Echocardiografist Hartfunctie - parttime of fulltime

Zoek je als hartfunctielaborant met specialisatie echocardiografie meer flexibiliteit, vrijheid en uitdaging in je werk? Kom dan nu werken in hét Hartcentrum van Nederland! Waar wekelijks uitdagende casussen voorbijkomen en je zelf kiest hoeveel uur je per dag werkt. Ook werk je samen met de beste specialisten uit het vak en bovenal word je onderdeel van een fijn en gezellig team. Nieuwsgierig? Bel gerust onze manager Mike of solliciteer direct. Zo maak jij beter nóg beter.

Jij zorgt ervoor
Uitvoeren van echocardiografisch onderzoek en het maken van de bijbehorende rapportage is jouw verantwoordelijkheid. Hierbij krijg je écht de ruimte en tijd om het onderzoek uit te voeren. Kwaliteit staat bij ons voorop. Enkele onderzoeken voeren we uit in tweetallen. Echo’s werk je vervolgens uit in onze grote uitwerkkamer. Dit in prettige samenwerking met, en onder supervisie van, de imaging cardiologen. Als echocardiografist hartfunctie ga je elke uitdaging aan, zoals:
 • uitvoeren van echocardiografisch onderzoek (maximaal 4 per dagdeel). Daarnaast word je ook ingezet op de andere cardiologische onderzoeken waaronder ECG, SA-ECG, aansluiten van de holter en ergometrie.
 • ondersteunen van de imaging cardioloog bij het uitvoeren van TEE’s, contrast,- en (dobutamine)stress- echocardiografie.
 • opleiden van leerling hartfunctielaboranten en het begeleiden van arts-assistenten die in opleiding tot cardioloog zijn tijdens hun echostage.

Voor echocardiografisten met ambitie is er de mogelijkheid om extra cursussen te volgen of neventaken erbij te doen. Denk hierbij aan cursussen richting coaching, projecten, planning of opleiden. Je kan zelf aan de slag gaan met projecten of doorgroeien in de functies van praktijkopleider of planner. Bespreek je ambities gerust met onze manager.

En wist je dat je bij ons kan kiezen hoeveel uur je werkt per dag? Zo kun je kiezen voor een werkdag van 4 uur, 6 uur, 8 uur of 9 uur. Bij ons werk je in deze functie geen avonden, weekenden en feestdagen. Zo kan je privé goed blijven combineren met je werk!

Wij staan voor elkaar klaar
Binnen ons topklinisch opleidingsziekenhuis staan we voor elkaar klaar. Hier leer je van jouw collega’s en heb je begrip voor elkaars werk. Je praat met elkaar over de beste zorgverlening voor onze patiënten en ondersteunen elkaar wanneer het wat lastiger wordt. De focus ligt op innoveren en gedreven je vak uitoefenen. Samen maken jullie het verschil en gaan jullie tot het uiterste.

“In augustus 2018 ben ik gestart als echocardiografist in opleiding. Inmiddels ben ik gediplomeerd hartfunctielaborant met specialisatie echocardiografie, neem ik deel aan verschillende projecten én ben ik planner van de afdeling. Gedurende de jaren heb ik steeds meer taken erbij opgepakt en is mijn zelfvertrouwen gegroeid. Zoals je ziet heb ik mij de afgelopen jaren zowel professioneel als persoonlijk verder kunnen en mogen ontwikkelen. Er is hier écht ruimte voor eigen ideeën, die je vervolgens daadwerkelijk mag uitvoeren. Dit geeft ook meteen het ambitieuze, leergierige en innovatieve karakter van de afdeling weer. Vergeet niet dat het daarnaast ook ‘gewoon’ leuke en gezellige collega’s zijn waarmee je samenwerkt. Toen ik met zwangerschapsverlof ging is er bijvoorbeeld een hele babyborrel georganiseerd op het werk. Zo attent!” – Amy, echocardiografist hartfunctie & planner

Hartfunctie
De afdeling Hartfunctie is onderdeel van ons Hartcentrum. Binnen het Hartcentrum leveren wij topklinische zorg aan cardiologische patiënten. Als tertiair centrum behandelen wij daarnaast de complexe cardiologische patiënten en uitdagende casussen uit de regio. We hebben één grote uitwerkkamer waaraan 4 echokamers grenzen. Aanvullend hebben we een klinische echokamer waar ons team kan werken.

Onze afdeling Hartfunctie bestaat uit een hecht en zelfstandig team van circa 23 medewerkers, bestaande uit hartfunctielaboranten met specialisatie echocardiografie of holteranalyse (in opleiding) en een secretaresse. Dit maakt het team zeer divers in zowel leeftijd als ervaring. Er heerst dan ook een gezellige en laagdrempelige “ons kent ons” sfeer. Van medisch specialist tot secretaresse, we kunnen altijd bij elkaar binnenlopen. Zo organiseren we regelmatig teamuitjes en vieren we jubilea en mijlpalen gezamenlijk. Nieuwe medewerkers nemen we mee in ons verhaal, worden gekoppeld aan een buddy en maken we wegwijs. Kortom zijn we een gedreven team met oog voor elkaar. Of je nu een ervaren professional bent of aan het begin van je carrière staat, bij ons voel je je direct thuis!

Neem ook eens een kijkje op onze website voor meer informatie over ons Hart- en Vaatcentrum via deze link, en over de afdelingen Hartfunctie en Cardiologie .

Jij hebt het
Onze ruim 4.000 collega’s zijn allemaal anders. Iedereen heeft een eigen verhaal over het werken in de zorg. We zijn benieuwd naar jouw verhaal, zeker als jij beschikt over:
 • een afgeronde opleiding tot echocardiografist.
 • ervaring is een pré. Van schoolverlater tot ervaren professional, wij gaan graag met jou in gesprek!

Ook ben je een persoon die de rust bewaart in een hectische situatie waar bijvoorbeeld tijdsdruk een rol speelt. Denk aan een situatie met een ergometrie test waar een patiënt onwel wordt. Hier kun jij als hartfunctielaborant in terecht komen. Verder kun jij zelfstandig beslissingen maken en neem jij je verantwoordelijkheid in jouw rol. Jij weet wanneer je iemand naar huis kan sturen of vraagt op het juiste moment hulp bij een collega als je twijfelt. Tot slot ben je gewoon een fijne collega die mee wil bouwen aan ons team.

Wij zorgen ervoor
Terwijl jij beter nóg beter maakt, zorgen wij als werkgever ook goed voor jou. Als echocardiografist hartfunctie kan jij rekenen op:
 • direct een vast contract.
 • 24 uur - 36 uur per week. Uren in overleg.
 • een bruto maandsalaris tot € 4.324,00 (FWG 50) op basis van een 36-urige werkweek.
 • 144 vakantie-uren en 57 PLB-uren op basis van een 36-urige werkweek. Ook krijg je de mogelijkheid om dagen bij te kopen via onze speciale MKA regeling
 • extra’s als 8,33% vakantietoeslag en een 8,33% eindejaarsuitkering.
 • toegang tot ons Catharina Vitaal portaal. Schrijf je bijvoorbeeld in voor een sessie leefstijl coaching of ga in gesprek met een externe professionele Budget Coach. Wij vinden het belangrijk dat jij als Catharina medewerker lekker in je vel zit.

En er is meer. Arbeidsvoorwaarden die passen binnen de cao-ziekenhuizen.

Jouw baan voor hèt leven
Heb je vragen over het werken als echocardiografist hartfunctie in het Catharina Ziekenhuis of wil je een dagdeel meelopen met een toekomstige collega? Je kunt deze stellen aan Mike Tournoij (Afdelingsmanager Hartcentrum) op 06 - 33 02 55 38 of via mike.tournoij@catharinaziekenhuis.nl.

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Schakel dan met onze recruiter Carolien. Zij is bereikbaar op 040 – 239 8840 of via recruitment@catharinaziekenhuis.nl.
 • Jouw sollicitatie ontvangen we graag via onze website. Een brief is niet nodig, wij gaan graag met jou in gesprek!
 • Liever eerst vrijblijvend informeren naar de mogelijkheden? Wat leuk! Neem telefonisch contact op met manager Mike.
 • Na jouw sollicitatie laten we zo snel mogelijk aan je weten of je wordt uitgenodigd voor een kennismaking.
 • Bij indiensttreding vragen wij een ‘Verklaring Omtrent het Gedrag’ (VOG) en vindt er mogelijk een ‘vragenlijst arbeidsgezondheidskundig onderzoek’ plaats ter preventie van infectieziektes.
 • We werven onze kandidaten zelf. Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Neem contact op met Recruitment via recruitment@catharinaziekenhuis.nl voor meer info.

Deze vacature wordt gelijktijdig in– en extern uitgezet. Bij gelijke geschiktheid krijgen interne kandidaten voorrang in de sollicitatieprocedure.

Contact

Carolien Ramaekers - Boers
Vragen over deze vacature of functie? Aarzel niet om ze aan mij te stellen.

Recente vacatures

Star-shl

Echocardiografist

Etten-Leur
16 - 24 uur
Jeroen Bosch Ziekenhuis

Fysiotherapeut Paramedische Ziekenhuiszorg

's-Hertogenbosch
28 - 32 uur
Pantein

Logopedist (Tijdelijk)

Boxmeer
0 - 4 uur