Verpleegkundige Interne Geneeskunde & Maag-, Darm,- en Leverziekten (MDL)

Minder protocollair werken, meer klinisch redeneren en patiënten met zeer uiteenlopende ziektebeelden helpen: dát is werken op de afdeling Interne Geneeskunde en MDL. Werken op onze afdeling maakt dat geen dag hetzelfde is en dat je steeds uitgedaagd blijft. Ga jij de uitdaging aan om elke dag de best mogelijke zorg te bieden? Blaas ons omver met jouw motivatiebrief! Zo maak jij beter nóg beter.

Jij zorgt ervoor
Zorgdragen voor het continue verpleegproces van onze interne en MDL patiënten is jouw verantwoordelijkheid. Samen met collega’s zorg je voor het gehele proces van opname tot ontslag van onze patiënten. Doordat wij twee afdelingen hebben verandert de zorgvraag continu. Dit maakt jouw werk heel afwisselend. Daarnaast is psychosociale begeleiding van patiënten en familie een belangrijk aspect van jouw werk. Je moet je goed kunnen inleven in de patiënt en zijn ziekteproces of palliatieve begeleiding. Als verpleegkundige ga je elke uitdaging aan, zoals:
 • uitvoeren van veel verpleegtechnische handelingen. Denk hierbij aan complexe wondzorg, neusmaagsondes dan wel maaghevels inbrengen en Catheters inbrengen.
 • informeren van zowel de patiënten als hun naasten. Jij bereidt hen voor op een behandeling, stelt hen gerust en biedt ze voorlichting en duidelijkheid.
 • coachen en begeleiden van studenten op onze leerunitafdeling.
 • klinisch redeneren en kwalitatief hoogwaardige zorg leveren.
 • actief deelnemen aan werkgroepen zoals Wondzorg, HIX, Inwendige geneeskunde en Palliatieve zorg.

Leren & Ontwikkelen
Heb jij de ambitie om door te groeien tot specialistisch verpleegkundige? Dit doe je door het volgen van een specialistische vervolgopleiding Interne Geneeskunde óf de post hbo opleiding tot MDL verpleegkundige. Of je kan ervoor kiezen om door te groeien tot hbo-, of regieverpleegkundige. Zo krijg je bij ons in het ziekenhuis (letterlijk) een baan voor het leven!

En wist je dat Interne Geneeskunde & MDL ook een uitstekende plek is om een goede basis te leggen voor jouw start met de opleiding tot Intensive care, Medium Care of Spoedeisende Hulp verpleegkundige?

Wij staan voor elkaar klaar
Binnen ons topklinisch opleidingsziekenhuis staan we voor elkaar klaar. Hier leer je van jouw collega’s en heb je begrip voor elkaars werk. Je praat met elkaar over de beste zorgverlening voor onze patiënten en ondersteunen elkaar wanneer het wat lastiger wordt. De focus ligt op innoveren en gedreven je vak uitoefenen. Samen maken jullie het verschil en gaan jullie tot het uiterste.

“Ik werk heel graag op onze Verpleegafdeling omdat hier veel dynamiek en uitdaging op de afdeling is. Er komen elke dag nieuwe ziektebeelden voorbij. De patiëntencategorie is heel uiteenlopend en ik word op deze afdeling geprikkeld om continu zelf te blijven nadenken. Daarbij ben ik blij in zo’n fijn team te mogen werken!” Evi – Verpleegkundige Inwendige Geneeskunde & MDL

De verpleegafdeling Interne Geneeskunde & MDL
De verpleegafdeling Interne geneeskunde bestaat uit 48 bedden voor zowel interne als MDL patiënten. Samen streven we ernaar onze patiënt de best mogelijke klantgerichte zorg te bieden.

Ons fijne team bestaat uit 65 collega’s. Er heerst een gezellige sfeer op de afdelingen en er is écht aandacht voor elkaar. Stuk voor stuk weten we van aanpakken en helpen we elkaar waar nodig. Wij zorgen ervoor dat jij in een warm bad terecht komt!

Neem ook eens een kijkje op onze website voor meer informatie over Inwendige Geneeskunde of Maag-, Darm- en Leverziekten.

Jij hebt het
Onze ruim 4.000 collega’s zijn allemaal anders. Iedereen heeft een eigen verhaal over het werken in de zorg. We zijn benieuwd naar jouw verhaal, zeker als jij beschikt over:
 • een afgeronde mbo opleiding tot verpleegkundige.
 • BIG-registratie.
 • ziekenhuiservaring is een pré. Geen ervaring? Ook dan ben je van harte welkom in ons team! Samen maken wij een plan om jou zo snel mogelijk klaar te stomen.

Ook ben je een persoon die heel gedreven en enthousiast zijn functie kan uitvoeren en gedij je goed in een omgeving met veel verschillende ziektebeelden. Daarnaast voel je ook veel verantwoordelijkheid en ben je in staat om zelfstandig handelingen te verrichten. Verder ben je flexibel en een echte teamplayer.

Wij zorgen ervoor
Terwijl jij beter nóg beter maakt, zorgen wij als werkgever ook goed voor jou. Als verpleegkundige interne geneeskunde & MDL kan jij rekenen op:
 • direct een vast contract.
 • 20 - 36 uur per week. Uren in overleg.
 • een bruto maandsalaris tot €3.824,00 (FWG 45) op basis van een 36-urige werkweek.
 • 144 vakantie-uren en 57 PLB-uren op basis van een 36-urige werkweek. Ook krijg je de mogelijkheid om dagen bij te kopen via onze speciale MKA regeling
 • extra’s als 8,33% vakantietoeslag, 8,33% eindejaarsuitkering en een onregelmatigheidstoeslag.
 • toegang tot ons Catharina Vitaal portaal. Schrijf je bijvoorbeeld in voor een sessie leefstijl coaching of ga in gesprek met een externe professionele Budget Coach. Wij vinden het belangrijk dat jij als Catharina medewerker lekker in je vel zit.

En er is meer. Arbeidsvoorwaarden die passen binnen de cao-ziekenhuizen.

Jouw baan voor hèt leven
Heb je vragen over het werken als verpleegkundige interne geneeskunde & MDL in het Catharina Ziekenhuis of wil je een dagje meelopen met een toekomstige collega? Je kunt deze stellen aan Karin Jans-Beeke (Teamleider) op 040 - 239 68 00.

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Schakel dan met onze recruiter Natascha. Zij is bereikbaar op 040-2398840 of via recruitment@catharinaziekenhuis.nl.
 • Na jouw sollicitatie laten we zo snel mogelijk aan je weten of je wordt uitgenodigd voor een kennismaking.
 • Bij indiensttreding vragen wij een ‘Verklaring Omtrent het Gedrag’ (VOG) en vindt er mogelijk een ‘vragenlijst arbeidsgezondheidskundig onderzoek’ plaats ter preventie van infectieziektes.
 • We werven onze kandidaten zelf. Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Neem contact op met Recruitment via recruitment@catharinaziekenhuis.nl voor meer info.

Deze vacature wordt gelijktijdig in– en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten voorrang in de sollicitatieprocedure

Contact

Natascha Klabbers - Poetiray
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures