Verzorgende IG + Expert leren en ontwikkelen

Zorggroep Elde Maasduinenis voor locatie Vita per direct op zoek naar een Expert Leren & Ontwikkelen voor 5 uur per week als aanvulling op of in de arbeidsduur van jouw bestaande contract (minimaal 24 uur per week).

Vita is een mooie locatie met verpleeghuiszorg in het centrum van Rijen. Er zijn appartementen, aanleunwoningen en zorg met verblijf. Naast goede zorg biedt Vita mooie mogelijkheden om te ontmoeten. Bijvoorbeeld in de ontmoetingstuin of het restaurant. Buurtgenoten zijn ook van harte welkom.

Het verpleeghuis bestaat uit zeven woongroepen voor bewoners met dementie en voor bewoners met somatische aandoeningen. In totaal betreft het 50 bewoners met een behandelindicatie. Buiten de woongroepen, maar wel binnen het gebouw, biedt VitaThuis aan zo’n 65 cliënten de dagelijkse zorg.

Levensgeluk en welzijn, daar draait het om bij Vita. Vanuit deze gedachte is in oktober 2019 een programma gestart om leefplezier, geluk én een twinkeling in de ogen van de bewoners centraal te stellen. Het gevoel van de bewoner is bij Vita leidend voor de benadering en de zorg. Dit programma is opgezet en begeleid door het kennisinstituut Leyden Academy. Om de visie naar de praktijk te kunnen vertalen, volgden de medewerkers een speciale training en worden zij begeleid en getraind in deze manier van werken. Opvallend is de multidisciplinaire manier van werken en de nauwe samenwerking, zowel met collega’s als met mantelzorgers, familie en bewoners. Met elkaar en voor elkaar is het leven goed bij Vita.
 
De functie in hoofdlijnen
In jouw dagelijkse werk staat onze cliënt altijd centraal, hierin lever jij in de eerste plaatst een actieve bijdrage door het bieden van optimale zorg aan onze cliënten. Naast je kerntaken; het verplegen, verzorgen, begeleiden en bevorderen van de zelfredzaamheid van cliënten treed je op als Expert Leren & Ontwikkelen op de werkvloer. Als Expert Leren & Ontwikkelen draag je dus naast je eigen functie een additionele verantwoordelijkheid op het gebied van studiebegeleiding. Je begeleidt hierin leerlingen en medewerkers tot niveau 3, actief in het werkveld. Hierdoor kan er beter en sneller ingespeeld worden op het leerproces, wat bijdraagt aan een verbetering van het leerklimaat. 
De rol van expert geeft jou de mogelijkheid om te verdiepen en ontwikkelen in je functie, door leerlingen en medewerkers te coachen en te begeleiden. Je volgt ze nauwlettend d.m.v. objectieve observatie en beoordeelt hun deskundigheid in relatie tot examenopdrachten/proeven van bekwaamheid. Op maandelijkse basis voer jij voortgangsgesprekken met jouw leerlingen/stagiaires, maar ook werkbegeleiders. Hierdoor houd je “vinger aan de pols” en informeert, indien nodig tijdig de praktijkopleiders over de voortgang van het leerproces. 

Aan dit alles ligt ten grondslag een gedegen kennis van het beleid rondom de beroepspraktijkvorming, het is daarom van belang dat je hierover beschikt én daarnaast ook in staat bent om processen uit het beleidsstuk uitvoeren. Met jouw enthousiasme, kennis en coachende houding zet je leerlingen in hun kracht en bied je ruimte en openheid voor reflectie en feedback.

Wij vragen

•    Je bent in het bezit van een diploma verzorgende IG en werkt graag met ouderen;
•    Je bereid om een intern leertraject en/of een landelijk erkend MBO certificaat te behalen afgestemd op de inhoud van de expertrol;
•    Je blijft graag op de hoogte van vakliteratuur en kent de recente ontwikkelingen van het vak, de expertrol en past deze toe;
•    Het op peil houden van je eigen kennis en kennis van collega’s, vind je belangrijk;
•    Het instrueren en uitdragen van jouw expertise gaat je goed af, je deelt jouw kennis dan ook graag met anderen zodat de expertise van het team vergroot wordt;
•    Je kunt motiveren, stimuleren om nieuw gedrag/nieuwe vaardigheden toe te passen;  
•    Je staat open voor feedback en kunt goed reflecteren op je eigen handelen;
•    Je bent je bewust van je eigen voorbeeldfunctie en stelt jezelf daarna op; 
•    Je staat stevig in je schoenen en weet feedback goed te onderbouwen;
•    Je omarmt onze kernwaarden; liefdevol, zelfbewust, deskundig, veerkrachtig en vooruitstrevend en weet hier op jouw eigen wijze invulling aan te geven. 

Wij bieden

Een contract voor onbepaalde tijd met een proeftijd van twee maanden. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO VVT. De functie Expert Leren & Ontwikkelen is ingedeeld in FWG 40 (minimaal € 2.695,33 en maximaal € 3.502,58 bruto fulltime per maand) na het behalen van het leertraject. De CAO kent een eindejaarsuitkering van 8,33%. Zorggroep Elde Maasduinen heeft een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden en diverse collectiviteitsafspraken. Je werkt in een dynamische omgeving, waar geen dag hetzelfde is en ook jij je bijdrage kunt leveren aan de prettige werksfeer die kenmerkend is voor Zorggroep Elde Maasduinen. We ondersteunen je op verschillende gebieden om fit en gezond te blijven, zodat je zo lang mogelijk met plezier je werk kunt blijven doen.  

MEER INFORMATIE OVER DE VACATURE INHOUD
HoofdverantwoordelijkeCorry Persoons
Telefoonnr. werk06-14301930
E-mail werkCorry.Persoons@zgem.nl
Reageren kan tot en met Sluitingsdatum30-04-2024

Samen houden wij onze sector zorg & welzijn veilig en integer! Daarom is de volgende zaak onderdeel van onze procedure:
- Bij aanname voor deze functie dien je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in te leveren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Recente vacatures

GGD Hart voor Brabant

Adviseur Crisisbeheersing

Tilburg
Fulltime
Egala Zorg

Open sollicitatie

Breda
In overleg
Sint Annaklooster

Zorghulp Voeding PG locatie Eikenburg

Eindhoven
8 - 20 uur