor onbepaalde tijd.

Contact

Angelique van Deursen
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

GGD Hart voor Brabant

Adviseur Crisisbeheersing

Tilburg
Fulltime
Egala Zorg

Open sollicitatie

Breda
In overleg
Sint Annaklooster

Zorghulp Voeding PG locatie Eikenburg

Eindhoven
8 - 20 uur