zoekt een

Zorgbemiddelaar Crossroads

Goede geestelijke gezondheidszorg is onmisbaar voor onze samenleving. Bij GGz Breburg werk je in een maatschappelijk relevante en professionele organisatie. Wij bieden ruimte voor eigen initiatief, persoonlijke en professionele ontwikkeling. GGz Breburg gaat voor cliëntgerichte mentale gezondheidszorg. We werken zo dichtbij de cliënt, zijn of haar naasten en samenwerkingspartners als mogelijk: ‘Samen het sterkst in mentale gezondheid'.

Voor wie doe je het?
De elf gemeenten in de regio Hart van Brabant werken nauw samen aan betere hoogspecialistische jeugd- en crisiszorg in de vorm van de zorgcombinatie crossroads. In deze zorgcombinatie Crossroads werkt GGz Breburg samen met Amarant, De Viersprong en Sterk Huis en vier strategische samenwerkingspartners: Koraal groep, Novadic Kentron, Reinier van Arkel en stichting De As. Voorheen had iedere organisatie een eigen overeenkomst met gemeente. Nu zijn de partners binnen de zorgcombinatie gezamenlijk verantwoordelijk voor de uitdaging om jongeren zo snel, zo zelfstandig en zo ‘thuis’ mogelijk hoogspecialistische zorg te bieden. Bij Crossroads is alle kennis en hulp in één team gebundeld. Zo kan de benodigde intensieve hulp geboden worden, zonder steeds tussen organisaties te moeten wisselen. Iedere organisatie binnen dit samenwerkingsverband heeft zo haar eigen expertise.

Wat ga je doen?
Als zorg bemiddelaar ben je werkzaam bij het aanmeldteam Crossroads en zien je werkzaamheden er als volgt uit:
 • De eerste screening van de aanmeldingen.
 • Het beoordelen van de dossiers, zowel inhoudelijk als financieel.
 • Samen met de gedragswetenschapper Uitvoeren van aanmeldgesprekken met cliënten en gezinnen om de zorgvraag te verhelderen.
 • Afstemmen met andere zorgaanbieders over inzet passende (gezamenlijke) zorg en het zorgdragen voor de juiste beschikkingen/afspraken voordat de zorg kan starten.
 • Procesmatige ondersteuning bij het organiseren van de best passende zorg en zorgdragen voor een passende beschikking bij gemeenten (een beschikking is een toestemming/toewijzing van gemeente om zorg te mogen leveren).
 • Afspraken maken en vastleggen met zorgaanbieders rondom hoofd-onderaannemer schap (wie voert welk deel van de zorg uit en hoe wordt dit onderling verrekend).
 • Complexe casusoverleg i.s.m. inhoudelijke behandelaren.
 • Zorgdragen voor een geldige en correcte beschikking/verwijzing en zo nodig afstemmen met jeugdprofessional van de gemeente over een benodigde beschikking.
 • Enkele dagdelen per week heb je bereikbaarheidsdienst. Je beantwoordt dan alle vragen die binnenkomen via de telefoon, mail en chat.
 • Monitoring voortgang aanvraag (vervolg) beschikkingen of niet passende beschikking.
 • Beantwoorden vragen van verwijzers, jeugdprofessionals, cliënten en collega’s.
 • Actief meedenken in verbeteren huidige werkprocessen.

Hoe ziet jouw werkomgeving eruit?
Je bent in dienst bij GGZ Breburg en je valt onder het cluster intensieve zorg jeugd. Het cluster biedt hoog specialistische behandeling voor complexe hulpvragen van kinderen, jongeren en gezinnen tot 23 jaar. Wij werken voor de regio Hart van Brabant samen met onze collega aanbieders vanuit de zorgcombinatie Crossroads. Je wordt ingezet op de locatie van Crossroads (www.zorgcombinatiecrossroads.nl). Je hebt daarnaast ook regelmatig overleg met de andere collega’s die ook vanuit het cluster werkzaam zijn bij Crossroads.

Wat breng je mee?
 • Een (functiegerichte) hbo opleiding, met een SKJ registratie.
 • Kennis van relevante wet- en regelgeving.
 • Oplossings- en servicegerichte houding van waaruit je zoekt naar de beste oplossing en om de cliënt/klant op de juiste manier te helpen.
 • Sociale vaardigheden (mondelinge en schriftelijke vaardigheden) voor het kunnen onderhouden van contacten met de cliënt en met externe instanties.
 • Je bent in staat om overzicht te houden op cliëntenstromen, op benodigde beschikkingen/verwijzingen en om analyses uit te voeren op wachtlijst en intakes.
 • Je bent 28 tot 32 uur per week beschikbaar.

Wat bieden wij jou?
Een mooie, afwisselende baan in een team wat volop in ontwikkeling is. FWG 50 minimaal €2.737,- en maximaal €4.263,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband.

GGz Breburg biedt een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden via FiscFree®. Daarmee kun je met belastingvoordeel o.a. deelnemen aan het fietsenplan, een nieuwe laptop aanschaffen of lidmaatschap voor een beroepsvereniging betalen.

Je hebt ook recht op een persoonlijk opleidingsbudget, tegemoetkoming reiskosten, vaste eindejaarsuitkering (13e maand) en een goede pensioenregeling. Overige arbeidsvoorwaarden zijn volgens de CAO GGZ.

Nieuwsgierig geworden?
Heb je nog vragen over deze vacature tekst kun je contact opnemen met Saskia Fadina, manager bedrijfsvoering: 0651008502

Bijzonderheden
Interne en externe sollicitaties worden tegelijkertijd in behandeling genomen. Bij gelijke geschiktheid heeft de interne kandidaat voorrang.

Recente vacatures

Robert Coppes Stichting

Cliëntvertrouwenspersoon (M)

Vught
50 - Oproep / flex uur
Mijzo

Geestelijk Verzorger

Waalwijk
20 - 24 uur
Severinus

Vakantiekracht gehandicaptenzorg

Veldhoven
28 - 32 uur