zoekt een

PG Verzorgende IG gehandicaptenzorg

Berkt 10-12 is op weg om een expertise woonhuis te worden voor psychogeriatrie/dementie in combinatie met een verstandelijke beperking. We kijken daarom graag naar individuele zorgvragen en de dementiefase waarin de cliënt zich bevindt. Zodat we hier onze begeleidingsstijl op kunnen aanpassen. Kennis vergaren, delen en continu bijscholen is hierin een belangrijk onderwerp.

Berkt 10-12 is op weg om een expertise woonhuis te worden voor psychogeriatrie/dementie in combinatie met een verstandelijke beperking. We kijken daarom graag naar individuele zorgvragen en de dementiefase waarin de cliënt zich bevindt. Zodat we hier onze begeleidingsstijl op kunnen aanpassen. Kennis vergaren, delen en continu bijscholen is hierin een belangrijk onderwerp. Heb jij zin om met ons te bouwen, continu te leren en andere collega's mee te nemen in jouw kennis? Dan zijn wij op zoek naar jou! 

Verzorgende IG psychogeriatrie 
Berkt 10-12 is een geschakeld woonhuis met ouder wordende bewoners, die vaak al hun hele leven bij Severinus wonen en/of werken. Allen hebben een matig tot ernstige verstandelijke beperking en veel van onze bewoners hebben daarnaast nog dementie. Een mooie dag voor de 13 bewoners regel jij met kleine dingen, bijvoorbeeld met structuur, 1 op 1 verzorging en aandacht of gewoon met een dikke knuffel. Jij weet hoe je een rustige en sfeervolle omgeving in het woonhuis creëert en:  

 • biedt laagdrempelige activiteiten aan op het juiste niveau zoals: puzzelen, een tovertafel of zelfgemaakte activiteiten. 
 • probeert de bewoners zoveel mogelijk hun zelfstandigheid en eigen regie te laten behouden. Hierin staat de draagkracht van de bewoner voorop. 
 • begeleidt bewoners naar hun dagbesteding of juist bij het thuiskomen. Daarnaast komt er ook dagbesteding aan huis. 
 • stemt de zorg af op de behoefte van iedere individuele bewoner en speelt in op veranderingen, hoe klein ook. 
 • overlegt, rapporteert en informeert met collega’s en wettelijke vertegenwoordigers van de client. 
 • coördineert de dagelijkse zorg voor een aantal cliënten en stelt hier zorgplannen voor op. 

Maak kennis met het woonhuis 
De bewoners van Berkt 10-12 genieten van hun oude dag. Het team zoekt bewust naar vertrouwde ankerpunten/gewoontes waar een bewoner zichzelf of zijn levensgeluk in herkent of kan herbeleven. Qua begeleidingsstijl leggen we vooral de aandacht op liefde, genegenheid, veiligheid, comfort en waardigheid.We streven naar een zo goed mogelijke binding tussen familieleden en personeel, want wanneer familie zich thuis voelt, vergroot dit het thuis gevoel van de bewoner. De bewoners mogen ook altijd zichzelf zijn, dit zorgt ervoor dat ze zo fijn mogelijk leven tot en met de laatste levensfase. Affiniteit met palliatieve en terminale zorg is hierin een must!

We bewegen mee in de beleving van onze bewoners met dementie, en proberen hen daarna weer terug te halen in het hier en nu. Zo creëren we een fijne dag voor onze bewoners. ‘’ – Regiebegeleider, Dorien Vermeer. 

Meer horen over je nieuwe baan? Luister hier naar de podcast. 

Salaris en meer 
Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers vitaal en gelukkig zijn, naast leuke activiteiten bieden wij diverse trainingen en tools aan die bijdragen aan jouw werkgeluk. Maar ook als er soms iets gebeurt wat je niet alleen kan en wil oplossen, helpen we je daarbij. Omdat jij 16-36 uur met enthousiasme op de werkvloer staat, kun je rekenen op: 

 • een bruto maandsalaris van maximaal €3606 op basis van een fulltime werkweek (cao gehandicaptenzorg FWG35 als Verzorgende IG en FWG40 als Verpleegkundige). In december komt hier nog eens 2% bovenop! 
 • een eindejaarsuitkering van 8,33% van je bruto jaarsalaris. 
 • 8% vakantiegeld en 144 vakantie- en 57 balans verlofuren per kalenderjaar als je 36 uur per week werkt. 
 • een rooster afgestemd op je wensen met ochtend-, middag-, en avonddiensten. 
 • een vast contract bij een groot aantal vacatures omdat we vertrouwen hebben in een langdurige samenwerking.
 • toeslagen voor onregelmatige en weekenddiensten. 
 • een reiskostenvergoeding van 0,16 cent per kilometer. 
 • oneindig veel mogelijkheden om je te specialiseren via de Severinus Academie en het online leerplein. Daarnaast wil het team zich graag richten op de expertise: psychogeriatrie/dementie. Hiervoor is het van belang om diverse trainingen te volgen gericht op deze doelgroep. 
 • een pensioenregeling bij Pensioenfonds Zorg & Welzijn waarbij Severinus 12,9% van de premie betaalt. 
 • Een fiscaal interessante regeling, waarbij je brutoloon of vakantiedagen kunt inzetten voor deelname aan het fiets-, pc, telefoon- of fitnessplan.
Wil je meer lezen over je arbeidsvoorwaarden? Kijk dan hier  
 
Je talent en de rest 
Dé stabiele kracht in het team. Iemand die goed met emoties kan omgaan en humor heeft, dat ben jij. En je bent graag jezelf. Ook omdat de bewoners dat van je verlangen. Hoe echter, hoe beter. Je bent oplettend, kan klein kijken en onderneemt direct actie of kijkt naar een structurele oplossing. Daarbij heb je de juiste balans tussen nadenken en doen, luisteren naar jezelf of een ander. Verder heb je:  
 • minimaal een mbo-diploma op niveau 3, bijvoorbeeld als verzorgde IG. Mocht je in het bezit zijn van een ander zorggerelateerd diploma zoals in de pedagogiek, agogiek of begeleiding komen we uiteraard ook graag met je in contact.   
 • ervaring in de gehandicaptenzorg en met psychogeriatrie/dementie.  

Niet het juiste opleidingsniveau, wél de juiste richting? Met een intern leer-werktraject helpt Severinus je graag met de volgende stap in je carrière. Maak je droom waar en kijk hier. 

Werken bij Severinus 
Elke dag leren we van en met elkaar. Tel daar 60 jaar ervaring bij op in het begeleiden van ‘het gewone leven’ voor mensen met een verstandelijke beperking. Dan krijg je de veilige omgeving van Severinus, waar je écht contact maakt tijdens een zinvolle invulling van de dag. We zijn letterlijk dichtbij, in de wijk of in het winkelcentrum. En ook figuurlijk, omdat we jou en alle cliënten écht goed leren kennen. Zo weten we wat er nodig is en vertrouwen we blindelings op elkaar. Met een frisse blik en positieve instelling denken we altijd in mogelijkheden en oplossingen. Problemen en beperkingen zijn er namelijk al genoeg. Maak samen met Severinus van elke dag iets moois.  

Samen met je team 
Het team van Berkt 10-12 is in opbouw. Dit vraagt doorzettingsvermogen en commitment. Het team inspireert en motiveert elkaar om elke keer dat stapje extra te zetten voor de cliënt. Zo haal je het maximale uit de dag. Regelmatig overleggen en nabespreken is belangrijk. Met humor en eerlijke, opbouwende feedback kijk je met je collega’s naar je handelen en het resultaat. Enorme waardering voor je werk is er altijd, want het is niet makkelijk. Toch blijven we kritisch, zodat we steeds betere begeleiding bieden én nieuwe dingen blijven proberen. Je werkt multidisciplinair samen met onder andere de teammanager, gedragskundige en collega’s van de dagbesteding. 

Solliciteer naar je droombaan 
Solliciteer naar je nieuwe baan als verpleegkundige psychogeriatrie gehandicaptenzorg in Veldhoven. Jouw kans om je in te zetten voor deze bijzondere, pure doelgroep. Binnen 2 werkdagen word je gebeld door Severinus. Houd je telefoon in de gaten 

Liever eerst iets vragen? Bel of app Rosan Terken, teammanager via 06 108 33 352. 

Severinus werft deze nieuwe collega zelf. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.  

Recente vacatures

Park Zuiderhout

Verzorgende IG - FLEX!

Teteringen
0 - 32 uur
Libra Revalidatie & Audiologie

Verzorgende IG - VIN - Tilburg

Tilburg
24 - 28 uur