zoekt een

Psychomotorisch Therapeut NAH

Op ons Regionaal Expertise Centrum (REC) in Tilburg behandelen en begeleiden we mensen met Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH). Voor deze locatie zijn we op zoek naar een Psychomotorisch Therapeut die ons kan helpen om samen met een enthousiast team de behandeling te verzorgen.

Als Psychomotorisch Therapeut heb je een belangrijke rol in het ondersteunen van bewoners op verschillende gebieden. Volgens het behandelprogramma van Hersenz leert de bewoner met jouw hulp weer vertrouwen te krijgen in zijn/haar kunnen. Zo draag je bij aan het vergroten van de zelfredzaamheid van bewoners. Je taken omvatten onder meer:

Het beoordelen van de functionele capaciteiten van bewoners door middel van observatie, gesprekken en gestandaardiseerde evaluaties.
Op basis van deze beoordelingen ontwerp en voer je individuele behandelplannen uit, waarbij je rekening houdt met de specifieke behoeften en doelen van bewoners, inclusief hun fysieke, cognitieve, emotionele en sociale uitdagingen.
Je biedt een breed scala aan therapeutische activiteiten en oefeningen aan die gericht zijn op het verbeteren van verschillende aspecten zoals motorische vaardigheden, coördinatie, balans, lichaamsbewustzijn, cognitieve functies en emotionele regulatie.
Gedurende het therapieproces monitor je nauwlettend de voortgang van bewoners en pas je, indien nodig, de behandelplannen aan, om ervoor te zorgen dat de gestelde doelen worden behaald.

Wat neem je mee?
Je hebt een afgeronde hbo-opleiding Psychomotorische Therapie, zodat je in staat bent om behandelingen uit te voeren volgens de concrete behandelvraag. Je weet dus hoe je behandelingen een begin en een einde te geven. Ook als dat betekent dat je soms de behandeling (in overleg met collega's) moet stopzetten omdat doelen niet (meer) haalbaar zijn. Je bent in staat om de behandeling af te stemmen met andere paramedische collega's en de betrokken regiebehandelaar. Het is een pré als je al wat ervaring hebt met mensen met Niet-Aangeboren Hersenletsel, maar dit is geen vereiste. We verwelkomen graag een nieuwe collega die zijn eigen invulling aan deze functie geeft, met de eigen regie van de bewoner als uitgangspunt.

Recente vacatures

Star-shl

Echocardiografist

Etten-Leur
16 - 24 uur
Jeroen Bosch Ziekenhuis

Fysiotherapeut Paramedische Ziekenhuiszorg

's-Hertogenbosch
28 - 32 uur
Pantein

Logopedist (Tijdelijk)

Boxmeer
0 - 4 uur