Concerncontroller

Als Concerncontroller ben jij het financiële brein achter het succes van JBB en VTOB. Beweeg jij je ook gemakkelijk in het primaire proces en de andere (staf) afdelingen, dan ben jij de aangewezen toekomstige collega. Een rol waarin je opgesteld wordt voor niet alleen voor “sturing en control”, maar vooral bijdraagt aan een integrale benadering en samenhang van Strategie, Beleid en risico- procesmanagement. Ben je in staat om mensen mee te nemen, heb je een overkoepelende view en wil je samen bouwen aan een verdere integrale groei en samenhang voor beide organisaties? Dan willen we met jou in gesprek om te onderzoeken hoe wij samen verder kunnen.

 

Werken met liefde en lef
Na een zorgvuldige inwerkperiode speel je een cruciale rol in het bewaken van de gezondheid van onze organisatie en het vormgeven van onze strategische koers. Je richt je in de rapportages en analyses op samenhang van de organisatie onderdelen die leiden tot het resultaat van JBB en VTOB. Vanzelfsprekend zijn juistheid, volledigheid en tijdigheid bij jou in vertrouwde handen.


Als Concerncontroller ben je bezig met:

 • Ontwikkelen en bewaken van financiële kaders en beleid om kwantitatieve en kwalitatieve doelstellingen te behalen;
 • Erop toezien dat de voortgang van zowel financiële als niet-financiële doelstellingen gedefinieerd en getoetst wordt, in lijn met de organisatievisie en -strategie;
 • Beheren en toetsen van interne beheersings- en controlesystemen om de integriteit en een effectieve en efficiënte bedrijfsvoering te waarborgen;
 • Identificeren, kwantificeren en mitigeren van risico’s binnen de organisaties;
 • Opstellen van managementrapportages en adviseren van de bestuursraad en de Raad van Toezicht over strategische en tactische vraagstukken.
 • Strategisch adviseren aan en sparren met de Raad van Bestuur op terrein van organisatie-brede processen, cycli en resultaten.


Bevlogen in jouw werk
Wie met liefde en lef werkt, verdient zelf ook het allerbeste. Zodra je start als Concern controller mag je rekenen op een gedegen inwerkprogramma. Vanzelfsprekend zijn de arbeidsvoorwaarden terug te vinden in de CAO jeugdzorg. Kort samengevat zijn dit onder meer (op basis van een fulltime dienstverband (36 uur):

 • een bruto maandsalaris in schaal 13 van de CAO Jeugdzorg;
 • 8% vakantiegeld;
 • 8,33% eindejaarsuitkering;
 • 200 vakantie-uren per jaar;
 • smartphone en laptop;
 • volop aandacht voor persoonlijke ontwikkeling;
 • een individueel arbeidsvoorwaarden keuzepakket. 


Jij doet ertoe!

Jij maakt samen met je collega’s als Concern controller het verschil voor mensen die in een onveilige situatie verkeren. Als concerncontroller beheers en hanteer je een effectieve communicatiestijl, heb je een brede blik, ben je empathisch en is persoonlijke ontwikkeling vanzelfsprekend voor je. Omgaan met verschillende hiërarchische niveaus/belangen, weerstanden, stress en autonomie zijn elementen die jij op een natuurlijke manier weet te ondervangen. Je bent in staat om soepel met zowel in- als externe stakeholders samen te werken en af te stemmen waarbij je de belangen van de organisatie zo goed mogelijk dient.

Je hebt/bent in ieder geval:

 • WO werk- en denkniveau in bedrijfseconomie, accountancy of vergelijkbaar;
 • Minimaal 5-10 jaar relevante werkervaring in managementaccounting of controlling;
 • Diepgaande kennis van planning- en controlprincipes, risicomanagement en wet- en regelgeving;
 • Uitstekende analytische vaardigheden en een resultaatgerichte (effectieve en efficiënte) instelling;
 • Sterke communicatieve vaardigheden en integriteit in het adviseren van stakeholders op verschillende niveaus;
 • In staat om functioneel richting te geven om samen met het financiële team een effectieve en efficiënte financiële functie in te richten en onderhouden;
 • Een actuele Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) en er zijn geen conflicterende belangen.


Jeugdbescherming Brabant werkt met liefde en lef
Wij zijn Jeugdbescherming Brabant. Wij werken met liefde en lef aan het veilig laten opgroeien van kinderen. Samen met de mensen in en om de thuissituatie van een kind kiezen we voor de beste aanpak. Jaarlijks helpen we ongeveer 3000 kinderen en jongeren. Wij voeren maatregelen uit na een uitspraak van de kinderrechter, zoals een ondertoezichtstelling, voogdij en jeugdreclassering. Dit doen we in heel Brabant vanuit onze vestigingen in Tilburg, Etten-Leur, Helmond en ‘s-Hertogenbosch. Samen met zo’n 400 bevlogen collega’s die zonder twijfel kiezen voor de veiligheid van het kind. Meer informatie over ons? Ga naar www.jeugdbeschermingbrabant.nl

Veilig Thuis Oost-Brabant
Veilig Thuis is er voor iedereen die te maken heeft met huiselijk geweld. Voor kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Elke regio heeft zijn eigen Veilig Thuisorganisatie. Een advies- en meldpunt voor huiselijk geweld en kindermishandeling. Wij streven naar een veilig thuis voor iedereen. We stappen in bij huiselijk geweld en kindermishandeling; we zorgen met de directbetrokkenen voorveiligheid op korte termijn en onderzoeken wat nodig is voor veiligheid op lange termijn. Wij doen dit omdat we geloven dat dit geweld kan stoppen. Wij maken hierin het verschil en werken samen aan een veilige toekomst. Meer informatie over ons? Ga naar Veilig Thuis Oost-Brabant (veiligthuisoostbrabant.nl)

Recente vacatures

St. Elisabeth Roosendaal

Teamleider Zorg en Welzijn

Roosendaal
28 - 36 uur