Helpende plus - Afdeling Herlaer

De Beemden is voor afdeling Herlaer per direct op zoek naar een helpende plus voor 8 tot 32 uur per week, uren in overleg.
    
Het Ontmoetingshuis De Beemden is gevestigd in het groene, bosrijke Sint-Michielsgestel en is een fijne plek om te wonen voor mensen met dementie en hen die gedurende de dag ondersteuning nodig hebben op lichamelijk gebied.

Binnen afdeling Herlaer bieden we een veilige woonomgeving waar zorg en begeleiding nabij is voor bewoners met een lagere indicatie (ZZP 4). Een duidelijk verschil met reguliere WLZ is de veelal lichtere zorgzwaarte. Je ondersteunt op voornamelijk vooraf vastgestelde zorgmomenten. Het team is bevlogen en betrokken en staat ervoor om samen met de cliënt en zijn of haar naasten te bespreken hoe we als team ondersteunend kunnen zijn in het leven dat de cliënt graag wil leven. Binnen het team hechten we veel waarde aan collegialiteit.

In onze visie is iedere cliënt, medewerker en vrijwilliger uniek. We geloven in een persoonlijke benadering met ruimte voor eigen keuzes. Onze medewerkers nemen de tijd om cliënten te ontmoeten en te leren kennen. Onze missie is helder; we bieden intensieve zorg en ondersteuning aan ouderen die thuis wonen of tijdelijk zorg en ondersteuning nodig hebben. Ouderen kunnen op ons rekenen voor een fijne en beschutte plek om te leven. We vinden het belangrijk dat onze medewerkers en vrijwilligers plezier, voldoening en zingeving uit hun werk halen. Ten grondslag hieraan liggen onze kernwaarden; liefdevol, zelfbewust, deskundig, veerkrachtig en vooruitstrevend. Iedere professional geeft hieraan zijn eigen kleur en door samenwerking kunnen we meer, wij zijn ZGEM.
 
De functie in hoofdlijnen
We zoeken een helpende plus die vanuit trots en passie de zorg naar een hoger niveau tilt. De functie stelt je in de gelegenheid om de zorg voor deze groep cliënten samen met jouw collega’s inhoudelijk vorm te geven. Binnen het team gaan jullie samen op zoek naar jouw unieke kracht.

Jouw taken: 
•    Het bieden van kwalitatief hoogwaardige verzorging en begeleiding gericht op een aangenaam leven voor cliënten;
•    Sparren met collega’s, samen innoveren en zoeken naar de meest wenselijke uitkomst;
•    Via zorgplannen, die multidisciplinair zijn samengesteld, wordt de cliënt zorg op maat aangeboden;
•    Signaleren en bespreken van knelpunten in de verzorging;
•    Observeren van de cliënt en signaleren van non-verbale signalen;
•    Handelen conform gemaakte omgangsafspraken.

Werken met ouderen doe je vanuit je hart. Wij maken daarbij graag het verschil! ZGEM is een organisatie met bevlogen medewerkers en vrijwilligers die de eigen regie van de cliënt binnen de context van zijn of haar levensverhaal centraal stelt. Met een op maat gesneden aanbod van zorg- en dienstverlening zorgen we liefdevol voor onze cliënten. Als helpende plus verricht je de dagelijkse verzorging en begeleiding van onze cliënten, waarbij een persoonsgerichte bejegening, van zowel cliënten, familie en collega's, een cruciale rol speelt.

Wij vragen

Je bent in het bezit van het diploma helpende met daarbij het helpende plus certificaat. Je werkt graag met ouderen en hebt bij voorkeur ervaring in het werken met deze doelgroep. Je hebt aandacht voor de cliënt, relaties en vertegenwoordigers van de cliënt en collega’s. Medewerkers van ZGEM ontwikkelen zich tot eigentijdse professionals waarbij de nadruk ligt op de vaardigheden zelfontwikkeling, samenwerking en ondernemerschap. Je staat sterk in je schoenen en hebt het vermogen de juiste prioriteiten te stellen. Verder ben je creatief in denken en handelen waarbij je altijd je doel voor ogen houdt, communicatief sterk bent en kan je omgaan met feedback. 

Wij bieden

Een arbeidsovereenkomst voor een jaar met een proeftijd van een maand. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO VVT. 
De functie helpende plus is ingedeeld in FWG 30 (minimaal € 2.339,72 en maximaal € 3.013,60 bruto per maand op fulltime basis). De CAO kent een eindejaarsuitkering van 8,33%. Zorggroep Elde Maasduinen kent een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden en een prettige werksfeer in een dynamische omgeving. Daarnaast kent de CAO een eindejaarsuitkering en heeft Zorggroep Elde Maasduinen diverse collectiviteitsafspraken. Je werkt in een dynamische omgeving, waar geen dag hetzelfde is en ook jij je bijdrage kunt leveren aan de prettige werksfeer die kenmerkend is voor ZGEM. De teams roosteren zelf waardoor je invloed hebt op het inplannen van je werktijden. We ondersteunen je op verschillende gebieden om fit en gezond te blijven, zodat je zo lang mogelijk met plezier je werk kunt blijven doen.  

Interesse?
Meer informatie over de functie wordt verstrekt door Ingrid van de Koevering – Pijnappels, teamcoach, via 073-5587777.
Wij ontvangen je sollicitatie met cv bij voorkeur via volgende link: https://www.werkenbijzgem.nl/vacatures-2/103-400-helpende-plus-afdeling-herlaer
Alle correspondentie onder vermelding van vacaturenummer: 103-400.

Samen houden wij onze sector zorg & welzijn veilig en integer! Daarom zijn volgende zaken onderdeel van onze procedure:
- Bij aanname voor deze functie dien je een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in te leveren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Recente vacatures

GGD Hart voor Brabant

Adviseur Crisisbeheersing

Tilburg
Fulltime
Egala Zorg

Open sollicitatie

Breda
In overleg
Sint Annaklooster

Zorghulp Voeding PG locatie Eikenburg

Eindhoven
8 - 20 uur